Jocuri cu pisica cu costuri limitate: 7 jocuri complet gratuite

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Pentru sănătatea pisicii este esențial să vă jucați cu ea. Un mediu stimulativ o menține activă mintal și fizic.

Jucăriile pentru pisici nu trebuie neapărat să coste mult. De fapt, practic orice poate fi o jucărie pentru prietena dvs. cu blană. Se poate bucura de cutii de carton, de ziare vechi și chiar de cuburi de gheață.

Dar pentru o bucurie adevărată, trebuie să vă jucați împreună! Folosiți-vă imaginația cu câteva obiecte de prin casă și inventați niște jocuri pe care le puteți juca împreună cu pisica, fără să vă coste niciun ban!

Iată șapte idei de la care să începeți jocurile cu pisica:

1. De-a purcelușii înveliți

Nimic nu le place mai mult pisicilor decât să „vâneze”. Dați-le ceva de vânat strecurându-vă mâna sub o pătură. O să sară imediat. Dacă își scot ghearele, o pătură subțire poate să nu vă protejeze suficient degetele de zgârieturi. La nevoie, folosiți un animal de pluș sau alt obiect ca să vă protejați degetele de prădătorul feroce.

2. De-a aruncatul cocoloașelor de hârtie

Nu aruncați încă la gunoi corespondența nedorită. Mototoliți-o și aruncați-o în fața pisicii. Probabil se va năpusti prin cameră, o va urmări și o va arunca cu lovituri. S-ar putea să vă surprindă dacă începe să facă „aport”, adică să v-o aducă înapoi ca să o aruncați din nou, iar și iar.Calico cat with intense yellow eyes peering out of a brown paper bag.

3. De-a „cititul” ziarului

Ca și cu pătura, puteți mișca un obiect sub ziar (o lingură, un creion sau un bețigaș). N-o să se poată abține să încerce să îl prindă. Sau îndoiți ziarul ca pe un cort și lăsați-o să se ascundă acolo, iar dv. treceți pe lângă ea cu o panglică sau o sfoară. La atac!

4. De-a băgatul în pungă

Este ceva cu pungile din hârtie care poate distra pisicile zile în șir. Faceți jocul interactiv, zgâriind pe dinafară când pisica e înăuntru. Va urmări orice umbre sau sunete. O idee bună e să faceți găuri la ambele capete pe fundul pungii, ca pisica să nu rămână blocată dacă își pune punga în cap.

5. De-a țevile

Pentru acest joc trebuie să meșteriți un pic, dar nu e greu! Luați o cutie mică, de exemplu una de pantofi sau o cutie goală de șervețele, cu capacul complet decupat. Puneți în ea tuburi de la sulurile de hârtie igienică (fără hârtie), așezate în picioare. Vă trebuie vreo zece ca să umpleți cutia (Lipiți tuburile unul de altul, altfel vor ajunge prin toată casa. Dacă nu vă deranjează, puteți sări peste acest pas!) Acum depinde de dumneavoastră:

Puteți face găuri mici pe fundul cutiei și să scoateți o jucărie prin ele, ca să încerce pisica să o prindă (ca la whack-a-mole, probabil știți jocul de-a „prinde cârtița”, în care trebuie lovite cârtițele care se ițesc din găuri) sau puteți pune bunătăți în tuburi, apoi să le astupați cu cocoloașe de hârtie sau cârpă și să lăsați pisica să se lupte să le scoată.

6. Hochei pe gheață

Jucați un fel de hochei cu pisica. Așezați-vă pe o pardoseală de dale sau linoleum și loviți pe rând un obiect mic, suficient de alunecos. Odată dvs., odată pisica. Cine dă primul gol câștigă!

7.  Apartamentul din cutii de carton

Bineînțeles, îi puteți da pisicii o cutie goală cu care să se distreze ore în șir. Recuperați o cutie de carton de la reciclare și decupați pe fiecare latură găuri cât să poată trece pisica. Dar de ce o singură cutie, când puteți să construiți un apartament pentru pisici? Puneți una peste alta mai multe cutii și înveliți-le cu o pătură ca să faceți o cetate perfectă pentru pisici.

Pisicile se distrează singure. Urmați-le sugestiile și veți inventa destule jocuri cu obiecte obișnuite de prin casă, fără să trebuiască să umblați la portofel. Și acum, la joacă!

P.S. Nu uitați să strângeți toate sforile, panglicile sau alte obiecte de genul acesta la sfârșitul jocului cu pisica. Uneori, pisicile înghit sfori sau obiecte similare și pot ajunge să aibă nevoie de veterinar.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare independentă din Erie, statul american Pennsylvania. Are o goldendoodle - metisă de golden retriever și pudel - pe nume Maddie, care vrea neapărat să miroasă exact același loc din curtea vecinului, la fiecare plimbare prin cartier.

Articole similare

Produse asemanatoare