Pisica mea este pretențioasă la mâncare

Published by
min read

Dacă pisica dvs. este pretențioasă la mâncare, nu vă faceți griji pentru că sunt cunoscute pentru asta. De fapt, acest tip de comportament este dobândit, nu este natural.

Poate credeți că pisicile vor sau au nevoie de varietate în dieta lor, dar ele pot mânca fericite același tip de hrană în fiecare zi, cu condiția să fie o masă nutritivă.

Încet, încet

Poate pare că este pretențioasă la mâncare, dar este posibil ca pisica dvs. să își rezerve mai mult timp pentru a mânca. Multe pisici preferă să mănânce și acum și mai târziu. Doar pentru că nu înfulecă tot bolul deodată, nu înseamnă că nu îi place.

Pisica mea nu mănâncă suficient

Pisica dvs. poate să evite bolul cu hrană pentru că primește prea multe recompense. Dacă îi oferiți recompense des sau o hrăniți cu resturi de la masă, ar trebui să vă opriți. Pisica dvs. nu va fi de acord pentru o perioadă, dar într-un final va înțelege că singura hrană pe care o primește este cea din bol.

Asigurați-vă că nimeni nu îi oferă recompense în plus - fie un membru al familiei, fie o altă persoană din cartier. Este suficientă o singură persoană pentru a schimba așteptările pisici în ceea ce privește hrănirea.

Dacă i-ați oferit pisicuței dvs. mai mute tipuri de hrană pentru ca ea să își aleagă hrana preferată, este posibil ca atunci când crește să aștepte același lucru de la dvs.. Dacă deschideți mai multe conserve la o masă și încercați să vă convingeți pisica să mănânce, atunci pisica v-a dresat pe dvs..

Acestea sunt câteva sfaturi eficiente de a determina pisica să mănânce doar ceea ce îi oferiți dvs.:

 • Lăsați hrana la îndemâna pisicii doar pentru o jumătate de oră
 • Dacă nu mănâncă, luați mâncarea
 • Repetați până când mănâncă

După o zi sau două, este posibil ca pisica să ceară recompense în plus. Nu cedați. Pisica dvs. nu este înfometată, își folosește farmecele pentru a primii ce își dorește. Poate va trebui să înfruntați câteva săptămâni de nemulțumiri, dar acest comportament va fi stopat.

Schimbarea hranei

Dacă schimbați hrana pisicii, trebuie să o faceți treptat. Începeți prin a amesteca câte puțin din noua hrană cu hrana ei obișnuită, treptat creșteți cantitatea până când animalul este hrănit exclusiv cu noua hrană.

Când trebuie să sunați la medicul veterinar

Dacă pisica dvs. a devenit subit pretențioasă la mâncare și nu a mai avut un astfel de comportament în trecut, sau pierde în greutate ar trebui să discutați cu medicul veterinar. Câteodată acest tip de comportament poate fi cauzat de o problemă medicală precum o afecțiune dentală, o tulburare digestivă sau gheme de păr.

Related Articles

 • Hrană umedă vs. hrană uscată pentru pisici: care este mai bună?

  Când aduceți acasă un pisoi, poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și hrana uscată pentru pisici. Ambele sunt, în fond, surse excelente de nutriție, iar unii deținători de animale de companie decid să le ofere pe ambele. Fiecare tip de hrană prezintă propriile avantaje, așa că iată ce trebuie să știți ca să puteți decide ce este mai bine pentru pisica dvs.
 • Alegerea hranei potrivite pentru pisica în vârstă

  Pe măsură ce pisica ta crește, timpul de hrănire poate fi o adevărată provocare atât pentru tine, cât și pentru pisica ta.
 • De ce sunt importante fibrele în mâncarea pentru pisici?

  Aflați despre rolul fibrelor din hrana pentru pisici, inclusiv despre modul în care acestea pot fi benefice pentru pisicile cu o varietate de afecțiuni, cum ar fi diareea, constipația și diabetul.
 • Hrana fără cereale pentru pisici: Ce trebuie să știți

  Deținătorii de animal de companie sunt extrem de concentrați să citească etichetele și să caute hrana care e „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul deținătorilor de animal de companie a crescut pentru a include preferințele alimentare pe care le fac pentru membrii lor patrupezi din familie îndrăgiți.

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat Young Adult hrană pentru pisici cu ton

  Pisicile sterilizate sunt de peste 3 ori mai predispuse la supraponderabilitate și la afecțiuni urinare. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Young Adult Tuna este concepută pentru nevoile pisicilor sterilizate. Conține antioxidanți clinic dovediți și formulă unică de management al greutății.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult 7+ hrană pentru pisici cu pui

  Tehnologia avansată cu fibre ajută la reducerea formării ghemelor de păr la pisicile adulte care locuiesc în interior
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți.