Ce înseamnă dacă pisica are nasul uscat

Published by
min read

Proprietarii de animale întreabă adesea dacă nasul uscat și cald înseamnă că pisica lor este bolnavă. Pe scurt: nu. Nasul unei pisici sănătoase poate să varieze de la uscat la umed de câteva ori pe zi. Există multe motive, care nu au nicio legătură cu sănătatea, pentru care o pisică poate avea un nas uscat și cald. Acestea sunt câteva dintre ele:

 • A stat la soare
 • A stat lângă o sursă de căldură
 • A petrecut timp într-o încăpere ventilată necorespunzător
 • Și-a lins nasul - saliva se usucă rapid pe piele

Monitorizarea nasului este o metodă bună de a descoperi alte probleme. Dacă pielea de pe nasul a pisicii dvs. se exfoliază, este posibil să sufere de o afecțiune dermatologică. Întrebați medicul veterinar.

Atunci când examinați nasul pisicii, verificați dacă există scurgeri. În cazul în care există scurgeri nazale, acestea ar trebui să fie transparente. Dacă pisica dvs. prezintă mucus gros, galben, verde sau chiar negru, programați o vizită la medicul veterinar.

Related Articles

Related Products

 • VetEssentials™ Feline Mature Adult

  <p>Hrană disponibilă exclusiv în clinici și farmacii. Nutriție perfect echilibrată contribuie la menținerea funcțiilor renale și ale organelor vitale. Conține antioxidanți clinic dovediți, acizi grași omega-6 și cantitate redusă de fosfor.
 • VetEssentials™ Feline Young Adult

  <p>Disponibilă exclusiv în clinici și farmacii. Nutriție avansată pentru controlul greutății, curățarea dinților și sănătatea tractului urinar. Conține antioxidanți clinic dovediți pentru întărirea imunității.
 • VetEssentials™ Kitten

  <p>Disponibilă exclusiv în clinici și farmacii. Nutriție avansată pentru creșterea sănătoasă și dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Bogată în antioxidanți clinic dovediți și DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>