Joaca cu pisicile

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Joaca este foarte importantă pentru sănătatea pisicii și vă ajută să creați o legătură puternică cu ea. Din fericire, pisicile adoră să se joace!

Este important, în special pentru pisicile de apartament, să le oferiți ocazia să se joace singure, mai ales dacă petrec mult timp singure.

Pisoii și pisicile adulte sunt stimulate de același tip de jocuri, deși pisoii nu trebuie să fie încurajați prea tare pentru asta. Joaca cu pisicile se bazează aproape în totalitate pe stimularea comportamentului asociat cu vânătoarea.

Pisicile au o dorință puternică de a-și urmări și omorî prada, așadar veți avea mare succes dacă imitați comportamentul unui animal pe care l-ar vâna.

Jucăriile potrivite

Primul lucru pe care vreți să îl găsiți este o jucărie potrivită pentru pisica dvs. Dacă doriți să stimulați comportamentul de vânător nu folosiți mâinile. Chiar dacă pisica dvs. este delicată, este posibil să muște dacă devine prea agitată. Dvs. vreți ca pisica să asocieze mâinile cu mângâiatul și hrănirea, nu cu vânătoarea.

Jucăriile potrivite pentru pisici sunt ușor de găsit, iar de multe ori nu este necesar să le cumpărați. Sunt de obicei la fel de interesate de o bucată de hârtie ca și de o jucărie fabricată.

Un ghem de hârtie sau de folie, capacele de plastic, pungile de hârtie sau orice este ușor de mișcat și scoate zgomot devin foarte ușor jucării pentru pisici.

Pericole

Aveți grijă la bucățile de sfoară, elastice sau orice altceva ce poate fi înghițit. Unele bucăți de sfoară pot să devină chiar tăioase dacă sunt întinse. Poate că sunt jucării interesante, dar nu lăsați pisica să se joace cu ele nesupravegheată.

Sunete

Jucăriile cu clopoței sau cele care chițăie sunt bune în mod special dacă pisica dvs. stă foarte mult timp singură, deoarece zgomotul o stimulează.

Nu uitați că este important să alternați jucăriile pentru a preveni plictiseala. Nu aruncați toate jucăriile pentru pisici pe podea și atât. Pisicile sunt foarte inteligente și se plictisesc repede de jucării.

În schimb, lăsați-i la dispoziție doar una sau două jucării și schimbați-le în mod regulat. Astfel vor fi mult mai interesante pentru pisica dvs.

Jocuri

O jucărie cu care dvs. și pisica vă puteți juca împreună este aceea care are o minge, un șoricel sau o pană atașate de o sfoară. Câteodată sfoara este atașată de o baghetă. Aceste jucării stimulează foarte ușor comportamentul de vânător al pisicii.

Încercați să imitați un animal mic care se strecoară pe lângă mobila dvs. Sau rotiți jucăria în aer ca pe o pasăre, lăsați-o să “aterizeze” din când în când și să sară pe podea. Aveți răbdare, lăsați pisica să urmărească “prada” pentru un timp. După 5 sau 10 minute lăsați pisica să prindă jucăria. Este important ca pisica să simtă că vânătoarea a fost una de succes.

Este posibil ca pisica să roadă jucăria și să plece cu ea. Dacă încă vă distrați, jucăria poate să revină la viață din nou sau puteți să vă jucați cu o altă jucărie. Pisica nu ar trebui să se joace nesupravegheată cu o jucărie cu sfoară, deoarece o poate rupe și înghiți. Nu uitați, este important ca jucăriile să fie tot timpul noi și interesante.

Jucăriile preferate

Pisicile se pot atașa foarte mult de jucăriile de pluș, iar odată la ceva timp se vor juca cu ele. Alte pisici miaună la jucăriile lor preferate din pluș. Nu există încă o explicație concretă privind motivul pentru care fac acest lucru, totuși face parte din jocul pisicilor.

Cât de des?

Ar fi fantastic ca pisica să aibă parte de două sesiuni de joacă pe zi. Probabil veți observa că dacă programați una dintre sesiuni înainte de culcare (sau chiar puteți adăuga o a treia sesiune) va ajuta la calmarea pisicii, care de obicei este agitată în timpul nopții.

Dacă pisica dvs. nu se joacă din prima încercare, nu vă descurajați. Mai încercați și veți afla când și cum îi place pisicii dvs. să se joace.

Related Articles

 • Este pisica mea agresivă? Când sunt depășite limitele de agresivitate a jocului?

  Află sfaturi pentru identificarea comportamentului excesiv de agresiv al pisicilor și a preferințelor de joacă ale acestora, precum și modul în care poți aborda comportamentul agresiv pe care pisica ta îl poate manifesta.
 • Jocuri cu pisica cu costuri limitate: 7 jocuri complet gratuite

  Esti in cautare de jocuri distractive si ieftine pentru pisici? Incercati aceste 7 jocuri facute cu obiecte de prin casa. Afla mai multe!
 • Joaca cu pisica: Cum să vă păstrați pisica implicată

  O pisică plictisită nu este o pisică fericită. Dacă vă asigurați că prietena dvs. blănoasă este stimulată mental și implicată prin intermediul jocurilor pentru pisici, aceasta va fi mai fericită și, probabil, vă va aduce și dvs. mai multă liniște, mai ales dacă aceasta manifestă comportamente distructive, cum ar fi ruperea perdelelor sau dezgroparea plantelor din ghiveci.
 • Pisicile si Copiii

  Pisicile si copiii se pot intelege de minune, fiind parteneri ideali de joaca. Click aici si afla mai multe sfaturi referitoare la acest subiect!

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>