Alegeți medicul veterinar

Published by
min read

Ați ales cățelușul, acum e timpul să alegeți medicul veterinar

Unul din primele lucruri pe care trebuie să le faceți odată ce aduceți cățelușul acasă este să faceți o programare la medicul veterinar. Dar cum găsiți un medic veterinar potrivit pentru dvs.? Recomandările de la familie și prieteni sunt foarte utile, dar în absența acestora va trebui să vă bazați pe instinctele dvs. Personalul pare prietenos și pregătit? Este ușor pentru dvs. să ajungeți la cabinet sau oferă îngrijire în cazul în care cățelușul dvs. are o problemă în afara orelor de program? Trebuie să aflați și dacă medicul este specializat într-un anumit domeniu sau dacă vă poate recomanda un specialist în caz de nevoie.

Asigurați-vă că vizita la veterinar decurge perfect

Prima vizită la veterinar este foarte stresantă pentru cățelușul dvs. Va trebui să călătorească cu mașina, să cunoască oameni noi și mirosuri noi și să suporte câteva înțepături.

Dvs. puteți ajuta în câteva moduri. Primul și cel mai important este să vă păstrați dvs. calmul. Apoi, asigurați-vă că prietenul dvs. călătorește în siguranță în cușcă sau cu un ham special. Este o idee bună să luați și câteva jucării și recompense pentru a răsplăti comportamentul corect al cățelușului. Astfel, va vedea că mersul la veterinar nu e chiar atât de rău! Apăsați click aici pentru mai multe sfaturi despre călătoria cu cățelușul.

Vaccinările

Vaccinarea cățelușului împotriva bolilor este esențială și este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a-l menține sănătos.

Medicul dvs. veterinar va pregăti un program de vaccinare, însă așteptați-vă ca patrupedul dvs. să fie vaccinat la vârsta de aproximativ 8 săptămâni și 12 săptămâni. Va trebui să îl feriți de alți câini până la 7-10 zile de la finalizarea programului de vaccinare.

Pentru a menține protecția, trebuie să refaceți vaccinurile anual, iar pe altele odată la 2 ani. Medicul veterinar vă poate da mai multe sfaturi. Apăsați click aici pentru mai multe informații despre vaccinare.

Deparazitare internă

Există două tipuri de viermi care vă vor infecta cățelușul: viermi rotunzi și tenii, așadar este necesar să începeți tratamentul în cel mai scurt timp. Medicul dvs. veterinar vă va îndruma să urmați un anumit program de deparazitare. Deoarece unii viermi pot infecta și oamenii, este important să respectați programul recomandat de medic.

Puricii

Dacă cățelușul dvs. găzduiește vizitatori nedoriți, probabil se va scărpina foarte mult. Veți observa resturile lăsate de purici și pe blana lui când îl veți peria. Este puțin probabil să zăriți puricii, deoarece au o culoare maronie-roșcată, 2-3 mm lungime și sunt foarte rapizi.

Dacă considerați că patrupedul dvs. are purici, cereți sfaturi pentru tratament medicului veterinar. Tratamentele anti-purici moderne sunt foarte eficiente și rapide. Va trebui să vă verificați cu atenție și casa, iar medicul veterinar vă poate ajuta cu un spray sau o pudră pentru această problemă.

Asigurare pentru animalul de companie

Este posibil să vă decideți să faceți o asigurare pentru cățelușul dvs. În acest fel știți că, dacă se îmbolnăvește, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la costurile tratamentului.

Rețineți că majoritatea asigurărilor pentru animale de companie nu asigură îngrijire de rutină. Este important să vă “faceți temele” deoarece polițele și prețurile variază foarte mult. Nu semnați nimic până nu citiți tot documentul.

Microcipare

Un micorcip este un aparat foarte mic care poate fi implantat sub pielea de pe ceafă a cățelușului. Aceasta este o procedură relativ fără durere: ca o injecție. Acest cip conține un umăr unic înregistrat într-o bază de date. Dacă patrupedul dvs. se pierde, poate fi găsit cu ajutorul microcipului. Va trebui să plătiți pentru asta, dar merită investiția. Cereți mai multe sfaturi medicului veterinar.

Related Articles

 • Călătoria cu câinele

  Călătoria cu câinele dvs. poate fi foarte distractivă dacă pregătiți totul din timp. Dacă plănuiți să călătoriți în afara țării cu animalul dvs, consultați mereu medicul veterinar mai întâi.
 • Reducerea stresului de sărbători pentru câinele tău

  A sosit sezonul sărbătorilor şi toată lumea se pregăteşte pentru petreceri mari şi adunări de familie. În timp ce pentru dumneavoastră reprezintă un moment deosebit, pentru câine poate fi stresant.
 • Cuștile de transport sunt cele mai bune

  Vă luați cățelul într-o excursie cu mașina? Aflați care sunt cele mai sigure moduri de a călători cu câinii într-o mașină.
 • Îngrijirea danturii cățelușului

  Deoarece problemele dentare sunt frecvente la câini, acum este momentul să acordați atenție sănătății acestora. Verificați dinții cățelușului dvs. regulat.

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken este concepută pentru dezvoltarea sănătoasă a sistemului osos la căţeii de talie mare. Cu antioxidanţi dovediţi clinic şi cantitate optimă de minerale.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium hrana pentru caini cu miel si orez

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Lamb & Rice este concepută pentru susţinerea sistemului imunitar puternic şi sănătatea digestivă. Cu antioxidanţi clinic dovediţi şi niveluri optime de acizi graşi omega-3 şi omega-6.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Chicken este o hrană concepută pentru susţinerea imunităţii şi articulaţiilor, cu antioxidanţi clinic dovediţi şi DHA din ulei de peşte.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Puppy hrana pentru caini cu pui

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature este concepută pentru susținerea imunității și dezvoltării sănătoase a creierului, mușchilor și oaselor. Conține cantitate mare de antioxidanți clinic dovediți și DHA din ulei de pește. <br></p><p> </p>