Îngrijorări comune în legătură cu o pisică supraponderală

Publicat de către Chrissie Klinger
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Îngrijorați de cât de rotundă a devenit pisica dvs.? Este ușor pentru oameni să își dea seama că s-au îngrășat atunci când hainele lor devin puțin mai strâmte, dar când vine vorba de prietena dvs. felină, depinde de dvs. să urmăriți semnele de avertizare. Dacă pisica dumneavoastră trebuie să slăbească, urmați aceste sfaturi.

Cum să identificați dacă aceasta este obeză

Atunci când îți vezi pisica în fiecare zi, nu este întotdeauna ușor să observi o schimbare în greutatea ei, mai ales dacă este o rasă cu părul lung. Din acest motiv, monitorizarea greutății pisicii dumneavoastră pe tot parcursul vieții este foarte importantă. Dacă observați că greutatea acesteia tinde să evolueze în oricare dintre aceste direcții, veți fi cu un pas înainte în obținerea ajutorului dorit, înainte de a fi prea târziu.

Credeți sau nu, și pierderea în greutate a pisicii dumneavoastră ar trebui să fie o preocupare. Modificările de greutate - în ambele direcții - pot fi cauzate de probleme de sănătate. De asemenea, și greutatea îi poate cauza probleme de sănătate pisicii. Dacă pisica dvs. prezintă semne de probleme de sănătate, nu uitați să discutați cu medicul veterinar. Acesta poate stabili dacă trebuie sau nu să piardă din greutate pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate și poate verifica orice alte probleme de sănătate care ar putea fi îngrijorătoare.

Lipsa mișcării

Un alt semn că ați putea avea o pisică supraponderală este atunci când aceasta este mai puțin activă decât de obicei. Odată ce o pisică este sterilizată sau castrată, aceasta începe să dea semne de încetinire a metabolismului, ceea ce înseamnă că poate fi mai puțin activă și, prin urmare, are nevoie de mai puține calorii. În cazul în care cantitatea de calorii administrată nu este ajustată corespunzător, pisica poate continua să ia în greutate și să devină obeză.

Vârsta pisicii trebuie, de asemenea, să fie luată în considerare atunci când se monitorizează nivelul de activitate. De obicei, pisicile mai în vârstă devin mai puțin active și, prin urmare, este posibil să aibă nevoie să mănânce mai puțin. Uneori, părinții animalelor de companie care ponderează porțiile de hrană ale pisicii lor observă o creștere a nivelului de activitate.

O supraalimentați?

Primul pas pentru a ajuta o pisică să slăbească în mod corespunzător este să controlați cantitatea de hrană pusă în bol. Cu ajutorul medicului veterinar, alegeți o hrană completă și echilibrată care să corespundă vârstei și nevoilor alimentare actuale ale pisicii dumneavoastră. (De asemenea, pisicile ar trebui să evite alimentele pentru oameni!)

Nu sunteți sigur cât de multă hrană să îi dați pisicii dumneavoastră? Începeți prin a căuta pe spatele ambalajului recomandările producătorului. Câteva grame pot face o mare diferență pentru o pisică, așa că ar putea fi o idee bună să măsurați porția cu un cântar de bucătărie pentru a vă asigura că sunteți cât se poate de precis.

Cantitatea zilnică de hrană pentru pisica dumneavoastră ar trebui împărțită în 4-6 mese, dacă este posibil. Acest lucru se potrivește mai bine digestiei sale și o ajută să se simtă sătulă pe tot parcursul zilei. Hrănitoarele cu temporizator pot fi foarte utile dacă sunteți plecat de acasă și chiar vă pot hrăni pisica în timp ce dormiți!

Discutați cantitatea exactă și frecvența cu medicul veterinar. Deși partea din spate a ambalajului alimentelor oferă o idee generală, medicul veterinar este, în definitiv, cel mai potrivit pentru a stabili tipul de hrană și cantitatea pe care pisica dvs. ar trebui să o mănânce pentru a pierde în greutate sau pentru a menține o greutate sănătoasă.

Odată ce aveți cantitățile potrivite de hrană și un program de hrănire adecvat, următorul pas este să includeți exerciții fizice corespunzătoare (dar distractive) în rutina pisicii dumneavoastră.

Ajutați-o să facă exerciții pentru a scăpa de greutate

Doar ajustările alimentare pot ajuta pisicile să evite obezitatea, dar pentru majoritatea pisicilor este nevoie de o combinație de dietă și exerciții fizice. Joaca cu pisica este o modalitate excelentă de a o stimula, de a o pune în mișcare și de a întări legătura cu ea.

Pisicile sunt prădători înnăscuți, așa că este important ca pisica dvs. să găsească modalități jucăușe de a valorifica acest instinct. Poate fi distractiv atât pentru pisici, cât și pentru părinții pisicilor să joace jocuri noi și creative, cum ar fi jocul de-a v-ați ascunselea sau cursele cu obstacole în miniatură în interiorul casei. Dacă nu aveți în casă obiecte simple cu care pisica dvs. ar fi interesată să se joace, câteva jucării noi ar putea să o ajute să se implice și să fie pregătită să fie mai activă. Verificați lista noastră de jocuri pentru pisici pe care le puteți juca cu aceasta pentru a o pune în mișcare.

Începeți prin a vă încuraja pisica să se joace timp de câteva minute de câteva ori pe zi. În următoarele câteva săptămâni, încercați să ajungeți la mai multe reprize de jocuri pe zi. În mod obișnuit, pisicilor le place să se joace doar cinci minute la un moment dat, așa că este mai bine să se bucure de o mulțime de jocuri scurte decât să încerce să forțeze o sesiune maraton. 

Orice creștere a activității vă poate ajuta pisica supraponderală să slăbească și chiar să mențină o greutate sănătoasă în mod constant. Odată ce va mânca bine și va avea o rutină mai activă, pisica dvs. se va bucura cu adevărat de o calitate mai bună a vieții - un lucru pe care toți stăpânii de animale de companie și-l doresc pentru companionii lor drăgăstoși.

Luarea de măsuri pentru a menține o greutate sănătoasă

Menținerea pisicii dvs. în limitele unei greutăți sănătoase nu numai că îmbunătățește calitatea vieții, dar vă poate economisi și o mulțime de bani. Conform PFMA, stăpânii animalelor de companie cheltuiesc milioane de euro în fiecare an pentru a combate problemele de sănătate cauzate de obezitate. Fie că aveți o pisică obeză acum, una care se află deja într-o zonă de risc sau aveți doar îngrijorări generale cu privire la obezitate, luarea de măsuri pentru a controla consumul de hrană și nivelul de activitate al pisicii dvs. aduce beneficii întregii familii. 

Pentru ca pisica dumneavoastră să mențină o greutate sănătoasă, asigurați-vă că îi monitorizați în permanență nivelul de activitate, cântăriți-i aportul zilnic de hrană și cereți medicului veterinar să îi evalueze periodic greutatea și nevoile dietetice. De asemenea, luați în considerare posibilitatea de a întreba medicul veterinar despre o hrană special concepută pentru pisici după ce acestea au fost sterilizate. Această hrană poate promova o încetinire a metabolismului pisicii dumneavoastră, reducând șansele creșterii în greutate.

Biografie colaborator

Fotografie biografie Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger este educatoare, mamă și proprietară de animale de companie, pasionată de un stil de viață sănătos și eco-conștient.

 

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Articole asociate

 • Care sunt cauzele creșterii în greutate la pisici?

  154502253 O pisică supraponderală riscă să dezvolte multe probleme grave de sănătate. Creșterea în greutate indică o creștere a grăsimii corporale și, de obicei, este o consecință a unei alimentații excesive și a lipsei de exerciții fizice.
 • Medicul veterinar si Pisica

  Este important sa existe vizite periodice la medicul veterinar cu pisica ta. Afla mai multe informatii si sfaturi pe acest subiect aici!
 • Pisicile gestante

  154502253 Dacă nu plănuiți să creșteți pisoi, este întotdeauna bine să vă sterilizați pisica. Gestația la pisici este un eveniment important, iar dacă ați luat decizia să creșteți pisoiași, vă așteaptă o aventură.
 • Pisica mea are pielea uscată? - Sfaturi și recomandări

  Aflați cum să identificați semnele de uscăciune excesivă a pielii la pisici, ce ar putea cauza iritarea pielii pisicii dumneavoastră și cum puteți ajuta la ameliorarea pielii uscate a pisicii dumneavoastră.

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
  Buy Now »
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>
  Buy Now »