Pisica dvs. are nevoie de atenție? Iată ce va face ca să o obțină

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Când o pisică vrea atenție, ea va înlătura toate obstacolele până obține ceea ce dorește. Și, deși pisica dvs. are propria ei personalitate, ea poate prezenta un comportament oarecum “lipicios“ care rezonează cu toți iubitorii de feline, precum acela de a se culca pe spate pentru a fi mângâiată pe burtică sau atingerea ușoară cu lăbuța a brațului dvs.

Și dacă astea nu funcționează, ea are mult mai multe trucuri în blană, cum ar fi aceste șapte mișcări clasice:


1. Miaună

Principala metodă de comunicare a pisicii dvs. este mieunatul său, al căror tonuri și tonalități se schimbă în funcție de ceea ce încearcă să vă spună. Dacă sunteți acasă și sunteți concentrat(ă) pe altceva și nu asupra ei, de exemplu, ea poate începe să miaune ușor, dar insistent, cu un sunet similar scâncetului de bebeluș. Apoi, ea va trece la un țipăt puternic care vă va face să fugiți la ea sau în cealaltă cameră, doar pentru a o găsi stând acolo cu o față nevinovată: „Cine, eu?“ 


2. Se holbează la dvs.

Uneori tot ce are nevoie să facă este să vă privească cu ochii săi mari, adorabili, ca să vă atragă atenția. Fără cuvinte, ea spune „Vei face ceea ce spun eu.“ Deși e implicit o abordare enervantă pentru dvs., nu-i puteți ignora intensitatea privirii. Dintr-o dată v-ați oprit din ceea ce făceați pentru ai acorda întreaga atenție. Ce tocmai s-a întâmplat...


3. Stă pe laptopul dvs.

O altă mișcare frecvent folosită, dar eficientă, este să se așeze pe laptopul dvs. (sau pe tabletă, carte, ziar, revistă, farfurie, etc.). Acesta este modul „torcătorului“ dvs. persistent de a vă spune că ea este cel mai important lucru din viața dvs. Poate că v-a păcălit să credeți că stă pe laptopul dvs pentru că e cald, dar ea de fapt își afirma dominația asupra obiectului neînsuflețit care-i stă în cale. „De ce să te uiți la acest mare pătrat din metal, când poți să te uiți la mine?“ Touché, scumpete. Dar puteți inversa situația jucând un joc cu veverițe sau păsări pe calculator. Ea va uita repede că nu-i acordați atenție.


4. Așteaptă lângă ușa dvs

Dacă sunteți în „meseria“ de proprietar de pisică, ați putea crede că puteți închide pur și simplu ușa la dormitor sau la birou pentru a avea liniște și pace. Dar nu este așa. Pisica dvs. va da cu lăbuța, va zgâria și va bate la acea ușă până când se deschide. Și va continua așa ore întregi, mizând că răbdarea dvs. va ceda înainte de a ei. Unele pisici vor alerga pe holuri la viteze foarte mari și se vor “arunca” într-o ușă închisă, așadar nu ar trebui să o închideți. Acest lucru nu va feri numai pisica să nu se rănească, dar nici ușa dvs. nu va fi zgâriată.


5. Aruncă lucrurile de pe mobilă

Dacă telecomanda cade de pe masă și dvs. nu sunteți prin preajmă s-o vedeți, a meritat efortul? Pisica dvs. folosește această mișcare infailibilă numai atunci când sunteți în apropiere; dacă nu sunteți aproape, nici nu contează. Pisicile deștepte vor localiza articolul la care țineți cel mai mult și încet, dar în mod deliberat, îl vor împinge la marginea mesei, a noptierei sau a raftului, oferindu-vă timp suficient să alergați și să prindeți „moștenirea de familie“ înainte să cadă. Dacă sunteți extrem de captivați de ceea ce faceți, ea va împinge, totuși, articolul spărgându-l pe podea. Indiferent, ea v-a captat atenția.


6. Aduce cadouri

Pisicile vor să-și mulțumească proprietarii, iar un mod de a face acest lucru sunt „cadourile“. O astfel de surpriză poate însemna un șoricel din iarba-mâței, un animal de pluș sau chiar pantofi și papuci. Trucul funcționează bine mai ales dacă o pisica își dorește atenție. După ce alege obiectul, cel mai probabil îl va aduce lângă scaunul dvs. sau lângă vasul său de hrană, îl va pune la piciorul dvs. și va „urla“ până când primește lauda dvs.


7. Se ghemuiește în brațele dvs

Această mișcare clasică este un câștig de ambele părți, ce poate fi mai minunat decât o pisicuță care vi se ghemuiește în brațe? Ea știe acest lucru și știe că și dvs. știți asta, motiv pentru care mișcarea funcționează de fiecare dată. Fiți atenți, însă, când se transformă brusc într-o modalitate agasantă de a vă face să-i acordați mai multă atenție. Ea nu vrea doar îmbrățișări ocazionale, iar aceasta este o manevră șireată și extrem de eficientă, care vă oferă această impresie.

Indiferent ce strategie alege felina dvs., rețineți că acest comportament poate dura chiar și câteva ore, așadar oferiți-i pisicii dvs. ceea ce își dorește: iubirea și afecțiunea dvs. (și poate ceva mai multă hrană pentru pisici). La urma urmei, aveți o pisică pe care o îndrăgiți, puteți să-i și arătați.

Biografie collaborator

Christine O'brien's Contributor Photo

Christine O'Brien

Christine O'Brien este scriitoare și mama, iar de mult timp deține două pisici Albastru de Rusia care-i conduc casa. Urmăriți-o pe Instagram și Twitter @brovelliobrien.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte