Aflați care sunt cele mai bune rase de câini pentru copii

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Copiii și câinii se împacă la fel de bine ca untul uns pe pâine. Câinii nu reprezintă doar o sursă de iubire și prietenie pentru copii; câinii le pot, de asemenea, da copiilor dvs. lecții importante despre responsabilitate și compasiune. Totuși, unii câini tind să se împace mai bine cu copiii decât alții. Dacă sunteți pregătiți să le prezentați copiilor dvs. un potențial membru de familie blănos, însă nu știți sigur ce tip de câine să procurați, acestea sunt ponturile referitoare la cei mai buni câini pentru copii.

Cum trebuie să fie un câine pentru a fi potrivit pentru copiii dvs.?

Familie cu doi copii mici și un câine maro alergând pe plajă.În general, cele mai bune rase de câini pentru copii sunt cele suficient de relaxate și de răbdătoare pentru a face față energiei și exuberanței copiilor, destul de rezistente să suporte manipularea neadecvată și joaca, și care au personalități blânde și iubitoare. Este posibil ca familia dvs. să fie nevoită să ia în considerare alte cerințe. Decizia cu privire la rasa de câine cea mai potrivită pentru familia dvs. depinde de câțiva factori majori:

 • Nivel de energie: Asemenea oamenilor, câini au diverse niveluri de energie. Câinele pe care îl alegeți trebuie să se potrivească nivelului de energie al familiei dvs. Dacă stilul de viață al familiei dvs. tinde spre a fi sedentar sau prea încărcat pentru a se potrivi plimbărilor lungi sau multitudinii de jocuri, veți fi nevoit să căutați o rasă care nu necesită multe exerciții sau o activitate intensă. În mod similar, dacă familia dvs. este activă și iubește activitățile de genul plimbărilor sau drumețiilor, veți dori să alegeți un câine care să poată ține pasul cu dvs.

 • Mărime: Mărimea potrivită a câinelui depinde în mare măsură de vârsta copiilor dvs. În general, copiii mici, de exemplu, nu se potrivesc cu câinii micuți, cum ar fi Chihuahua, care se pot răni ușor dacă nu sunt manevrați cu atenție sau sunt scăpați din mâini. Pe de altă parte, copiii mai mari pot avea capacitatea de a manevra cățelușii cu blândețea de care aceștia au nevoie. Rasele mari, care tind să fie exuberante sau hiperactive nu sunt o alegere bună pentru copiii mici, însă unele rase mari, precum Terra Nova, sunt niște uriași blânzi care de obicei sunt foarte răbdători și iubitori cu copiii mici.

 • Temperament: Căutați un câine cu o personalitate blândă, relaxată. Câinii care sunt în general calmi, veseli și agreabili fără a fi încordați, încăpățânați sau agresivi, tind să se împace bine cu copiii, indiferent de vârsta acestora din urmă. Câinii inteligenți, care pot fi dresați ușor pot, de asemenea, să facă o treabă mai bună învățând regulile casei și să intre în rând cu restul familiei.

 • Vârsta: Și vârsta câinelui în căutarea căruia sunteți poate juca un rol în felul în care acesta se înțelege cu copiii dvs. Deși sunt drăguți, cățelușii învață și explorează lumea aproape la fel ca și copiii dvs. Prin urmare, deși dvs. sunteți nevoiți să vă concentrați atenția asupra copiilor dvs. pentru a-i ajuta să crească, și cățelușii au nevoie de multă atenție pentru a se dezvolta. Dacă sunteți mai interesat să începeți cu un câine educat, care este obișnuit cu interacțiunea umană și a învățat deja comenzile principale de ascultare, încercați să căutați la adăposturile dvs. locale de animale un câine mai în vârstă care să corespundă nevoilor familiei dvs.

Găsirea câinelui potrivit

Un loc bun unde să vă începeți căutarea este catalogul Hill's Pet de rase de câini, unde puteți căuta în funcție de caracteristicile și trăsăturile diferitelor rase. Nu este nevoie să cheltuiți sute sau mii de dolari pentru o rasă pură. Câinii de aproape orice rasă pot fi adesea găsiți la adăposturile de animale și organizațiile de salvare a animalelor. Nu presupuneți că, dacă un câine a fost lăsat la un adăpost de animale, este ceva în neregulă cu el. Mulți cățeluși sunt lăsați la adăposturile de animale din motive care nu au nimic de-a face cu comportamentul câinelui.

Deși este posibil ca inima să vă îndemne să adoptați o anumită rasă, nu plecați din start cu ideea respingerii unei rase mixte. Deși câinii de rasă tind să aibă personalități extreme, rasele mixte au adesea un temperament moderat care combină cele mai bune trăsături ale împerecherii dintre rase. Câinii din rase mixte tind, de asemenea, să fie mai rezistenți și mai puțin predispuși problemelor medicale specifice fiecărei rase. Este întotdeauna o idee bună să stabiliți o întâlnire între copiii dvs. și un anumit câine pentru a vă asigura că potențialul nou prieten se ridică la înălțimea așteptărilor dvs. și se potrivește cu personalitățile copiilor dvs. Este bine să puneți multe întrebări despre orice câine atunci când aveți în vederea adopția unuia. Nu uitați să vă puneți câteva întrebări înainte de adopție:

 1. Câinele se înțelege cu toți membrii familiei? Anumitor câini le este frică de bărbați sau de copii, în timp ce unii au nevoie de timp pentru a se obișnui cu noul mediu.

 2. Fiecare membru al familiei se înțelege cu câinele? Răspunsul este similar cu cel pentru întrebarea anterioară, însă este important și ca dvs. și copiii dvs. să vă simțiți în largul dvs. în compania noului câine. Uneori, la început, copiilor le este frică de câini și au nevoie de timp pentru a se obișnui cu aceștia, însă acest lucru trebuie avut în vedere atunci când adoptați un câine.

 3. Nivelul de energie al câinelui se potrivește cu cel al familiei dvs.?

 4. De ce fel de regim de îngrijire și de întreținere va avea nevoie câinele? Blana sa va trebui periată des sau este un câine mai bătrân, cu afecțiuni medicale cunoscute, care va necesita multe drumuri la medicul veterinar?

 5. Dacă aveți alte animale de companie, câinele se va înțelege bine cu acestea?

Cele mai bune rase de câini pentru copii

 

Băiat cu o vestă albastră și cizmulițe de ploaie plimbă un beagle prin bălți.Pe baza trăsăturilor sus-menționate, Clubul American Kennel enumeră aceste nouă rase (indiferent de ordine) ca fiind rasele de câini cele mai potrivite pentru copii:

 

 • Bulldog

 • Beagle

 • Terra Nova

 • Golden retriever

 • Labrador retriever

 • Terier Wheaten cu blana moale

 • Bull terrier
 • Boxer

Alte rase care sunt bune pentru copii, conform PetMD, sunt Pudelul, Setterul irlandez, Collie și Vizsla.

Deși nivelele de energie diferă de la o rasă la alta, fiecare dintre aceste rase este de obicei prietenoasă, calmă, ușor abordabilă, inteligentă și relativ ușor de dresat. Aceștia sunt cu toții câini robuști, de talie medie și mare, care ar trebui să poată se se joace frumos cu copiii fără a fi răniți.

Între copii și câini se pot forma legături speciale, câinii ajutându-i pe copii să devină adulți responsabili și altruiști. Totul pornește de la găsirea celui mai potrivit câine pentru familia dvs. Documentând-vă, adresând întrebările corecte și fără a vă îndrepta atenția spre câinele cel mai drăguț sau cel mai ușor de procurat, ci căutând câinele cel mai potrivit, familia dvs. va fi pe drumul cel bun în a a deveni o familie iubitoare, fericită, sigură și armonioasă alături de câinele ei.

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este un părinte al unor animale de companie, o bloggeriță iubitoare de animale de companie și o romancieră din Tulsa, Oklahoma, unde de obicei scrie sub supravegherea unei grămezi de copilași cu blană.

Produse similare