Alegerea potrivita a unei pisici de apartament

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Când deveniți proprietarul unui animal de companie, spațiul în care locuiți nu vă mai aparține și, prin urmare, trebuie să alegeți cu grijă pisica care se potrivește cel mai bine atât stilului dvs. de viață cât și spațiului în care locuiți. Dacă locuiți într-un spațiu mic, este important să cunoașteți care sunt cele mai potrivite pisici de apartament.

Unele pisici se simt excelent într-un mediu restrâns (deși mărimea pisicii nu este tot timpul un factor hotărâtor), în timp ce altele, cum ar fi cele pline de energie, vor fi mai fericite în spații mai mari.

Următoarele rase se potrivesc foarte bine vieții într-un apartament, așadar asigurați-vă că dvs. împreună cu prietena felină aleasă sunteți compatibili și din alte puncte de vedere.

Spații mici de locuit

Dacă dvs. și micul ghemotoc de blană veți locui împreună într-un spațiu restrâns, căutați o pisică cu un temperament liniștit, încântată să fie tot timpul aproape de stăpânul ei.

ragdoll with bright blue eyes

Persanele, una dintre cele mai populare rase de pisici, conform Cat Fanciers' Association, sunt pisici excelente de apartament, deoarece sunt blânde și au o personalitate ușor adaptabilă. Dacă primiți oaspeți în apartamentul dvs., o pisică persană se va integra ușor în peisaj și nu vă va deranja invitații. Totuși, în ceea ce privește persanele, este posibilă alocarea unui buget peste medie pentru vizitele la cabinetul veterinar, din moment ce această rasă este predispusă la unele probleme de sănătate. Pisicile din rasa Ragdoll sunt și ele o alegere potrivită, deoarece, deși sunt mari, sunt sociabile și relaxate, fără a deveni urâcioase dacă veți fi tot timpul în preajma lor. Burmeza este o rasă cu păr scurt, o pisică prietenoasă și care se înțelege bine cu copiii și câinii.

Spații de locuit medii și spațioase

Pisicile foarte energice au nevoie de spațiu pentru a alerga, iar pisicile cărora le place singurătatea au, de asemenea, nevoie un spațiu de locuit spațios care să le ofere „timp pentru ele însele.”O rasă amuzantă și loială este rasa Siameză (însă îi place foarte multe să zgârie, prin urmare căutați idei de stâlpi de zgâriat de făcut acasă.) Fiind o pisică vocală, un spațiu mai mare de locuit i se potrivește cel mai bine pentru a face mai puțin zgomot. Alte rase active care se dezvoltă în spații mai mari sunt Albastrele de Rusia, care adoră să facă aport, și Bengalezele, pisici vorbărețe care își păstrează nivelul ridicat de energie pe tot parcursul vieții — și seamănă cu un leopard!

Adoptarea unei pisici de la un adăpost de animale

Verificați la adăpostul dvs. local rasele și tipurile de pisici disponibile. În timp ce este posibil ca unele rase pure să fie mai predictibile din fire, adoptarea unei pisici de rasă mixtă poate fi foarte avantajoasă, și de obicei cu mai puține afecțiuni medicale ereditare. Acestea prezintă adesea caracteristicile mai dominante ale rasei, însă partea bună este aceea că aveți ocazia de a observa modul în care pisica interacționează în anumite spații. Pisicile de la adăpostul de animale sunt adesea găzduite în încăperi spațioase pentru exerciții și joacă. Puteți observa modul în care pisica interacționează cu spațiul ei pentru a realiza mai bine cum se va comporta în casa dvs. Dacă tinde să stea lângă pereți și se ascunde în locuri protejate, cel mai probabil aceasta este mai potrivită pentru un apartament mai mic unde se simte confortabil. Totuși, dacă o observați cum se concentrează asupra întregii camere și se urcă pe diferite lucruri, înseamnă că are un spirit aventuros și probabil i-ar plăcea mai mult spațiu pentru a se desfășura și pentru a explora o casă mai spațioasă. Indiferent ce pisică hotărâți să adoptați, o puteți ajuta să se adapteze la mediul ei înconjurător punându-i la dispoziție lucrurile esențiale.

Russian blue cat with green eyes lies on side.

Pregătiți-vă spațiul pentru o pisică

Un apartament cu mansardă cu o mulțime de ferestre îi oferă pisicii dvs. multe ocazii de a alerga, de a sări și de a privi pe fereastră. Dacă apartamentul dvs. este micuț și primitor, aceasta va găsi multe locuri unde să se ghemuiască și să doarmă. Indiferent de suprafața în metri pătrați, pisica dvs. are nevoie de un spațiu doar al ei (la fel și dvs.). După cum se amintește în VetStreet, pisicilor le plac spațiile mici unde se pot cuibări în siguranță, iar dacă apartamentul dvs. este spațios, este deosebit de important să îi oferiți pisicii dvs. anumite locuri numai pentru ea. Încercați să folosiți o cutie sau două din carton, plasate strategic într-un colț al cămarei dvs. sau sub o masă sau un pat.

Acordați o atenție specială numărului de ferestre din spațiul de locuit, accesibile pisicii. Dacă apartamentul nu are multe ferestre, un balcon sau ușa unei terase reprezintă, de asemenea, un loc bun de observație pentru pisici. (Pentru siguranța pisicii dvs., securizați toate ferestrele, inclusiv ușile terasei pentru a vă asigura că aceasta nu va cădea sau nu va fugi). Dacă ferestrele sau ușile au vedere la o stradă aglomerată sau la un spațiu verde plin de copaci, flori și păsări, pisica dvs. a dat lovitura!

O podea fără covoare, de exemplu din lemn de esență tare, este mai ușor de întreținut fără păr de animale, însă necesită o curățare mai frecventă cu peria. Dacă alegeți această opțiune, aveți grijă să îi asigurați pisicuței dvs. destule locuri moi de dormit în apartamentul dvs. De exemplu, investiți într-o canapea de pluș, un divan sau un scaun (destul de mare pentru dvs. și pisica dvs., bineînțeles). Bebelușul dvs. blănos va împărți patul cu dvs., ceea ce înseamnă că trebuie să investiți în perne pufoase mari și multe pături.

Înainte de a confirma mutarea într-un nou spațiu de locuit, aflați opinia proprietarului referitor la cât de primitor este locul cu animalele de companie. Citiți chiar și scrisul cu litere mici de pe contractul de închiriere pentru a vă cunoaște responsabilitățile în calitate de deținător al unui animal de companie. Mulți proprietari și agenții de închiriere solicită un „depozit de garanție pentru animalul de companie” necesar pentru toate potențialele incidente, pentru ca dvs. să fiți feriți de orice surprize neașteptate.

Prin evaluarea spațiului de locuit care se potrivește cel mai bine stilului dvs. de viață și a celor mai bune rase de apartament, dvs. și colegul dvs. de cameră blănos veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți!

Biografie colaborator

Christine O'Brien

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien este scriitoare, mamă și părinte de mult timp al unui animal de companie, ale cărei două pisici Albastru de Rusia fac regulile casei. Munca acesteia este, de asemenea, prezentată în What to Expect Word of Mom, xoJane, Fit Pregnancy and Care.com, unde scrie despre viața împreună cu animalele de companie și despre viața în familie. Căutați-o și urmăriți-o pe Instagram și Twitter @brovelliobrien

 

Produse similare

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte