Greșeli frecvente pe care proprietarii de câini ar trebui să le evite

Published by
min read

Un câine nu înseamnă doar distracție și jocuri

Câteodată, pot fi o provocare și pentru proprietarii cei mai pregătiți. Aici găsiți un Top 5 al greșelilor pe care le fac proprietarii de câini. Vă sună cunoscut?

“Nu este supraponderal, are oasele mari”

De fapt, este posibil să fie supraponderal sau obez, la fel ca mai mult de jumătate din câinii din Africa de Sud. Deoarece, în zilele noastre, majoritatea animalelor de companie au câteva kilograme în plus, ne putem gândi că animalul de companie are o greutate normală. Medicul veterinar vă poate evalua câinele cu ajutorul unor instrumente obiective, precum Indicele de Masă Corporală și Indicele de Grăsime Corporală pentru a afla greutatea optimă a câinelui, vă poate ajuta și cu un plan nutrițional specific pentru a-l menține în formă.

“Îl duc la veterinar doar când este bolnav”

Animalele de companie se prefac foarte bine; nu vor să ne lase să vedem că nu se simt bine deoarece nu vor să ne deranjeze. De obicei, în momentul în care proprietarul observă semnele bolii, animalul este bolnav de mai mult timp. Un control anual la medicul veterinar poate ajuta la depistarea unor boli precum artrita și afecțiunile renale mult mai devreme. Astfel economisiți bani și vă feriți câinele de multă durere și stres.

“ Am schimbat hrana câinelui pentru că așa mi-a spus personalul din magazin”

Poate fi dificil să alegi o hrană pentru câini. Totuși, deși personalul din pet shop poate fi foarte convingător, aceștia nu cunosc istoricul câinelui dvs. la fel de bine ca medicul veterinar. Dacă medicul veterinar vă recomandă o anumită hrană pentru câini, are de obicei un motiv bine întemeiat. Nutriția este importantă pentru sănătatea câinelui dvs., așadar țineți cont de sfatul medicului veterinar atunci când luați această decizie.

Pentru a citi articolul întreg, vizitați petMD!

Related Articles

  • Alergia la câini

    Poate că vă doriți un câine, dar vă îngrijorează că dvs. sau unul din membrii familiei poate să fie alergic. Sau poate că aveți deja un câine și ați descoperit că sunteți alergic. Vestea bună este că oamenii cu alergii și câinii pot locui împreună!