Obiective de pierdere în greutate și cum vă poate ajuta câinele dvs.

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Excesul de greutate sau obezitatea reprezintă o mare problemă în zilele noastre, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Aproximativ 40% dintre câinii și pisicile din Europa sunt supraponderali sau obezi. Cu o viață ocupată, este ușor ca și greutatea noastră să crească treptat. Alimentele concepute pentru pierderea în greutate sau pentru menținerea greutății ar putea ajuta la un plan de slăbire pentru câinele dumneavoastră, dar exercițiile fizice sunt foarte importante și pentru amândoi.

Aveți un obiectiv personal de pierdere în greutate? Dacă da, probabil că ați auzit că cel mai bun mod de a vă respecta planurile de sănătate este să aveți un partener de slăbit. Câinele dvs. poate fi alegerea perfectă pentru un partener de fitness, mai ales dacă și el ar trebui să piardă în greutate. În definitiv, nu sunteți sigur de cum ar trebui să arate un câine sănătos? Citiți în continuare tot ce trebuie să știți despre dresajul câinelui dumneavoastră.

Semne că animalul dvs. de companie este supraponderal

Dacă ați observat că în ultima vreme câinele dvs. a fost mai puțin activ, acesta poate fi un semn că a devenit supraponderal sau lipsit de energie. Alte semne ale unui cățeluș grăsuț includ dificultăți de respirație, necesitatea de a le slăbi lesa sau zgarda și faptul că nu se mai vede o „talie” evidentă în spatele coastelor. Cu toate acestea, trebuie să discutați întotdeauna cu medicul veterinar referitor la greutatea sănătoasă a câinelui dvs. Nu vă bazați pe internet sau pe un prieten pentru a vă spune dacă animalul dvs. de companie ar trebui să slăbească.

Pot exista multe motive pentru care un câine devine supraponderal. Unele afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, pot fi, de asemenea, marcate de intoleranța la exerciții fizice, notează PDSA. Ținând cont de acest lucru, discutați întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a începe un plan de slăbire. Ar putea fi periculos să puneți la dietă un animal bolnav și, în cazul tuturor problemelor de sănătate, cu cât acestea sunt diagnosticate mai repede, cu atât mai bine. Oricare ar fi cauza, medicul veterinar este persoana cea mai potrivită pentru a stabili cea mai potrivită cale de acțiune.

Dacă câinele dvs. are o greutate sănătoasă sau dacă începe să devină un pic mai grăsuț, acum este cel mai bun moment pentru a acționa! Odată ce câinele dumneavoastră devine supraponderal sau obez, unele dintre problemele de sănătate asociate pot fi ireversibile și este întotdeauna mai ușor să preveniți creșterea în greutate decât să pierdeți în greutate după aceea.

The PDSA estimează că aproape jumătate dintre câinii din Marea Britanie sunt supraponderali, ceea ce îi expune riscului de a suferi de tulburări de sănătate precum:

  • Probleme articulare.
  • Probleme legate de respirație. 
  • Probleme ale pielii. 
  • Afecțiuni renale.
  • Boli de inimă.
  • Diabet.
  • Speranță de viață redusă.

Dar vestea bună este că luarea unor măsuri pentru a stabili o rutină regulată de fitness îl poate ajuta pe prietenul dvs. pufos să trăiască o viață mai lungă și mai fericită. Nu uitați că un kilogram sau două în plus poate să nu vi se pară mult pentru dumneavoastră, dar pentru câinii mai mici ar putea fi același lucru ca 10 kilograme pentru dumneavoastră. Cel mai bine este să nu te gândești la greutatea câinelui tău în kilograme, ci mai degrabă la scorul stării de sănătate corporală. Acesta este un mod mai precis de a spune dacă câinele dumneavoastră este supraponderal și ține cont de diferențele dintre rasele de câini. Cereți medicului veterinar sau asistentei medicale să vă arate cum să evaluați starea corporală a câinelui dumneavoastră.

Chiar dacă câinele dvs. nu pare supraponderal sau pare a fi încă destul de activ, este o idee bună să confirmați că are o greutate sănătoasă înainte de a începe o rutină de exerciții pentru amândoi. Dumneavoastră și medicul veterinar puteți, de asemenea, să revizuiți tipul, cantitatea și frecvența alimentelor pe care le dați câinelui dumneavoastră.

Găsirea unor modalități prin care câinele dvs. să se alăture obiectivelor dvs. de pierdere în greutate

Includerea câinelui dvs. în activitățile de pierdere în greutate vă poate ajuta să vă stimulați motivația de a vă atinge obiectivele de sănătate. Efortul suplimentar necesar pentru a face o rutină de exerciții pentru câini ar putea, de asemenea, să vă stimuleze să vă planificați antrenamentul din timp, deoarece va trebui să vă gândiți la locuri și activități care vă vor permite să fiți activi împreună cu câinele dumneavoastră. Programarea exercițiilor fizice poate face ca acestea să devină o parte integrantă a vieții dumneavoastră și să crească probabilitatea de a le urma. În timp, câinele dvs. va înțelege rutina dvs. de exerciții fizice și vă va atenționa atunci când este timpul să vă ocupați de arderea caloriilor.

Beneficiile de a face exerciții cu câinele dvs.

Net Doctor și alți experți în sănătate și fitness promovează beneficiile de a rămâne motivat cu un partener de antrenament, dar acel partener nu trebuie să fie uman! Petrecerea timpului alături de câinele dvs. are beneficii holistice mult dincolo de talia dvs. Câinii au o influență atât de bună asupra noastră încât servesc ca animale de terapie și de asistență pentru persoanele cu o gamă largă de nevoi de sănătate fizică și emoțională, cum ar fi anxietatea, tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) și reabilitarea post-chirurgicală, potrivit Patient.info. Fie că este un câine de asistență sau doar un animal de companie, câinele dvs. este tovarășul dvs. pentru toată viața. Rămâneți concentrat pe pierderea în greutate și pe o alimentație mai bună, astfel încât să puteți fi un părinte mai energic și mai sănătos pentru animalele de companie, poate fi o motivație personală uriașă.

Un câine chihuahua care se plimbă pe pistă cu proprietarul său

Alergarea și exercițiile fizice sunt, de asemenea, doar o altă formă de joacă pentru câinele dumneavoastră, iar atunci când creșteți timpul de joacă, atât dumneavoastră, cât și animalul dumneavoastră de companie veți arde calorii. Cu toate acestea, există un alt avantaj al creșterii timpului de joacă: scăderea nivelului de stres. Stresul declanșează eliberarea hormonului cortizol, care este legat de excesul de grăsime abdominală, notează Colegiul Universitar din Londra. Reducerea stresului vă poate ajuta să preveniți creșterea în greutate înainte ca aceasta să se producă.

Fie că adăugați o plimbare suplimentară în fiecare zi, fie că vă creați o cursă cu obstacole în curtea din spate pentru dvs. și câinele dvs. sau pur și simplu găsiți un grup local de joacă pentru animale de companie la care să participați împreună, mai mult timp petrecut jucându-vă ca o pereche va duce probabil la o sănătate generală mai bună pentru dvs. și pentru prietenul dvs. blănos.

Aveți grijă

Discutați întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a începe un nou regim de exerciții cu câinele dumneavoastră. În cazul în care câinele dumneavoastră nu este în formă sau este foarte supraponderal, este posibil să fie nevoie să îi creșteți activitatea foarte treptat. Și nu uitați că, deși câinilor le place să alerge, nu le place neapărat să alerge kilometri întregi ca un om. Este foarte important ca și câinii să se oprească, să adulmece și să exploreze. Plimbările suplimentare însoțite de exerciții naturale, fără lesă, sunt mult mai distractive. Iar mersul pe jos este o modalitate excelentă de a arde calorii.

Când vine vorba de îmbunătățirea obiceiurilor alimentare, discutați cu medicul veterinar despre gustările sănătoase pe care le puteți savura împreună cu câinele dumneavoastră. Dumneavoastră și cățelul dvs. ar trebui, de asemenea, să creșteți aportul de apă și să vă mențineți hidratați, mai ales pe vreme caldă. Dacă stresul sau plictiseala vă face să vă luați o gustare, aruncați-i câinelui o jucărie de mestecat înainte de a vă îndrepta spre frigider - și vedeți dacă încă vă este poftă după o oră de alergat cu animalul dvs. de companie.

Angajamentul de a pierde în greutate și de a mânca mai bine (și de a-ți convinge câinele să facă același lucru) poate fi un pic copleșitor la început, dar faptul că animalul dvs. de companie este prietenul dvs. pentru pierderea în greutate ar trebui să facă lucrurile mai distractive și mai utile. Simțiți-vă bine mergând, alergând și obținând cele mai bune rezultate!

Contributor Bio

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

Chrissie Klinger este posesoarea unor animale de companie, care își împarte bucuroasă casa cu ghemotoacele ei blănoase, cu doi copii și cu soțul ei. Chrissie se bucură de timpul petrecut cu toți membrii familiei sale atunci când nu predă, când nu scrie sau când nu publică pe blog. Ea se străduiește să scrie articole care să îi ajute pe proprietarii de animale de companie să trăiască o viață mai activă și mai plină de sens alături de animalele lor de companie.

 

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

 

Articole asociate

Produse asociate