Lăsarea pisicii singură acasă: Cât timp este în siguranță?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Având în vedere că majoritatea pisicilor dorm între 13 și 18 ore pe zi, , lăsându-le singure acasă în timp ce sunteți la serviciu, nu este, de obicei, o problema. Cu toate acestea, dacă aveți un pui de pisică, o pisică în vârstă sau o pisică recent adoptată, trebuie să luați în considerare câteva precauții suplimentare. Cât timp poate fi lăsată pisica dumneavoastră singură în siguranță? Dacă lăsați o pisică singură acasă, iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie rămâne sănătos din punct de vedere fizic și emoțional.

Pisicuță mică jucându-se cu pene

Cât de mult timp este prea mult?

Cât timp puteți lăsa o pisică singură acasă depinde de fiecare pisică în parte și de relația pe care o aveți cu prietena dumneavoastră felină. Dacă tocmai ați adoptat o altă pisică, aceasta va avea nevoie de timp cu dumneavoastră acasă pentru a vă învăța programul, pentru a se obișnui cu rutina zilnică și pentru a ști ce comportamente sunt adecvate în casa dumneavoastră. Battersea menționează că ar trebui să introduceți o pisică nouă în rândul animalelor de companie deja existente, treptat și cu mare atenție, pentru a vă asigura că familia de blănoși se adaptează și se obișnuiește cu noul lor membru. Primele câteva săptămâni sunt, de asemenea, o perioadă crucială pentru ca dumneavoastră și pisica dvs. să vă conectați și să dezvoltați o relație.

Pisicile care se află în gospodăria dvs. de câteva luni sau ani pot fi foarte fericite să stea singure acasă timp de 8 sau 10 ore, dar pot deveni plictisite, singure sau stresate. Fiți cu ochii în patru la anumite semne, cum ar fi linsul excesiv al blănii sau mersul la toaletă în afara litierei, și discutați cu medicul veterinar în cazul în care obiceiurile pisicii dvs. de a mânca sau de a merge la litieră se schimbă.

Pisicile au nevoie de o cantitate constantă de hrană (întotdeauna în limita cantității zilnice recomandate) și de apă proaspătă, la fel ca orice alt animal, așa că orice animal lăsat singur va avea nevoie de acces la ambele, precum și de o litieră curată. În plus față de aceste elemente de bază, pisica dvs. va aprecia modalitățile sigure de a se distra, cum ar fi jucăriile cu clopoței, un copac pentru pisici pe care să se cocoațe sau chiar o pungă de hârtie care foșnește.

Îngrijirea pisicuțelor și a pisicilor bătrâne

Vârsta influențează, de asemenea, cât timp ar trebui să lăsați o pisică singură acasă. Pisicuțele sunt creaturi curioase și se pot pune în pericol zgâriind, pipăind sau mâncând obiecte periculoase, cum ar fi vasele fragile sau plantele de apartament otrăvitoare. Dacă trebuie să lăsați pisicile mici nesupravegheate, ar putea fi o idee bună să asigurați o cameră pentru pisici și să o dotați cu o litieră, hrană, jucării și apă proaspătă.

Dacă pisoiul dvs. trebuie să rămână singur mai mult de 12 ore, cel mai bine este să găsiți pe cineva care să treacă pe la el și să-l verifice. Rugați această persoană să verifice mâncarea animalului dvs. de companie și să îi dea apă proaspătă. În cazul în care pisica dumneavoastră are acces în mai multe camere, persoana care se ocupă de îngrijirea pisicii ar trebui, de asemenea, să se plimbe prin casă și să se asigure că pisoiul nu a rămas blocat în spații mici sau nu s-a închis într-o cameră sau într-un dulap.

Deși este mai puțin probabil ca pisicile mai în vârstă să facă prostii, ele se pot lupta mai mult cu factorii de mediu. Dacă vă lăsați pisica singură în zilele călduroase de vară, asigurați-vă că are un loc răcoros unde să doarmă și că poate avea acces la mai multe boluri cu apă în diferite locuri din casă în timp ce sunteți plecat. Deoarece pisicile bătrâne sunt mai predispuse la îmbolnăviri, găsiți un îngrijitor de animale care să treacă cel puțin o dată pe zi și să se joace cu ele dacă veți lipsi prea mult timp.

Modul în care schimbările de program vă afectează pisica

Este important să acordați atenție comportamentului pisicii dvs. în timpul schimbărilor din programul casei. De exemplu, atunci când copiii se întorc la școală, unele pisici se pot bucura de timpul suplimentar petrecut singure, în timp ce altele pot suferi de anxietatea de separare. Luați în considerare posibilitatea de a adăuga noi jucării și stâlpi de zgâriat, de a lăsa radioul pornit ca zgomot de fundal liniștitor sau de a adopta un alt animal de companie care să îi țină companie pisicii dumneavoastră. Dacă primiți un al doilea animal de companie în casă, fiți pregătiți să fiți acasă în prima săptămână sau în primele două pentru a supraveghea interacțiunile dintre animalele de companie înainte de a le lăsa singure pentru perioade lungi de timp.

În cele din urmă, nu uitați că nici măcar cele mai sofisticate hrănitoare automate și distribuitoare de apă nu pot înlocui interacțiunea umană. Pisica dvs. are nevoie de atenția și de exercițiile pe care le primește atunci când petrece timp cu dvs., așa că găsiți o persoană de încredere cu care să se joace și să o îmbrățișeze zilnic dacă veți fi plecat.

Este normal ca orice părinte de animal de companie să fie puțin îngrijorat de faptul că își lasă prietena felină singură. Planificând din timp, îi puteți oferi pisicii dvs. libertate în casă, păstrând-o în același timp în siguranță și fericită când sunteți plecat.

Biografie colaborator

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger este posesoarea unor animale de companie, care își împarte bucuroasă casa cu ghemotoacele ei blănoase, cu doi copii și cu soțul ei. Chrissie se bucură de timpul petrecut cu toți membrii familiei sale atunci când nu predă, când nu scrie sau când nu publică pe blog. Ea se străduiește să scrie articole care să îi ajute pe proprietarii de animale de companie să trăiască o viață mai activă și mai plină de sens alături de animalele lor de companie.

Articole asociate

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte