Ajutor, câinele meu are tulburări digestive!

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Câinele dvs. are fecale cu sânge sau este mereu bolnav? Mulți câini suferă de tulburări digestive din când în când. Deși detaliile specifice nu sunt o lectură plăcută uneori, este important să știți la ce să vă așteptați și cum să acționați. Voma și diareea nu sunt plăcute nici pentru animalele noastre de companie, nici pentru noi, stăpânii, dar episoadele ocazionale de boală sau de scaune apoase și lichide fac parte integrantă din viața cu animalele noastre de companie.

Verificați semnele

Dacă vă auziți câinele scoțând sunete ca și cum ar fi pe cale să vomite, acționați rapid și puneți în fața lui niște ziare, un castron sau o tavă veche. În acest fel, evitați să îl mutați dacă se simte inconfortabil, dar încercați să nu îl lăsați să facă multă mizerie. În mod similar, un câine care zgârie la ușă pentru a fi lăsat să iasă afară poate suferi de accidente fiziologice și este posibil să nu aibă același control asupra intestinelor pe care îl are în mod normal. Unii câini pot părea neliniștiți, se plimbă de colo-colo și pot chiar să înceapă să sape gropi dacă au dureri abdominale, sau pot pur și simplu să se ghemuiască și să pară nefericiți. Alte semne la care trebuie să fiți atenți includ pierderea în greutate, modificări ale apetitului, flatulență, gâlgâieli ale stomacului sau încordare în timp ce elimină scaunul.

Care este factorul declanșator?

De cele mai multe ori, tulburările digestive apar la câinii care mănâncă prea mult, mănâncă o mâncare nepotrivită (cum ar fi mâncarea stricată), mănâncă ceva la care au o reacție sau nu mănâncă. Cu puțin ajutor, majoritatea câinilor trec relativ repede peste acest tip de tulburări, așa că cereți sfatul medicului veterinar într-un stadiu incipient.

Cu toate acestea, unii câini au tulburări de lungă durată care nu par să se rezolve niciodată complet sau care se manifestă în diferite momente. De obicei, un medic veterinar trebuie să efectueze diverse teste pentru a stabili cauza tulburărilor digestive care durează mai mult. Țineți un jurnal cu momentele în care câinele are probleme, cu simptomele pe care le prezintă și cu ceea ce a mâncat în zilele premergătoare episodului, pentru a ajuta la stabilirea unui diagnostic.

Sfaturi de top

  • În cazul în care câinele dumneavoastră vomită, eliminați imediat accesul la hrană și asigurați-vă că are la dispoziție apă proaspătă.
  • În cazul în care câinele nu se simte bine, continuă să vomite sau prezintă sânge în vomă sau diaree, contactați medicul veterinar.
  • Întrebați-vă medicul veterinar despre momentul în care puteți începe să oferiți cantități mici de hrană foarte digerabilă pentru câini. Hrana terapeutică pentru câini, disponibilă în cabinetele veterinare, este adesea recomandată pentru animalele de companie după o tulburare digestivă.
  • Continuați să vă hrăniți câinele cu hrana recomandată timp de aproximativ 5 zile sau conform indicațiilor medicului veterinar.
  • După acest timp, adăugați încet o parte din hrana normală a câinelui dumneavoastră, creșteți treptat cantitatea și reduceți cantitatea de hrană terapeutică în următoarele 7 zile, până când câinele dumneavoastră este hrănit în mod normal.

Cereți întotdeauna sfatul medicului veterinar dacă sunteți îngrijorat de sănătatea animalului dumneavoastră de companie.

Articole asociate

Produse asociate