Infecțiile tractului urinar

Published by
min read

Tulburările tractului urinar - ce trebuie să știți

Pisica nu vă poate spune dacă se simte rău, așadar va trebui să urmăriți orice probleme de sănătate care ar putea să apară. O astfel de problemă ar putea fi Boala Tractului Urinar Inferior (BTUI). iată semnele care trebuie urmărite:

 • Durere la urinare - scâncete sau orice alt semn de disconfort
 • Schimbări comportamentale - urinarea mai frecventă (posibil într-o cantitate mică)sau urinatul în locuri neobișnuite
 • Sânge în urină - pete roz în litieră

Dacă observați oricare din aceste simptome, vă rugăm nu ezitați să mergeți cu pisica la medicul veterinar. BTUIP poate fi dureroasă și dacă nu este tratată, poate fi gravă deoarece se pot forma pietre în urină și acestea pot cauza blocaje.

Ajutați-vă pisica să revină în formă

Încercați să nu vă îngrijorați cu privire la BTUI, deoarece aceasta poate fi vindecată cu ușurință în majoritatea cazurilor, asta înseamna că pisica își va reveni în scurt timp. Oricum, dacă aveți îngrijorări, programati o vizită la medicul veterinar și spuneți-i dacă pisica dvs. suferă de unul dintre semnele de mai sus sau de mai multe. Este posibil să facă un simplu test de urină (exista posibilitatea ca veterinarul să vă roage să veniți deja cu mostra la cabinet). După aceea, un diagnostic va fi stabilit și se va stabili un tratament - asta poate include antibiotice sau o dietă nouă.

Hrana specială poate să facă diferența

Medicul veterinar vă poate ruga să o treceți la o dietă special formulată pentru recuperarea ei. Exista diefrite diete special concepute pentru a reduce disconfortul problemelor cauzate de vezică sau rinichi, precum Prescription Diet Feline c/d sau Prescription Diet Felinek/d, ambele produse sunt destinate pisicilor adulte. Hrana specială poate face diferența în ceea ce privește viteza cu care se recuperează pisica dvs., așadar întrebați care este cea mai bună hrană pentru el.

Creșteți aportul de lichide

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul de BTUIP este să vă încurajați pisica să bea mai multe lichide. Iată câteva sfaturi:

 • Lăsați mai multe boluri cu apă în zone diferite ale casei
 • Folosiți boluri mai mari - mustățile pisicilor sunt extrem de sensibile și unora nu le place să bea din boluri de care își ating mustățile
 • Umpleți bolurile până sus -  pisicile pot fi fascinate de propria lor reflexie, așadar dacă se văd în apă este posibil să le încurajeze să bea
 • Asigurați-vă că apa nu și-a schimbat gustul - poate credeți că merită să investiți într-un filtru nou de apă, însă pisicile au un simț foarte dezvoltat al gustului și este posibil să nu mai bea dacă apa își schimbă gustul
 • Încercați să vă asigurați că pisica dvs. nu bea din vasul de toaletă, deoarece produsele pentru curățare îi pot deranja stomacul

Related Articles

 • Cinci afecțiuni digestive întâlnite frecvent la pisici: Ce este de făcut

  Problemele digestive la pisici sunt atât de frecvente, încât mulţi proprietari de animale de companie consideră că acestea sunt normale.
 • Cum evităm epuizarea termică la pisici

  Sunteţi un proprietar de animale care locuieşte într-o zonă cu veri fierbinţi? Dacă nu aveţi aer condiţionat, este posibil să vă îngrijoraţi că pisica dvs.
 • Ghemele de păr

  Aproape toți proprietarii de pisici au văzut un ghem de păr sau au auzit cum pisica lor încerca să elimine unul. De obicei, nu este o problemă dacă pisica înghite fire de păr, dar câteodată acestea se strâng în stomac și formează gheme.
 • Beneficiile sterilizării

  Sterilizarea este o procedură chirurgicală care vă împiedică pisica să se reproducă. Dacă pisica dvs. trăiește în aer liber sau dacă aveți mai multe pisici de apartament ar trebui să luați în considerare sterilizarea.

Related Products