Sfaturi pentru administrarea pastilelor și medicamentelor pentru pisica dvs.

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Să fii bolnav nu este deloc plăcut, mai ales când trebuie să iei medicamente pentru a te simți mai bine. Nici prietenii dvs. blănoși nu fac excepție. Fie că este vorba de o boală sau de o alergie, pisicile au uneori nevoie de medicamente pentru o stare de sănătate mai bună.

Folosiți aceste sfaturi utile despre administrarea pastilelor pisicii dvs. într-un mod mai puțin stresant pentru amândoi și pentru a o ajuta să se simtă din nou bine.

Cum să țineți pisica în brațe

Pentru unele pisici, simplul fapt de a fi ținute în brațe poate crea stres. Apropiați-vă cu grijă de pisica dumneavoastră, vorbindu-i cu o voce blândă și liniștitoare în timp ce o ridicați. Susținerea picioarelor, astfel încât acestea să nu atârne liber, o poate face, de asemenea, să se simtă mai confortabil și mai în siguranță.

Cum să îi administrați pisicii dvs. o pastilă

Medicamentele pentru pisici sunt comercializate, de obicei, sub formă de pastile. Cu medicamentele în mână, țineți cont de următorul lucru: pisicile sunt creaturi inteligente care nu acceptă cu plăcere schimbările în rutina lor și nu vă vor face viața ușoară. Spre deosebire de câinele dumneavoastră, care va înghiți cu plăcere o pastilă ascunsă într-o recompensă, va trebui să vă abordați pisica într-un mod calm, dar calculat.

Hand holding out pills over the top of a gray cat.

 

Dacă aveți o pisică cooperantă, încercați să îi introduceți pastila direct în gură. Nu îi aruncați pastila în gură, deoarece acest lucru ar putea crea un pericol de sufocare (sau pur și simplu o va scuipa înapoi la dumneavoastră!). Oferiți-i un castron de apă proaspătă pentru a face pastila să alunece pe gât.

„Chifteluța”

O altă metodă pentru a-i da pisicii dvs. o pastilă necesită o mișcare mai discretă. Începeți prin a ascunde pastila în castronul obișnuit al pisicii dvs. cu mâncarea sa obișnuită. Mâncarea umedă sau semiumedă pentru pisici funcționează cel mai bine, dar dacă pisica dvs. mănâncă doar hrană uscată, îi puteți da mâncarea umedă atunci când ia pastila, transformând-o într-o recompensă interesantă.

Dacă pisica dvs. refuză pastila în mâncare, vă puteți întreba dacă o puteți ispiti cu mâncare „pentru oameni”, cum ar fi tonul. Consultați întotdeauna medicul veterinar înainte de a da pisicii dumneavoastră hrană care nu este pentru animale de companie.

Sos de mâncare pentru pisici

Dacă sunteți în căutarea unei alte opțiuni de administrare a unei pastile pisicii dvs., ați putea fi tentați să încercați să o zdrobiți sub formă de pulbere.

Dacă medicamentele pisicii dvs. pot fi zdrobite, puteți face acest lucru prin presarea lor între două linguri sau cumpărând un dispozitiv de zdrobit/tăiat pastile de la farmacia locală sau de la magazinul de animale de companie.

Amestecați medicamentele zdrobite într-o porție mică de sos de mâncare pentru pisici, pe care (sperăm) pisica dumneavoastră o va înghiți. Gustul puternic al sosului va masca în mod ideal gustul neplăcut al pastilei. Nu-i dați niciodată pisicii dumneavoastră medicamente în lapte, deoarece multe pisici nu pot digera lactatele. Dacă refuză o lingură de sos, încorporați medicamentele în hrana obișnuită, fie ca o garnitură specială pentru hrana uscată, fie amestecate cu hrana umedă.

Formula lichidă

În cazul în care pisica dumneavoastră refuză să ia medicamente sau este prea bolnavă pentru a mânca în mod normal, medicul veterinar poate prescrie medicamentul într-o formulă lichidă care să fie administrată cu ajutorul unei seringi. Majoritatea formelor de medicamente lichide trebuie păstrate la frigider. Cu toate acestea, este mai probabil ca pisicile să accepte medicamente care sunt la temperatura camerei. Nu introduceți niciodată medicamente în cuptorul cu microunde. Puteți încălzi medicamentul ținând seringa în mână timp de câteva minute sau scufundând-o într-o cană cu apă călduță (nu fierbinte).

După cum s-a menționat anterior, țineți pisica într-un mod sigur și confortabil, cu seringa în mâna dominantă. Permiteți-i pisicii dumneavoastră să lingă vârful seringii pentru a putea lua o mostră din medicament, apoi apăsați încet pe piston. Țintiți jetul de medicament spre partea din spate a gâtului, dar aveți grijă să nu-i înclinați capul pe spate, deoarece astfel ar putea inhala o parte din lichid sau s-ar putea sufoca.

Odată ce medicamentul este în gura pisicii, țineți-i gura închisă pentru un timp pentru a vă asigura că înghite lichidul. Nu vă faceți griji dacă scuipă o parte din medicament — este ceva obișnuit. Chiar dacă o parte ajunge în poala dumneavoastră, evitați să readministrați medicamentul și așteptați până la următoarea doză.

Picături pentru ochi și urechi

Uneori, unei pisici trebuie să i se administreze picături pentru ochi sau urechi, în special dacă are alergii. La fel ca atunci când administrați o pastilă sau formule lichide, va trebui să vă țineți pisica în siguranță pentru a le administra.

Apoi, o puteți răsplăti oferindu-i o recompensă, astfel încât să asocieze mirosul cu un sentiment pozitiv. Când sunteți gata să administrați picăturile pentru ochi, folosiți degetul mare și degetul mic de la mâna care nu este dominantă pentru a ține deschisă pleoapa pisicii, iar apoi folosiți mâna dominantă pentru a administra medicamentul. Adesea, cel mai bine este să vă apropiați de sus, de jos sau din partea laterală a capului, și nu direct spre fața pisicii, astefel încât să nu vă vadă venind. Nu atingeți niciodată ochiul pisicii cu pipeta pentru ochi sau cu degetele dumneavoastră.

În cazul picăturilor pentru urechi, puneți numărul necesar de picături în urechea pisicii dumneavoastră și apoi masați ușor baza urechii cu o mișcare circulară. Pisicii nu-i va plăcea niciuna dintre aceste metode, dar, ca și în cazul tuturor medicamentelor pentru pisici, acestea sunt vitale pentru sănătatea lor.

Pair of hands in blue latex gloves injects a calico cat in the back.

Anumite boli, cum ar fi diabetul, necesită ca stăpânii animalelor de companie să injecteze medicamente sub piele. Veți avea nevoie de o mână de ajutor atunci când faceți injecțiile, așa că apelați la cineva care să țină pisica cuminte cu ajutorul unui prosop sau cu o strângere fermă, dar delicată.

În funcție de tratament, pisicile pot avea nevoie de injecții, așa că cereți medicului veterinar să vă arate cum și unde trebuie să faceți injecția. Folosiți întotdeauna un ac nou pentru fiecare doză și notați ora și data fiecărei injecții.

După administrarea medicamentelor, oferiți pisicii dvs. câteva îmbrățișări suplimentare. De asemenea, este posibil să dorească să fie singură, așa că acordați-i timpul și spațiul de care are nevoie dacă vrea să se ascundă pentru o vreme. Nu aruncați niciodată acele la coșul de gunoi după ce ați terminat; aruncați-le într-un container autorizat, destinat pentru obiecte ascuțite sau aduceți-le la farmacia locală sau la cabinetul veterinar.

Dacă bănuiți că pisica dumneavoastră este bolnavă, contactați mai întâi medicul veterinar pentru a programa un control și dați-i animalului dumneavoastră de companie doar medicamentul specific prescris de acesta.

Aceste sfaturi se doresc a fi doar niște idei utile. Ar trebui să discutați întotdeauna cu medicul veterinar cu privire la cel mai bun mod de acțiune pentru administrarea de medicamente pisicii. În plus, o examinare amănunțită de către un medic veterinar este cel mai bun mod de acțiune pentru a diagnostica și a trata corect orice boală a pisicii dumneavoastră.

Fie că este vorba de un tratament de scurtă durată cu antibiotice sau de un mijloc de gestionare a unei afecțiuni pe tot parcursul vieții, medicamentele pentru pisici sunt uneori necesare. S-ar putea ca pisica dvs. să nu vă mulțumească, dar cu siguranță va fi fericită că se simte bine!

Biografie colaborator

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien este scriitoare, mamă și „părinte” de animale de companie cu vechime, ale cărei două pisici albastru de Rusia fac regulile casei. Lucrările ei apar, de asemenea, în Care.com, What to Expect și Fit Pregnancy, unde scrie despre animalele de companie, sarcină și viața de familie. Căutați-o și urmăriți-o pe Instagram și Twitter @brovelliobrien.

Articole asociate

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>