Menținerea sănătății cățelușului

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Menținerea sănătății cățelușului

Dvs. sunteți cea mai potrivită persoană care să îl ajute pe cățeluș să fie sănătos și plin de vitalitate. Nu doar că sunteți responsabil de îngrijirea lui de zi cu zi, dar sunteți și persoana care îl cunoaște cel mai bine. Asta vă face ideal pentru rolul de “ochii și urechile” medicului veterinar între vizitele la cabinet.

Îngrijirea dinților

Afecțiunile dentare sunt frecvente la câini, așadar unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru cățelușul dvs. este să îl obișnuiți cu periajul regulat la dinților. Puteți achiziționa periuțe și pastă de dinți pentru câini de la medicul veterinar. Este important să folosiți produse speciale pentru câini. De exemplu, cățelușul dumneavoastră trebuie să prefere aroma selectată (gândiți-vă la carne, nu la mentă). În al doilea rând, pasta de dinți pentru oameni produce prea multă spumă.

Problemele despre care ar trebui să îi povestiți medicului veterinar includ: sângerările gingivale și halena.

Rosul obiectelor la adolescență este diferit de rosul în perioada de schimbare a dinților, din moment ce are loc după ce toți dinții de cățeluș au căzut. Câinii adolescenți simt adesea nevoia să roadă și există diverse teorii cu privire la motiv. Indiferent de cauză, dacă vreți să vă păziți papucii de casă, este o idee bună să puneți la dispoziția cățelușului obiecte pe care are voie să le roadă!

Îngrijirea urechilor

Trebuie să ștergeți interiorul urechii cățelușului odată pe săptămână folosind bucăți diferite de vată pentru fiecare ureche. Nu folosiți bețișoare deoarece puteți răni urechea. Urechile cățelușului dumneavoastră nu ar trebui să prezinte ceară sau un miros neplăcut.

Dacă considerați că animăluțul dvs. are probleme, cum ar fi o infecție la ureche, helcoză sau râie auriculară, nu ezitați să îl duceți la medicul veterinar.

Un cățeluș sănătos

Un cățeluș sănătos are ochi strălucitori, blană strălucitoare și este plin de energie.

Nu uitați că prietenul dvs. nu vă poate spune când se simte rău, așadar depinde de dvs. să îl urmăriți cu atenție. Semnele unor posibile afecțiuni includ lipsa apetitului, schimbări de comportament, scădere sau creștere rapidă în greutate, umflături neobișnuite, vomă, diaree sau orice alte probleme la nivelul ochilor sau urechilor cățelușului dvs. Credeți în instinctele dvs. și întrebați mereu veterinarul dacă aveți dubii.

Stresul la cățeluși

Poate că nu este o afecțiune propriu-zisă, însă este la fel de neplăcut să observați la cățelușul dvs. semne de stres.

Este normal ca un cățeluș să plângă în primele nopți petrecute în noua casă.

Odată ce ați trecut de stadiul inițial, alți factori pentru acest tip de comportament pot include stresul. De exemplu, anxietatea de separare este o problemă frecventă. Încă odată, dragostea este cel mai bun tratament și în acesta caz. Dacă problema continuă, discutați cu medicul veterinar.

Prevenirea este mai bună decât tratamentul

Cățelușul dvs. ar fi trebuit să înceapă programul de vaccinare înainte să ajungă la dvs., iar crescătorul sau adăpostul ar trebui să vă prezinte certificatul care dovedește acest lucru. Respectarea programului de vaccinare este unul dintre cele mai importante lucruri pe care îl puteți face pentru a-l menține sănătos. De asemenea, este importantă respectarea programului antiparazitar extern și intern.

Și desigur, nu trebuie să uităm rolul exercițiilor fizice și al hranei sănătoase. Hill’s Science Plan Puppy este special formulat pentru a îndeplini nevoile speciale ale câinilor în creștere și le oferă un start excelent în viață.

 

Related Articles

Related Products