Cum să faci baie unei pisici: Ghid de ajutor

Publicat de către Christine O'Brien
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Pisicile, în special pisicuțele curioase, pot intra în tot felul de chestii murdare și urât mirositoare atunci când își explorează mediul înconjurător. De asemenea, acestea au o aversiune binecunoscută față de apă. Deși este cu siguranță adevărat că pisicile își toaletează excelent corpul, în anumite circumstanțe urât mirositoare și lipicioase, îmbăierea pisicii poate deveni necesară. De asemenea, poate ajuta pisicile să-și mențină blana și pielea sănătoase.

Fie că vreți să o răsfățați sau să o curățați după ultima sa aventură, asigurați-vă că procurați mai întâi aceste produse și învățați cum să faceți baie pisicii dvs. pentru a pregăti o experiență pozitivă pentru amândoi.1. Ajutorul unui iubitor de pisici

Deși ideea de a primi ajutorul unei alte persoane nu era în plan, nu subestimați abilitățile unui asistent. Implicarea unui prieten de încredere sau a unui membru al familiei pentru a ajuta poate fi o idee bună, mai ales că gestionarea a patru labe cu două mâini poate fi o provocare. Din motive evidente, cel mai bine este să aveți un prieten iubitor de pisici care înțelege cum să se ocupe în mod corespunzător de o pisică.

2. Periajul din timp

Periajul regulat al pisicii poate ajuta la întreținerea blănii, dar poate fi util și înainte de baie pentru a îndepărta excesul de murdărie și pentru a îndepărta părul încâlcit.   Nu încercați niciodată să tăiați părul încurcat cu o foarfecă, pentru că riscați să vă tăiați prietenul blănos.

3. Să aveți prosoape la îndemână

Veți avea nevoie de un prosop de baie mare pentru a vă înfășura pisica după baie, dar nu strică să aveți la îndemână prosoape suplimentare pentru situații neprevăzute.

Pisoi gri cu alb spalat intr-o chiuveta pentru pisici.

4. Alegerea șamponului

Veți găsi o gamă vastă de șampoane pentru pisici la magazinul dvs. local sau online. Citiți cu atenție etichetele ingredientelor și, după cum recomandă VetStreet, nu cumpărați șampon pentru câini sau pentru oameni deoarece acesta poate irita blana și pielea pisicuței dvs. Unele șampoane pentru pisici nu necesită apă, dar adresați-vă mai întâi medicului veterinar pentru a vă asigura că acest tip de produs de curățare este potrivit pentru pisica dumneavoastră și că aceasta nu are alergii la niciunul dintre ingredientele incluse.

5. Gustările pot ajuta

Ar putea fi o idee bună să aveți câteva dintre crochetele preferate ale pisicii sau o recompensă extra specială la îndemână pentru a răsplăti cooperarea în timpul băii.

Să înceapă îmbăierea

Odată ce aveți echipamentul potrivit la îndemână, sunteți gata să începeți procesul de îmbăiere. Cel mai bine este să folosiți o cadă de baie sau o chiuvetă mare cu o duză de pulverizare ușoară. Dacă nu aveți un pulverizator, puteți folosi un pahar incasabil.   Începeți prin a o obișnui în aproximativ 5 până la 12 centimetri de apă. Folosiți întotdeauna apă călduță și urmați cu atenție instrucțiunile șamponului. Umeziți și șamponați ușor pisicuța, începând cu fața și evitând ochii, urechile și nasul. Pentru a-i curăța corpul, vă puteți folosi degetele pentru a face spumă. După ce s-a înmuiat, clătiți-o ușor, dar bine, cu apă călduță (folosiți o a treia lavetă curată pentru clătire, dacă nu aveți la dispoziție un pulverizator). Clătiți tot șamponul (din nou, nu vă apropiați de ochi, urechi și nas) pentru a evita iritațiile. Pisica își va face toaleta mult timp după aceea și nu ați vrea ca ea să lingă urmele de șampon rămase.

După baie, înfășurați-vă pisica într-un prosop pufos și uscați-o, mai ales pe labe (nu ați vrea să aveți urme de pisică udă prin toată casa), atât cât vă lasă ea. Amândoi meritați o recompensă după baia pisicii, așa că pregătiți câteva bucăți din crochetele ei preferate pentru a-i mulțumi că a cooperat și oferiți-i spațiu - probabil că nu va dori să se ghemuiască imediat în poala dvs. Lăsați-o să vină la dvs. atunci când este pregătită.

Cu răbdare, încredere și perseverență, puteți include baia în rutina de îngrijire a pisicii dumneavoastră fără prea multă agitație. Îmbăierea cu succes a pisicii tale nu este doar un mit, iar acum sunteți echipat cu materiale și sfaturi pentru a-i oferi prietenei dvs. feline o baie bună pentru a o menține curată și strălucitoare! Dar nu uitați că îmbăierea unei pisici nu trebuie să fie o activitate regulată, așa cum ar putea fi în cazul câinilor. Deoarece pisicile se îngrijesc excelent, curățându-se cu meticulozitate, nu va trebui să îi faceți baie pisicii dumneavoastră decât în situații nefericite (și urât mirositoare), cum ar fi dacă este stropită de un sconcs.

Sursă imagine: Flickr

Biografie colaborator

$authorImageAlt

Christine O'Brien

Christine O'Brien este scriitoare, mamă și "părinte" de animale de companie cu vechime, ale cărei două pisici albastru de Rusia fac regulile casei. Lucrările ei apar, de asemenea, în Care.com, What to Expect și Fit Pregnancy, unde scrie despre animalele de companie, sarcină și viața de familie. Căutați-o și urmăriți-o pe Instagram și Twitter @brovelliobrien

Articole asociate

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
  Buy Now »
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>
  Buy Now »