Pisica dvs. are nevoie de atenție? Iată ce va face ca să o obțină

Când o pisică vrea atenție, ea va înlătura toate obstacolele până obține ceea ce dorește. Și, deși a dvs. are propria ei personalitate, ea poate prezenta un comportament de pisică oarecum nevoiașă care rezonează cu toți iubitorii de feline, precum aceea de a se culca pe spate pentru un frecat pe burtică sau atingerea ușoară cu lăbuța a brațului dvs.

Și dacă asta nu funcționează, ea are mult mai multe trucuri în blană, cum ar fi aceste șapte mișcări clasice garantate:

1. Miaună

Principala metodă de comunicare a pisicii dvs. este mieunatul său, al căror tonuri și tonalități se schimbă în funcție de ceea ce ea încearcă să vă spună. Dacă sunteți acasă și sunteți concentrat(ă) pe altceva decât asupra ei, de exemplu, ea poate începe să miaune ușor dar insistent, sunet similar scâncetului de bebeluș. Apoi, ea va trece la un țipăt puternic care vă va face să fugiți la ea sau în cealaltă cameră, doar pentru a o găsi stând acolo cu o față nevinovată: „Cine, eu?“

2. Se holbează la dvs.

Uneori tot ce are nevoie pisica dvs. să facă este să vă privească cu ochii săi mari, adorabili, ca să vă atragă atenția. Fără cuvinte, ea spune „Vei face ceea ce spun eu.“ Deși e implicit o abordare enervantă pentru dvs., nu-i puteți ignora intensitatea privirii. Dintr-o dată v-ați oprit din ceea ce făceați pentru ai acorda întreaga atenție. Ceea ce tocmai s-a întâmplat...

3. Stă pe laptopul dvs.

O altă mișcare frecventă, dar eficientă, este să se așeze pe laptopul dvs. (sau tabletă, carte, ziar, revistă, farfurie, etc.). Acesta este modul „torcătorului“ dvs. persistent de a vă spune că ea este cea mai important lucru din viața dvs. Poate că v-a păcălit să credeți că stă pe laptopul dvs pentru că e cald, dar ea de fapt își afirma dominația asupra obiectului neînsuflețit care-i stă în cale. „De ce să te uiți la acest mare pătrat din metal, când poți să te uiți la mine?“ Touché, scumpete. Dar puteți inversa situația jucând un joc cu veverițe sau păsări pe calculator. Ea va uita repede că nu-i acordați atenție.

4. Așteaptă afară la ușa dvs.

Dacă sunteți în „meseria“ de deținător de pisică, ați putea crede că puteți închide pur și simplu ușa la dormitor sau la birou pentru a avea liniște și pace. Dar nu este așa. Pisica dvs. va da cu lăbuța, va zgâria și va bate la acea ușă până când se deschide. Și va continua așa ore întregi, mizând pe răbdarea de dvs. de a ceda înainte de a ei. Unele pisici vor alerga pe holuri la viteze foarte mari încât să se arunce într-o ușă închisă, astfel că nu ar trebui să o închideți. Acest lucru nu va feri numai pisica să nu se rănească, dar nici ușa dvs. nu va fi zgâriată.

5. Aruncă lucrurile de pe masă

Dacă o telecomandă de televizor cade de pe masă și nu sunteți prin preajmă s-o vedeți, a meritat? Prietenul dvs. blănos folosește această mișcare infailibilă numai când sunteți în apropiere; dacă nu sunteți aproape, nici nu contează. Pisicile deștepte vor localiza articolul la care țineți cel mai mult și, încet dar în mod deliberat, îl vor împinge la marginea mesei, a noptierei sau a raftului, oferindu-vă timp suficient să alergați și să prindeți „moștenirea de familie“ înainte să cadă. Dacă sunteți extrem de captivați de ceea ce faceți, ea va împinge, totuși, articolul spărgându-l pe podea. În orice fel, ea v-a captat atenția.

6. Aduce cadouri

Pisicile vor să-și mulțumească deținătorii de animal de companie și unul dintre modurile în care face acest lucru este să le aducă „cadouri“. Această surpriză poate însemna un șoricel din iarba-mâței, un animal de pluș sau chiar pantofi și papuci (nu doar un lucru). Trucul funcționează bine mai ales dacă o pisica își dorește atenție. După ce alege obiectul, cel mai probabil îl aduce lângă scaunul dvs. sau lângă vasul său de hrană, își va pune la piciorul dvs. și va „urla“ până când primește lauda dvs.

7. Se ghemuiește în brațele dvs.

Acesta este un câștig de ambele părți pentru că ce este mai minunat decât când pisicuța dvs. vi se ghemuiește în brațe? Ea știe acest lucru și știe că știți asta, motiv pentru care acesta funcționează de fiecare dată. Fiți atenți, însă, când acel ghemuit sau frecarea de piciorul dvs. se transformă brusc într-un ghiont solicitant, o mișcare ascunsă pentru a vă face să-i acordați mai multă atenție. Ea nu vrea doar îmbrățișări ocazionale, și este o manevră meschină și extrem de eficientă pentru a vă oferi această impresie.

Nu contează ce mișcări face prietena dvs. felină, dar rețineți că comportamentul de captare a atenției poate dura câteva ore, astfel încât puteți oferi copilului dvs. blănos ceea ce-și dorește: iubirea și afecțiunea dvs. (și poate ceva mai multă hrană pentru pisici). La urma urmei, aveți o pisică căreia să-i împărtășiți iubirea dvs., puteți să i-o și arătați.

Biografie colaborator

Christine O'brien's Contributor Photo

Christine O'Brien

Christine O'Brien este o scriitoare și mama, de mult timp, a două pisici Albastru de Rusia care-i conduc casa. Urmăriți-o pe Instagram și Twitter @brovelliobrien.

Articole despre îngrijirea animalului de companie