Toaletarea și îmbăierea câinelui

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Poate că sunteți mai hotărât decât câinele dvs. în privința subiectului “baie” - mai ales dacă acesta s-a murdărit foarte tare jucându-se afară. Dar pentru a simplifica acest proces, sunt câteva lucruri pe care le puteți face.

 1. Alegeți cea mai bună locație pentru a vă îmbăia câinele. Cada este de obicei cea mai ușoară alegere, însă dacă aveți un câine de talie mică poate fi mai confortabil să folosiți chiuveta. Dacă câinele dvs. are părul lung, este posibil ca acesta să înfunde scurgerea.
 2. Periați câinele mai întâi. Astfel veți îndepărta părul căzut și îl veți descurca. Multor câini le place să fie periați și îi relaxează.
 3. Folosiți un șorț sau haine mai vechi. Este posibil să vă udați!
 4. Folosiți un covor anti-derapant pentru baie (mai ales dacă dețineți un câine de talie mare), astfel încât să preveniți posibilele accidente.
 5. Folosiți apă caldă. Baia cu apă rece nu este distractivă pentru câini (imaginați-vă cum ar fi să faceți dvs. o baie rece), însă apa nu trebuie să fie nici fierbinte.
 6. Adâncimea apei depinde de talia câinelui dvs., dar nu trebuie să fie prea adâncă deoarece câinele se va panica. De asemenea, sunetul apei curgătoare îl poate speria, așadar umpleți cada înainte de a vă îmbăia câinele.
 7. Ridicați câinele și puneți-l în cadă. Probabil va încerca să scape, dar trebuie să perseverați.
 8. Folosiți un recipient de plastic pentru a turna apă pe câine. (Puteți folosi și dușul dacă animalul nu se sperie.) Este posibil să se scuture de apă (și să vă acopere pe dvs.)
 9. Frecați șamponul în palmele dvs. sau dizolvați-l cu puțină apă caldă. Apoi, folosind mâinile, masați șamponul pe blana câinelui dvs. - asigurați-vă că ajungeți la piele. Încercați și evitați să introduceți șampon în ochii sau urechile câinelui.
 10. Clătiți cu apă caldă. Asigurați-vă blana câinelui dvs. este complet curățată de șampon sau este posibil să apară pielea uscată.
 11. Scoateți-l din cadă - cu atenție să nu alunecați - și lăsați-l să se scuture de apă. Ștergeți-l de apă cu un prosop (sau folosiți uscătorul de păr dacă nu îl sperie zgomotul).
 12. Oferiți-i câinelui dvs. o recompensă, iar la final periați-l.

Related Articles

Related Products