6 Jocuri Pentru Caini Plictisti

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Sunteți îngrijorat că se poate plictisi câinele? Câinii sunt ființe pline de energie, care doresc din suflet să se joace și să socializeze. Dacă sunt inactivi mai mult timp, se plictisesc, iar un câine plictisit e un câine nefericit. Recunoașterea plictiselii la câine este importantă în realația cu stăpânul, iar jocurile cu câinele sunt o modalitate excelentă de a le reda energia.

Creați un mediu stimulativ

Menținerea stimulării animalelor este importantă și asta se observă cel mai bine în grădinile zoologice. Crearea unui mediu stimulativ în grădinile zoologice se numește „îmbogățire”, iar câinii au nevoie și ei de îmbogățirea mediului de acasă.

Institutul de Conservare Biologică Smithsonian afirmă că „îmbogățirea include crearea de incinte stimulative și asemănătoare cu natura, găzduirea unor grupuri sociale corespunzătoare în grădinile zoologice și introducerea de obiecte, sunete, mirosuri și alți stimuli în mediul animalelor. Îmbogățirea mediului este la fel de vitală pentru bunăstarea animalelor din grădinile zoologice ca și alimentația și asistența medicală veterinară. La Grădina Zoologică Națională, îmbogățirea face parte din îngrijirea zilnică a speciilor din colecția noastră”.

Dvs. introduceți stimuli noi pentru câine? Ce-ar fi să mai schimbați jocurile? Chiar și câinii activi se pot plictisi dacă rutina zilnică ajunge oarecum prea „de rutină”. Iată cinci semne de plictiseală la câini și o listă de jocuri pe care le puteți juca pentru a le reda energia.

Semne de plictiseală la câini și jocuri pentru îmbunătățirea vieții și pentru distracție

Lătratul mai des

Când câinele latră mai des ca de obicei, probabil se plictisește. Lătratul din senin e o modalitate prin care câinele atrage atenția stăpânului, chiar dacă nu pare să latre la dvs. Considerați asta o formă moderată de purtare urâtă.

Dresajul este o modalitate excelentă de joacă cu câinele. Poate credeți că unui câine nu-i place să fie dresat, dar vă înșelați. Câinilor le place să fie ocupați și să aibă ceva de făcut. Dați-i câinelui mici misiuni. Mai întâi, învățați câinele să șadă. Apoi, din poziția șezând, aruncați o jucărie și lăsați-o să cadă jos. După un timp de așteptare, lăsați câinele să se ridice, folosind orice comandă („liber” sau „du-te”). După ce ajunge la jucărie, faceți-l să v-o aducă înapoi. Repetați de multe ori, iar câinele nu va mai fi plictisit, ci somnoros.

Rosul mai mult

Câinii plictisiți au tendința de a deveni distructivi. Când cățelușul care era cuminte ca un îngeraș roade canapeaua sau încălțămintea - sau orice altceva - e timpul să interveniți pentru a pune capăt acestui comportament înainte să ajungă o problemă frecventă.

Jocul de-a trasul de sfoară este excelent cu un câine căruia îi place să țină ceva în gură. Totuși, înainte de orice joc care presupune rosul sau folosirea botului, aveți grijă să dresați câinele ce e voie să mănânce și ce nu.

De asemenea, jocurile legate de mâncare sunt foarte bune pentru câinii care rod, dacă aveți grijă să nu îi supraalimentați. Sunt multe feluri de a folosi mâncarea pentru jocuri cu câinele. În primul rând, puteți cumpăra o hrănitoare cu jocuri de rezolvat, ca să faceți câinele să muncească pentru bunătăți. Încercați și să ascundeți bucățele de granule într-o cameră și să lăsați apoi câinele să facă pe detectivul. Dacă găsește ceva bun de mâncat, al lui să fie!

Alergatul în cerc

Jack Russell terrier chases tail from an overhead view.

Câinele a început să se învârtă în jurul cozii? Se învârte prin cameră? Dacă aleargă în cerc, înseamnă că are multă energie de consumat

Exercițiile fizice sunt cea mai bună formă de joacă pentru un câine foarte activ. Un joc cu Frisbee® sau de-a aruncatul mingii este excelent. Energia se poate consuma și cu plimbări lungi sau chiar cu sprinturi. Orice joc care presupune activitate fizică este bun dacă faceți mișcare.

Scheunatul

Ca și copiii, câinii scâncesc când au nevoie de mai multă atenție din partea dumneavoastră. Tot ca la copii, scâncetele pot suprasolicita sau chiar enerva părinții. Înainte de orice joc, opriți-vă un pic și analizați situația. Da, un câine care scheaună poate fi enervant, dar de ce scheaună câinele? E simplu: are nevoie de dvs. La schimbarea punctului de vedere, scheunatul devine mai puțin enervant și veți face orice ca să alungați plictiseala câinelui.

Ce e foarte bine când câinele scheaună: orice joc cu dvs. îl va distra! De-a v-ați ascunselea este un joc distractiv cu câinele. Dacă aveți copii, încurajați-i să intre și ei în joc. Cineva se ascunde, apoi îndemnați câinele să caute.

Vă urmărește

Știați că sunteți o persoană populară, dar nu credeați că într-atât încât să vă urmărească cineva toată seara. Câinele vrea să fie tovarășul dvs. Câinii sunt animale de haită, iar dvs. sunteți conducătorul. Așadar, câinele vă va urma până îi dați altceva de făcut.

Pentru un câine care vă urmează literalmente pas cu pas ore în șir, încercați un joc de-a „Simon spune”. Începeți cu câinele într-o parte a grădinii, în poziția „stai”. Apoi traversați grădina și dați-i o comandă. Comenzile ușoare sunt „șezi” sau „culcat”, dar dacă vreți să fie mai greu, încercați „aici” ca să vină la dvs., apoi „stai” ca să se oprească din drum. La fel ca la alte jocuri cu câinii, recompensați întotdeauna câinele prin laude când urmează corect comenzile „Simon spune”. Dacă nu reușește nicio comandă, faceți-l să meargă din nou în partea de grădină de unde a plecat.

Unele din comportamentele menționate mai sus pot fi și simptome de boli ascunse. Dacă vă îngrijorează noile comportamente ale câinelui, adresați-vă medicului veterinar pentru a exclude orice probleme de sănătate.

Dacă nu aveți vreme de jocuri cu cățelul, aveți grijă să aveți destule jucării pe care să le dați când sunteți foarte ocupat. Deși nu trebuie să aveți de fiecare dată o jucărie nouă, e mai bine să alternați jucăriile, să ascundeți din ele, așa încât și cele vechi să pară iar noi după o vreme.

Nu uitați: cel mai ușor puteți face câinele să nu se plictisească dacă îi dați ceva de făcut. Plimbările regulate și joaca îl vor face fericit și mulțumit și vă vor face plăcere și dumneavoastră.

Biografia autorului

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila is a pet enthusiaeste pasionată de animale de companie şi crede în puterea cuvintelor şi a modului în care un mesaj poate informa şi poate transforma publicul ţintă. Textele ei pot fi găsite pe internet şi în cărţi. Vizitați-o pe Twitter @ReinventingErin sau aflaţi mai multe despre ea la http://erinollila.com.

Articole similare

 • Joaca cu câinele

  Joaca este esentiala pentru bunastarea cainelui tau. Descopera aici idei de jocuri simple, activitati distractive, sfaturi pentru sesiuni de joaca si multe altele!
 • Cățelușii învață jucându-se

  Joaca cu noul catelus este amuzanta si interesanta si este de asemenea foarte importanta pentru dresaj. Afla cum sa iti educi cainele prin joaca aici!
 • Exercițiile fizice sunt importante pentru câini

  Cainii sunt adesea plini de energie, iar exercitiile fizice sunt o modalitate perfecta de a consuma energia in exces. Afla aici beneficiile exercitiilor fizice la caini!
 • Mersul la plajă: Cum să vă pregătiți cățelul

  Daca te gandesti sa iti iei cainele intr-o vacanta la mare, ar trebui sa planifici calatoria inainte. Descopera aici sfaturi esentiale despre cum sa mergi cu cainele la plaja!

Produse asemanatoare