Provocările plimbării câinelui pe timpul iernii

min de citit

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Poate fi greu să ţii o rutină de exerciţii fizice în timpul iernii. Acest lucru este valabil atât pentru câini, cât şi pentru oameni. Temperaturile scăzute, zăpada, zilele mai scurte şi alte provocări pot face ca plimbarea câinilor să fie dificilă şi potenţial periculoasă. Respectarea sfaturilor pentru siguranţa animalelor de companie pe timp de iarnă poate contribui la reducerea pericolelor, dar nu elimină toate dificultăţile. Citiţi în continuare pentru câteva soluţii utile la provocările legate de plimbarea câinelui pe timpul iernii.

Plimbarea câinelui pe timpul iernii: Este o idee bună?

Person walking a small dog in a coat on a shoveled sidewalk in winter.
Vremea de iarnă poate reprezenta o serie de pericole şi provocări pentru câini. În primul rând, puii şi câinii bătrâni sunt mai sensibili la temperaturi extreme şi prezintă un risc mai mare de boli pe vreme rece, cum ar fi degerături şi hipotermie, potrivit Asociaţiei Dresorilor Profesionişti de Câini (APDT - Association of Professional Dog Trainers).

Câinii cu anumite afecţiuni medicale, cum ar fi bolile tiroidiene sau problemele pulmonare cronice, ar trebui să aibă, de asemenea, o expunere foarte limitată la aerul rece.

Cu toate acestea, temperaturile scăzute sunt doar unul dintre riscuri atunci când plimbaţi un câine în timpul iernii. Antigelul are un gust dulce care atrage câinii, dar poate fi fatal dacă este ingerat. Poate părea simplu să vă ţineţi câinele la distanţă faţă de această substanţă chimică toxică, pericolul real vine atunci când calcă pe antigel vărsat şi apoi îşi linge labele.

Sarea şi alte substanţe chimice utilizate pentru a topi gheaţa pot irita pielea câinelui. Adăugaţi la aceasta zilele mai scurte şi probabilitatea crescută de a fi nevoit să vă plimbaţi câinele după lăsarea serii, ceea ce prezintă propriul său set de riscuri de siguranţă.

Sfaturi de siguranţă pe timp de iarnă

În ciuda pericolelor, plimbarea este o formă excelentă de exerciţiu fizic pentru majoritatea câinilor. Mulţi câini adoră zăpada şi nu au nicio problemă cu temperaturile mai scăzute. Cu măsurile de precauţie adecvate, plimbările de iarnă pot fi sigure şi plăcute pentru dvs. şi pentru câine. Iată câteva sfaturi de siguranţă pe timp de iarnă pentru animale recomandate de APDT:

 • Protejaţi câinii care sunt sensibili la temperaturi scăzute, inclusiv cei menţionaţi mai sus, precum şi rasele de talie mici şi câinii cu blana scurtă şi/sau cu puțină grăsime corporală, folosind o haină sau un pulover rezistent la apă.

 • Protejaţi labele de sare şi de alţi iritanţi, precum şi faţă de substanţe chimice toxice, cu botine sau cizme de cauciuc pentru câini. Dacă câinele tău nu tolerează să poarte ceva pe picioare, puteţi folosi o cremă de protecţie pe bază de ceară, precum cele utilizate pentru câinii de sanie. Asiguraţi-vă că ştergeţi bine labele înainte de a-l aduce înăuntru pentru a îndepărta nu doar crema, ci şi orice altceva ar putea fi pe labe.

 • Ţineţi-l în lesă când sunteţi în aer liber. Oricât de tentant ar fi să-l lăsaţi să se tăvălească prin zăpadă, acolo s-ar putea ascunde o serie de pericole potenţiale, iar câinii fără lesă au, de asemenea, un risc mai mare de a alerga pe lacuri îngheţate şi de a cădea prin gheaţă. Încercaţi întotdeauna să mergeţi pe trotuare, atunci când este posibil, pentru a reduce potenţialul de a vă expune la pericole ascunse. De asemenea, este o idee bună să purtaţi o lanternă cu dvs. în timpul plimbărilor. Aşa cum am menţionat, pe măsură ce zilele se scurtează, plimbarea câinelui noaptea va fi un lucru comun, dar poate fi utilă şi în timpul zilei în perioade de vizibilitate redusă din cauza condiţiilor meteorologice.

 • Nu-i permiteţi câinelui să mănânce zăpadă. Acest lucru nu numai că ar putea scădea periculos temperatura corpului său, dar zăpada ar putea conţine substanţe chimice dăunătoare sau obiecte ascunse.

 • Limitaţi timpul pe care căţelul îl petrece în aer liber pentru a ajuta la prevenirea hipotermiei sau a degerăturilor. Ar trebui să fiţi cu ochii pe animalul de companie pentru semne de expunere la frig. Semnele includ scântece, frisoane, comportamente anxioase, încetinire, oprire sau căutarea unui loc unde să se îngroape. Dacă observaţi oricare dintre aceste semne când sunteţi în aer liber cu câinele pe vreme rece, mergeţi imediat în interior.

Alternative de exerciţii

Woman holding dog and yoga mat in gym.
În zilele în care este prea frig sau vremea este prea rea pentru a vă plimba câinele în aer liber, iată câteva idei pentru a-i oferi activitatea fizică şi stimularea de care are nevoie în timp ce rămâne la cald în interior.

 • Jucaţi-vă aport: Un hol lung sau un loc fără obstacole dintr-o cameră mare este suficient pentru ca patrupedul să-şi alerge jucăria preferată. Jocul se poate transforma într-un meci de fotbal dacă câinele dvs. nu a stăpânit încă returnarea jucăriei.

 • Alergare pe scări: Atâta timp cât câinele este sănătos, nu are probleme articulare sau de şold şi poate alerga pe scări fără probleme, câteva ture în sus şi în jos pe o scară mochetată pot fi un exerciţiu excelent. Ca bonus adăugat, veţi creşte şi ritmul cardiac!

 • Jucaţi-vă de-a prinselea: Dacă casa ta este suficient de mare, îndemnaţi-l să te alerge în timp ce alergaţi şi dvs. dintr-o cameră în alta. Folosiţi gustări delicioase sau o jucărie preferată pentru a-l ademeni dacă are nevoie de motivaţie pentru a se mişca.

 • Jucaţi-vă de-a v-aţi ascunselea: Ascundeţi gustări sau jucării în casă şi încurajaţi-vă câinele să le caute.

 • Înscrieţi-vă la un curs: Iarna s-ar putea să fie un moment bun pentru a perfecţiona bunele maniere şi antrenamentul de ascultare. Un curs oferă o oportunitate pentru activităţi în interior şi o şansă de a socializa, ceea ce poate ajuta la combaterea sentimentului de singurătate. Câinele dvs. s-ar putea bucura, de asemenea, de un antrenament de agilitate printr-un curs în interior, sau s-ar putea să vizitaţi la sala de sport pentru a vedea dacă oferă „doga”, cursuri de yoga pe care le puteţi face împreună cu câinele dvs.

 • Faceţi dresajul acasă: Dacă participarea la un curs nu este o opţiune, puteţi combina exerciţiile fizice şi stimularea mentală cu întărirea abilităţilor de ascultare a partenerului cu blană, folosind cărţi, DVD-uri, site-uri web sau tutoriale online.

 • Alăturaţi-vă unei săli de sport/parc de interior pentru câini: În timp ce acestea câştigă tot mai multă popularitate, dacă există una în zona dvs., o sală de sport pentru câini oferă o varietate de jocuri distractive în interior şi opţiuni de exerciţiu pentru câinele dvs.

În timp ce plimbarea câinelui pe timp de iarnă are anumite provocări, este posibil să o faceţi într-un mod sigur şi distractiv pentru toată lumea. Acordarea atenţiei la nevoile şi confortul său, precum şi supravegherea atentă a mediului înconjurător, toate acestea pot asigura o iarnă sigură şi activă. De asemenea, nu uitaţi să luaţi propriile măsuri de precauţie atunci când ieşiţi afară. Asiguraţi-vă că luaţi măsuri pentru a preveni îmbolnăvirea sau accidentele. Ne pasă de bunăstarea deţinătorii de animale de companie la fel de mult ca şi de cea a animalelor!

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este o deţinătoare de animale şi scriitoare din Tulsa, Oklahoma, unde scrie de obicei sub supravegherea unei mulţimi de prieteni cu blană.

Articole similare

 • Joaca cu câinele

  Joaca este esentiala pentru bunastarea cainelui tau. Descopera aici idei de jocuri simple, activitati distractive, sfaturi pentru sesiuni de joaca si multe altele!
 • Cățelușii învață jucându-se

  Joaca cu noul catelus este amuzanta si interesanta si este de asemenea foarte importanta pentru dresaj. Afla cum sa iti educi cainele prin joaca aici!
 • Exercițiile fizice sunt importante pentru câini

  Cainii sunt adesea plini de energie, iar exercitiile fizice sunt o modalitate perfecta de a consuma energia in exces. Afla aici beneficiile exercitiilor fizice la caini!
 • 6 Jocuri Pentru Caini Plictisti

  Cainii sunt fiinte pline de energie, care doresc din suflet sa se joace si sa socializeze. Afla aici 6 idei de jocuri pentru caini plictisti!

Produse asemanatoare