Alegeți medicul veterinar

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Ați ales cățelușul, acum e timpul să alegeți medicul veterinar

Unul din primele lucruri pe care trebuie să le faceți odată ce aduceți cățelușul acasă este să faceți o programare la medicul veterinar. Dar cum găsiți un medic veterinar potrivit pentru dvs.? Recomandările de la familie și prieteni sunt foarte utile, dar în absența acestora va trebui să vă bazați pe instinctele dvs. Personalul pare prietenos și pregătit? Este ușor pentru dvs. să ajungeți la cabinet sau oferă îngrijire în cazul în care cățelușul dvs. are o problemă în afara orelor de program? Trebuie să aflați și dacă medicul este specializat într-un anumit domeniu sau dacă vă poate recomanda un specialist în caz de nevoie.

Asigurați-vă că vizita la veterinar decurge perfect

Prima vizită la veterinar este foarte stresantă pentru cățelușul dvs. Va trebui să călătorească cu mașina, să cunoască oameni noi și mirosuri noi și să suporte câteva înțepături.

Dvs. puteți ajuta în câteva moduri. Primul și cel mai important este să vă păstrați dvs. calmul. Apoi, asigurați-vă că prietenul dvs. călătorește în siguranță în cușcă sau cu un ham special. Este o idee bună să luați și câteva jucării și recompense pentru a răsplăti comportamentul corect al cățelușului. Astfel, va vedea că mersul la veterinar nu e chiar atât de rău! Apăsați click aici pentru mai multe sfaturi despre călătoria cu cățelușul.

Vaccinările

Vaccinarea cățelușului împotriva bolilor este esențială și este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a-l menține sănătos.

Medicul dvs. veterinar va pregăti un program de vaccinare, însă așteptați-vă ca patrupedul dvs. să fie vaccinat la vârsta de aproximativ 8 săptămâni și 12 săptămâni. Va trebui să îl feriți de alți câini până la 7-10 zile de la finalizarea programului de vaccinare.

Pentru a menține protecția, trebuie să refaceți vaccinurile anual, iar pe altele odată la 2 ani. Medicul veterinar vă poate da mai multe sfaturi. Apăsați click aici pentru mai multe informații despre vaccinare.

Deparazitare internă

Există două tipuri de viermi care vă vor infecta cățelușul: viermi rotunzi și tenii, așadar este necesar să începeți tratamentul în cel mai scurt timp. Medicul dvs. veterinar vă va îndruma să urmați un anumit program de deparazitare. Deoarece unii viermi pot infecta și oamenii, este important să respectați programul recomandat de medic.

Puricii

Dacă cățelușul dvs. găzduiește vizitatori nedoriți, probabil se va scărpina foarte mult. Veți observa resturile lăsate de purici și pe blana lui când îl veți peria. Este puțin probabil să zăriți puricii, deoarece au o culoare maronie-roșcată, 2-3 mm lungime și sunt foarte rapizi.

Dacă considerați că patrupedul dvs. are purici, cereți sfaturi pentru tratament medicului veterinar. Tratamentele anti-purici moderne sunt foarte eficiente și rapide. Va trebui să vă verificați cu atenție și casa, iar medicul veterinar vă poate ajuta cu un spray sau o pudră pentru această problemă.

Asigurare pentru animalul de companie

Este posibil să vă decideți să faceți o asigurare pentru cățelușul dvs. În acest fel știți că, dacă se îmbolnăvește, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la costurile tratamentului.

Rețineți că majoritatea asigurărilor pentru animale de companie nu asigură îngrijire de rutină. Este important să vă “faceți temele” deoarece polițele și prețurile variază foarte mult. Nu semnați nimic până nu citiți tot documentul.

Microcipare

Un micorcip este un aparat foarte mic care poate fi implantat sub pielea de pe ceafă a cățelușului. Aceasta este o procedură relativ fără durere: ca o injecție. Acest cip conține un umăr unic înregistrat într-o bază de date. Dacă patrupedul dvs. se pierde, poate fi găsit cu ajutorul microcipului. Va trebui să plătiți pentru asta, dar merită investiția. Cereți mai multe sfaturi medicului veterinar.

Related Articles

Related Products