Cum să-i urați „Sărbători fericite” câinelui dvs. - fără creștere în greutate

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Proprietarilor de animale de companie le place să ofere recompense câinilor lor. Ne plac recompensele și mâncarea bună, așa că, bineînțeles, vrem să le împărțim cu animalele noastre de companie. Ne face o reală plăcere să îi vedem că se bucură de ceva ce noi le-am oferit. Problema este că ceea ce pentru noi pare un mic răsfăț poate fi echivalentul unui cheeseburger dublu pentru un câine! 

Din păcate, câinii obezi sunt din ce în ce mai des întâlniți, aproximativ 40% dintre câinii din Europa fiind considerați supraponderali sau obezi. Multe dintre alimentele pentru oameni pot fi periculoase și pentru câini, mai ales în preajma sărbătorilor, când peste tot sunt dulciuri. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta în perioada Crăciunului:

Fiți un părinte atent la animalele dvs. de companie

Poate că cea mai importantă măsură preventivă dintre toate este dragostea și atenția dvs. grijulie! Acest lucru înseamnă că va trebui să fiți vigilenți și atenți și la ceea ce copiii ar putea oferi câinelui drept hrană. Amintiți-le că, pe lângă faptul că nu au nevoie de calorii, ciocolata, stafidele, ceapa și alte alimente umane sunt periculoase pentru câini.

Dar cine îi supraveghează pe cei ce veghează? Asigurați-vă că sunteți pe aceeași lungime de undă cu ceilalți co-părinți sau vizitatori atunci când vine vorba de hrănirea animalului dvs. de companie și asigurați-vă că nu dublați cantitatea de recompense. Puteți acționa doar asupra lucrurilor pe care le observați, așa că asigurați-vă că sunteți atenți la cei care nu respectă regulile de hrănire din gospodărie!

Mențineți-i activi

Un pont incredibil de eficient este acela de a rămâne pur și simplu activ. Având în vedere toate petrecerile de la birou, reuniunile de familie, serbările școlare și vremea rece din această perioadă a anului, este ușor să scurtați plimbările sau să evitați zonele noroioase din afara pistei. Rezistați acestei tentații! Rămânând activi și păstrându-vă obiceiurile pozitive obișnuite vă ajutați pe amândoi să ardeți câteva calorii în plus. Un pic de ploaie scoate la iveală mirosuri noi pe care prietenul dvs. curios le poate explora, iar labele pline de noroi pot fi spălate cu ușurință. La urma urmei, acest lucru ar putea face diferența între creșterea în greutate în timpul iernii și succesul rezoluției de Anul Nou!

Numărarea caloriilor

Nu vă speriați - numărarea caloriilor este destul de simplă! Dacă prietenul dvs. blănos consumă toate caloriile zilnice din hrană, plus încă o rundă de calorii din recompense, gustări și bunătăți, înseamnă că este prea mult! 

Recompensele nu ar trebui să reprezinte niciodată mai mult de 10% din caloriile zilnice ale câinelui dumneavoastră, așa că încercați să le păstrați la un nivel minim. Măsurați cantitatea corectă de crochete zilnice în funcție de talie, vârstă și stil de viață, în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj (respectați limita inferioară a intervalului dacă este necesară o scădere în greutate), dar încercați să nu i le oferiți pe toate deodată. În schimb, împărțiți-le în patru porții: micul dejun, prânzul și cina, restul urmând să le dați individual, sub formă de recompense, pentru a le face frumoasă întreaga zi!

Oferiți-le dragoste, nu calorii! Atunci când câinele dvs. cerșește o bucățică din dulciurile dvs. de Crăciun, oferiți-i în schimb mai multă atenție, afecțiune sau joacă. Scărpinatul în spatele urechilor le spune că îi iubiți în termeni pe care ei îi înțeleg, ceea ce este mult mai bine decât orice recompensă rapidă.

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Articole asociate

Produse asociate