Răsfață-ți pisica tot timpul - nu doar de Crăciun

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Cu toții apreciază o recompensă din când în când - mai ales acum că vine Crăciunul. Dar deși este tentant să îi oferi pisicii tale resturi de la masă, multe gustări specifice de Crăciunului pot fi periculoase pentru sănătatea ei. Deși o bucățică de carne de curcan nu pare un exces, pentru o pisica acesta poate fi echivalentul a șapte bucăți de carne pentru oameni!

Să recompensezi sau să nu recompensezi?

Unele pisici se pricep de minune să creșească mâncare și se comportă de parcă nu au fost hrănite zile întregi! Dar tot ce vor este atenția dvs., nu o porție din cina festivă. Așadar, încercați să vă jucați cu ea în loc să împărțiți cina. Dacă vă hrăniți pisica cu resturi de la masă nu doar că încurajați comportamentul nedorit - este deranjant ca pisica dvs. să stea pe masă, mai ales dacă aveți musafiri, dar hrana pentru oameni în general are un afect advers asupra sănătății pisicii. Deci nu vă temeți să le spuneți musafirilor să nu o hrănească cu resturi de la masă.

Unele tipuri de mâncare pot fi toxice pentru pisici

Dacă îi permiteți pisicii dvs. să mănânce prea mult sau o recompensați cu hrană pentru oameni, sistemul digestiv îi poate crea probleme. De exemplu, ceapa, usturoiul și unele leguminoase conțin substanțe care pot fi toxice pentru pisici și pot cauza anemie. Rețineți, nu trebuie să evitați aceste legume doar în forma lor crudă, deoarece și sosurile de la masa dvs. pot conține aceste ingrediente.

Ciocolata conține o substanță denumită teobromină care este otrăvitoare pentru pisici. Este în aceeași categorie ca și cofeina și poate avea efect asupra sistemului nervos, tensiunii sau digestiei. În plus, strugurii și stafidele s-au dovedit a fi toxice pentru animale, așadar ar trebui evitate.

Deși laptele în general nu este toxic pentru pisici, multe pisici au intoleranță la lactoză și pot suferi episoade de vomă, diaree sau tulburări stomacale după ce îl beau.

Hrana potrivită în cantități optime

Deși adesea suntem indulgenți cu ce mâncăm în această perioadă, animalele noastre nu ar trebui să ne urmeze exemplul. Dacă hrănim pisica cu o cantitate prea mare de hrană au îi oferim prea multe recompense de Crăciun, se vor depune câteva sute de grame în plus care vor crește riscul apariției unor afecțiuni precum diabetul, artrita sau afecțiunile cardiace.

În plus, cu atâția oameni în casă, Crăciunul poate fi o perioadă stresantă pentru pisici. Așadar, respectați programul ei obișnuit și oferiți-i o nutriție echilibrată precum Hill’sTM Science PlanTM . O crochetă de Hill’s Science Plan este o recompensă delicioasă și mult mai potrivită pentru ea. De asemenea, vă puteți răsfăța pisica oferindu-i o hrană variată, combinând hrana umedă cu cea uscată și schimbându-i sortimentele din când în când. Totuși, trebuie să respectați cantitățile zilnice recomandate. Gama Hills Science Plan conține o varietate de sortimente delicioase, special concepute pentru nevoile individuale ale pisicii dvs.

Așadar, dacă membrii familiei sau prietenii vor încerca să îi ofere o recompensă festivă, arătați-le tabelul de mai jos în care sunt enumerate câteva recompense pentru pisici și echivalentul lor la oameni! De exemplu, pentru o pisică de 5 kg, o cană de lapte este, în calorii, echivalentul a 4½ burgeri pentru un om sau 5 batoane de ciocolată și 30 g de brânză cheddar este echivalentul a 3½ burgeri sau 4 batoane de ciocolată!

 

Gândiți-vă de două ori înainte să îi oferiți o recompensă pisicii dvs.!

Related Articles

 • Cum să îngrijiți pernuțele lăbuțelor pisicii

  Aflați de ce este important să păstrați curate și sănătoase pernuțele lăbuțelor pisicii dvs., inclusiv obiectele de uz casnic pe care le puteți folosi pentru a-i menține lăbuțele hidratate.
 • Cum să faci baie unei pisici: Ghid de ajutor

  E timpul să îi faci pisicii tale o baie? Aflați care este cel mai bun plan pentru a vă îmbăia pisicuța și care sunt materialele esențiale de care veți avea nevoie pentru a face timpul de baie cât mai puțin chinuitor posibil.
 • Educarea Pisicii: Lucruri de facut si de evitat

  Educarea pisicii este mai dificila decat credeai? Click aici si descopera cele mai utile informatii si sfaturi despre cum iti poti educa pisica!
 • Uleiuri esențiale pentru pisici: Sunt sigure?

  Vă întrebați dacă puteți folosi uleiuri esențiale pentru pisici? Aflați totul despre uleiurile esențiale și dacă există unele care sunt într-adevăr sigure pentru pisica dumneavoastră.

Related Products