4 Modalități de a vă ajuta pisica să obțină o greutate sănătoasă

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Sunteți îngrijorați de faptul că pisica dumneavoastră este obeză sau chiar puțin peste greutatea medie? Excesul de greutate poate cauza o uzură suplimentară a articulațiilor pisicii și poate face ca unele boli, cum ar fi diabetul, să fie mai probabile. Medicul veterinar vă va putea spune care este o greutate sănătoasă pentru pisica dumneavoastră și vă va sfătui cu privire la cel mai eficient și sănătos mod de a scăpa de kilogramele în plus.

Iată câteva sfaturi despre cum să vă asigurați că pisica dvs. atinge greutatea ideală și își menține o greutate sănătoasă pe tot parcursul vieții.

 1. Urmăriți scăderea în greutate a pisicii dvs.
  Scăderea în greutate vă poate propulsa pisica spre o viață mai sănătoasă, dar numai dacă greutatea este pierdută într-un mod sănătos și controlat. Pentru a vă asigura că pisica dvs. pierde în greutate într-un ritm sănătos, asigurați-vă că o cântăriți în mod regulat și evaluați-i scorul stării de sănătate corporală. Medicul veterinar sau asistenta veterinară va putea să vă explice acest lucru și să vă spună care este scorul stării de sănătate corporală a pisicii dumneavoastră. La fiecare două săptămâni este ideal pentru început, apoi lunar. Cele mai multe cabinete veterinare au un cântar disponibil pentru a fi folosit gratuit, dar dacă pisicii dvs. îi place să fie luată în brațe, puteți folosi și propriul cântar din baie. Pur și simplu cântăriți-vă ținând pisica în brațe, apoi scădeți-vă propria greutate pentru a afla greutatea ei.

 2. Includeți o activitate sănătoasă.
  Atunci când hrăniți pisica cu o hrană completă și echilibrată pentru pierderea în greutate, știți că pisica dumneavoastră va mânca sănătos. Cu toate acestea, programul de gestionare a greutății pisicii dvs. nu este complet fără multă activitate fizică. Asigurați-vă că pisica dvs. are parte de activitatea fizică de care are nevoie pentru a fi și a rămâne sănătoasă. Jocurile cu pisica dvs. întăresc legătura dintre voi și îi oferă exerciții stimulante.

 3. Vizitați des medicul veterinar.
  Vizitele frecvente la medicul veterinar vă ajută să vă asigurați că programul de gestionare a greutății pisicii dumneavoastră decurge fără probleme. Medicul veterinar cunoaște greutatea ideală a pisicii dumneavoastră, cât de repede ar trebui să slăbească și ce alimente sunt cele mai bune pentru fiecare etapă a planului de gestionare a greutății. Acesta vă poate oferi, de asemenea, sfaturi despre cum să împărțiți consumul de hrană pe parcursul zilei pentru ca pisica dumneavoastră să se simtă sătulă mai mult timp.

 4. Menținerea unei greutăți ideale pentru toată viața.
  Planul de gestionare a greutății pisicii dumneavoastră nu ar trebui să fie temporar. Odată ce pisica dvs. a atins greutatea ideală, discutați cu medicul veterinar pentru a decide dacă să păstrați aceeași hrană, poate cu o rație mai mare, sau să treceți la ceva diferit. Și nu uitați să o determinați să facă mișcare și să o cântăriți aproximativ în fiecare lună, în cazul în care greutatea ei începe să se schimbe din nou.

Este posibil ca pisica dumneavoastră să ia sau să reia în greutate mai ușor decât altele. Rasa, vârsta, selecția hranei, starea de sănătate și o serie de alți factori pot determina cât de repede se îngrașă o pisică și ce fel de nutriție este necesară pentru a o controla. Dacă credeți că pisica dumneavoastră ar putea avea nevoie de un program de gestionare a greutății, cereți sfatul medicului veterinar.

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Articole asociate

Produse asociate