Cum evităm epuizarea termică la pisici

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Sunteţi un proprietar de animale care locuieşte într-o zonă cu veri fierbinţi? Dacă nu aveţi aer condiţionat, este posibil să vă îngrijoraţi că pisica dvs. poate să sufere de epuizare termică. S-ar putea să vă treacă o grămadă de întrebări prin minte: Ce se va întâmpla când sunteți plecat în timpul zilei? Pisica dvs. va transpira sau va suferi?

Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteţi face pentru a vă menţine casa suficient de rece pentru prietenul dvs. felin.

Cat drinks water from a bucket and licks his nose

Vara, într-un oraş calduros

Atunci când temperaturile încep să crească, pisica dvs. s-ar putea simți mai confortabil decât credeţi: conform The Washington Post, temperatura corporală medie se menţine în jurul a 38.8 grade Celsius. De vreme ce strămoşii ei au evoluat în deşert, ea poate obţine cea mai mare parte din umiditate și din mâncare.

Cu toate acestea, nu înseamnă că va fi în siguranță şi confortabilă încuiată într-o casă calduroasă. Pisicile nu pot transpira ca oamenii. În schimb, prietenul tău felin trebuie să elibereze căldura în mod continuu, aşezându-se pe suprafeţe reci, gâfâind şi consumând apă rece.

Asiguraţi-vă că pisoiul dvs. se simte confortabil, pregătind câteva lucruri necesare în jurul casei:

 • Apă, apă, peste tot: deoarece apa se va evapora mai repede în timpul verii, iar pisica dvs. ar putea să nu fie dispusă să caute in toată casa, este o idee bună să ţineţi mai multe boluri de apă rece în toată casa. Dacă locuiţi într-o casă pe mai multe etaje, păstraţi un bol pe fiecare etaj. Amplasarea lor sub un scaun sau departe de lumina soarelui şi mâncarea de pisici le-ar putea face mai atrăgătoare. Puteţi pune nişte boluri goale pentru animale de companie în congelator peste noapte şi le puteţi umple dimineaţa pentru a ajuta apa să rămână mai rece.
 • Pachet de gheaţă: lăsaţi un pachet de gheaţă într-un loc unde pisica dvs. preferă să se relaxeze. În cazul în care pisica este prea încălzită, o sticlă de apă îngheţată înfăşurată într-un prosop este un bun prieten de somn în timpul zilei. (Nu uitaţi să o puneţi înapoi în congelator atunci când vă întoarceţi acasă.) Nu vă lăsaţi niciodată pisica singură cu un pachet de gheaţă din comerț, deoarece substanţele chimice ar putea fi periculoase pentru ea, dacă aceasta se va sparge sau se va scurge.
 • Închideţi draperiile: prin întunecarea câtorva camere, puteţi limita cantitatea de soare şi căldură care intră în casă în timpul zilei. Nu numai că prietenul dvs. felin va fi recunoscător pentru umbră, dar nici dvs. nu veţi fi lovit cu căldură în clipa în care întraţi pe uşă.
 • Mențineți un ventilator în funcțiune: un mic ventilator sau două în locurile potrivite vă pot ajuta să circulaţi cu aer şi să păstraţi pisica la o temperatură rece pe tot parcursul zilei. De asemenea, puteţi lua în considerare utilizarea unui temporizator pentru ventilator dacă nu doriţi să funcţioneze toată ziua.
 • Un loc rece: pisicile adoră se se răcorească sub mobilier, aşa că luaţi în considerare patul dvs. pentru a-i oferi o mulţime de spaţiu în care să se relaxeze și să doarmă confortabil. În mod alternativ, aşezarea unei feţe de masă pe masa de bucătărie ar putea să-i ofere un refugiu răcoros pe gresie sau parchet.

Sfaturi pentru siguranţă

Pisicile au nevoie de apă şi de aer proaspăt pentru a se răcori - dar mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bun. Asiguraţi-vă că pisica nu are acces la cada de apă sau piscine. Nu lăsaţi niciodată cada plină cu apă sau găleţi mari de apă pentru pisica dvs., deoarece acest lucru poate crea un pericol de înec. Dacă aveţi o piscină, asiguraţi-vă că pisica dvs. nu o poate accesa atunci când nu sunteţi acasă.

De asemenea, trebuie să aveţi grijă să nu lăsaţi ferestrele deschise. Deoarece pisicile pot scoate plasele de la ferestre şi să scape - sau o fereastră mare s-ar putea închide brusc - nu trebuie să lăsaţi ferestrele deschise în timp ce nu sunteţi acasă. Lăsaţi cel puţin o fereastră crăpată pentru a primi aer curat. Blocarea unei mici ferestre cu un ventilator poate, de asemenea, ajuta la circulaţia aerului, în timp ce ar putea preveni ieşirea pisicii.

Orange cat lying on a blue tile floor sleeping.

Epuizarea termică la pisici: semne

Chiar şi atunci când faceţi tot ce aţi putea pentru a ajuta la păstrarea temperaturii pisicii, epuizarea cauzată de căldură la pisici este în continuare o posibilitate. Problemele termice la pisici sunt de fapt mai răspândite la anumite rase decât la altele. Deoarece persanele şi alte pisici cu faţa plată nu pot respira, ca şi alte rase, au un timp mai greu să-şi răcească în mod natural corpul şi sunt mai susceptibile la epuizarea termică, conform Preventive Vet.

Dacă observaţi un gâfâit excesiv, o frecvenţă cardiacă rapidă, ochi mici sau puţină urină, pisica poate fi deshidratată şi poate suferi de epuizare termică. Verificaţi nivelul hidratării prin ciupirea delicată a pielii între gât şi umeri: Rămâne încrețită? Își revine lent? Dacă este aşa, probabil este deshidratată şi este important să o duceți imediat la veterinar. Poate afi necesar să se administreze fluide intravenoase înainte ca situația să devină mai gravă.

American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) recomandă ca pisicile cu feţe plate şi în vârstă, obeze sau cu probleme pulmonare sau cardiace să fie supravegheate îndeaproape pentru a se detecta epuizarea termică. Dacă pisica dvs. are una dintre aceste probleme - şi aţi încercat modalităţi de a o menține la răcoare, fără aer condiţionat - poate doriţi să discutaţi cu medicul veterinar. Cel mai important lucru de reţinut este să fiţi proactivi şi atenţi atunci când termometrul urcă, astfel încât să puteţi observa rapid semnele de epuizare cauzată de căldură şi să le rezolvaţi.

Biografie colaborator

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger este un proprietar de animale de companie care împarte casa cu pisicile sale, doi copii şi cu soţul ei. Chrissie se bucură de petrecerea timpului cu toţi membrii familiei sale atunci când nu predă, nu scrie sau nu se ocupă de blog. Ea se străduieşte să scrie articole care ajută proprietarii de animale de companie să trăiască o viaţă mai activă şi mai plăcută cu animalele lor de companie.

Related Articles

 • Boala Tractului Urinar Inferior (BTUIP)

  Boala tractului urinar la pisici sau BTUIP este o afectiune medicala ce afecteaza vezica sau uretra pisicii. Click aici si afla mai multe informatii!
 • Stare de rău și diaree: Este vorba de o urgență felină?

  La fel ca și oamenii, pisicile se pot confrunta ocazional cu tulburări digestive. Dacă pisica dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele, mai ales după ce mănâncă, este posibil să aibă un stomac sensibil.
 • Infectiile Tractului Urinar la Pisici

  Infectiile urinare la pisici reprezinta o afectiune des intalnita. Afla mai multe sfaturi si informaii despre cum poti ajuta la tratarea acestor infectii aici!
 • Beneficiile Sterilizarii la Pisici

  De ce este importanta sterilizarea la pisici? Vezi care sunt cele mai importante sfaturi si informatii, dar si beneficiile despre operatia de sterilizare a pisicii aici!

Related products