Hrănirea planificată vs. hrănirea "la liber" a pisicii: Ce este mai bine?

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Încercaţi să vă daţi seama care este modul corect de a vă hrăni pisica? Vă întrebaţi: „Ar trebui să-mi hrănesc pisica la liber?”

Cum vă hrăniţi acum pisica? Aveţi în prezent pisici care sunt hrănite „la liber”? Stabiliţi ore de masă stricte sau combinaţi ambele variante? Citiţi mai departe pentru a afla mai multe despre cele trei moduri diferite în care proprietarii animalelor de companie îşi hrănesc prietenii felini, împreună cu avantajele şi dezavantajele fiecărei metode.

Pisici hrănite după un program strict

Hrănirea programată înseamnă că îi oferiţi mâncare pisicii doar la orele specifice mesei din timpul zilei. Atât hrana la conservă cât și cea uscată pot fi folosite în acest mod.

Avantaje: Aportul de hrană poate fi monitorizat îndeaproape, ceea ce înseamnă că va fi uşor de spus dacă pisica ta a prezentat o schimbare de apetit. În plus, dacă în casă locuiesc mai multe pisici, toate pisicile vor avea acces la mâncare fără ca una să fie dominantă asupra celorlalte - o pisică ar putea mânca toată mâncarea şi să ia prea mult în greutate, iar celelalte ar putea fi lipsite de nutrienţii de care au nevoie pentru a rămâne sănătoase.

Dezavantaje. Pisicile ar putea cere mâncare între mese. Pisica ta nu poate controla cantitatea de hrană pe care o consumă la un moment dat. Cu toate acestea, dacă urmaţi sfatul medicului veterinar, cu cantităţi adecvate şi hrănire regulată, puteţi avea încredere că într-adevăr obţine cantitatea potrivită de hrană şi nutrienţi.

În concluzie. În timp ce pisoii ar trebui să fie hrăniţi de trei ori pe zi, odată ce o pisică devine adultă (la vârsta de aproximativ un an), hrănirea odată sau de două ori pe zi este la fel de bună, conform Centrului Cornell Feline Health. De fapt, hrănirea doar odată pe zi ar trebui să fie acceptabilă pentru majoritatea pisicilor. „Odată ce pisicile ajung la vârsta adultă, hrănirea odată pe zi este bună, atâta timp cât pisicile sunt sănătoase şi nu prezintă afecțiuni care necesită un mod diferit de hrănire”, conform reprezentanților centrului Cornell. Din nou, întrebaţi întotdeauna medicul veterinar înainte de a lua o decizie cu privire la un regim de hrănire.

Dacă aveţi mai multe pisici, în mod ideal, fiecare pisică ar trebui să aibă propriul loc de hrănire şi apă într-un loc liniştit, cu trafic redus, unde pisicii îi place să petreacă timp, recomandă The Cat Doctors. Asta pentru că pisicile se hrănesc solitar - preferă să fie singure când mănâncă.

Pisici hrănite "la liber"

Dacă nu aveţi în vedere alte opţiuni, s-ar putea să vă întrebaţi dacă hrănirea "la liber" este o metodă acceptabilă. Când vă hrăniţi pisica la liber, mâncarea ei este disponibilă în orice moment. Reţineţi că numai hrana uscată poate fi folosită în acest mod, deoarece hrana umedă nu trebuie lăsată afară pe parcursul zilei. Dacă observaţi că pisica dvs. lasă hrana uscată în bolul ei mai mult de o zi, ar trebui totuşi să o aruncaţi pentru a-i menţine prospeţimea.

Avantaje: Pisica poate mânca mai multe mese mici pe zi, după propriul program.

Dezavantaje: Hrănirea "la liber" poate duce la supra-alimentare şi obezitate. De asemenea, poate fi dificil de spus dacă apetitul pisicii s-a schimbat, în bine sau în rău. De asemenea, este greu de spus, dacă ai mai multe pisici, cât de mult mănâncă fiecare.

În concluzie: În timp ce hrănirea "la liber" poate duce la o greutate suplimentară dacă nu este corect gestionată, există modalităţi de a permite hrănirea "la liber" care să ţină cont de greutatea şi de aportul de hrană al pisicii. Asiguraţi-vă că ați cântărit cantitatea de hrană necesară pentru întreaga zi. Când hrana a dispărut, nu o completaţi până a doua zi. Acest lucru vă va învăţa pisica să se hrănească pe tot parcursul zilei, mai degrabă decât să o consume pe toată deodată.

O altă opţiune pentru hrănirea "la liber" a pisicilor, este să folosiţi un dispozitiv de hrănire care cântărește hrana, astfel încât să controlaţi cât de mult şi cât de des mănâncă pisica. Într-un interviu pentru Scientific American, expertul în comportamentul pisicilor, Mikel Delgado, spune că îi plac dispozitivele de hrănire nu doar pentru recompensare, ci ca o modalitate de a hrăni pisicile în fiecare zi.

„Are două avantaje: primul este că dispozitivele de hrănire oferă activitate şi stimulare mentală pisicilor; al doilea este că, la fel ca vânătorii, pisicile ar lucra pentru hrana lor. Nimeni nu le-ar oferi pur și simplu un bol de şoareci”, spune Delgado.

Hrănirea combinată

Hrănirea mixtă poate fi definită ca servirea conservelor ca o masă de două ori pe zi, iar hrana uscată fiind disponibilă la liber.

Avantaje: Hrănirea combinată îi permite pisicii să mănânce mai multe mese mici pe zi, după propriul program. Puteţi monitoriza pofta de mâncare cel puţin parţial atunci când îi oferiţi hrana umedă. De asemenea, oferă pisicilor beneficiile nutriționale ale ambelor tipuri de hrană, uscată și umedă.

Dezavantaje: Hrănirea combinată, ca și hrănirea "la liber", poate duce adesea la supra-alimentare şi obezitate, de aceea este important să cântăriți hrana şi să nu reumpleţi bolul până a doua zi. Dacă aveţi mai multe pisici, poate fi dificil să monitorizaţi consumul total de hrană, astfel încât orice formă de hrănire "la liber" poate să nu fie cea mai bună opţiune.

În concluzie: Atât hrana umedă, cât şi cea uscată au avantaje şi dezavantaje. De exemplu, pisicile diagnosticate cu anumite afecţiuni medicale - cum ar fi problemele urinare şi renale - ar putea beneficia de conţinutul mai mare de umiditate din hrana umedă. Hrana uscată este mai bună pentru dinţii unei pisici şi este mai uşor de depozitat.

Dacă încercaţi să hrăniţi combinat, luaţi în considerare utilizarea unui dispozitiv de hrănire, astfel încât pisica dvs. să se simtă provocată jucându-se cu gustările ei.

Dacă în casă locuiesc mai multe pisici, reţineţi că volumul de hrană oferit nu trebuie să depăşească necesarul caloric total pentru toate pisicile. În caz contrar, pisica sau pisicile tale ar putea deveni supraponderale, ceea ce duce la un risc mai mare de a dezvolta alte probleme de sănătate.

Indiferent de metoda aleasă, cântăriți hrana în fiecare zi pentru a urmări cel mai bine cât de mult mănâncă pisica dvs. Puteţi găsi un ghid pentru cât de mult ar trebui să mănânce pisica dvs. în fiecare zi pe fiecare pungă de hrană pentru pisici Hill's şi în ghidurile de hrănire pe paginile de produs de pe site-ul Hill's.

Nu uitaţi, acestea sunt doar reguli generale. Necesarul nutrițional al unei pisici poate varia în funcţie de greutatea corporală, nivelul de energie şi problemele de sănătate ale acesteia. Întrebați medicul veterinar despre cantitatea de calorii pe care pisica dvs. ar trebui să o consume în fiecare zi.

Indiferent de metoda pe care o alegeţi pentru prietenul felin, asiguraţi-vă că alegeţi o hrană de înaltă calitate pentru a-i oferi nutrienţii de care are nevoie astfel încât să aibă o viaţă fericită şi sănătoasă. Dacă simţiți că pisica dvs. se luptă cu controlul greutăţii sau pur şi simplu cu hrănirea în general, vă recomandăm să stabiliţi o întâlnire cu medicul veterinar pentru a stabili cel mai sănătos plan.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este scriitoare independentă şi proprietar de animale de companie din Erie, Pa. Ea are un goldendoodle pe nume Maddie.

Related Articles

Related products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
  Buy Now »
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>
  Buy Now »