De ce nu folosește pisica litiera

Published by
min read

Dacă pisica dvs. și-a schimbat obiceiurile privind mersul la toaletă și nu mai folosește litiera, este posibil ca motivul să fie evident. Chiar dacă a schimbat recent locul în care merge la toaletă.

 

Acestea sunt cele mai frecvente cauze și câteva soluții pe care le puteți încerca:

 

Litiere murdare. Pisicilor nu le place să folosească o litieră foarte murdară.
Soluție - litierele ar trebui curățate complet odată la două zile, iar zilnic trebuie să îndepărtați excrementele și să acoperiți nisipul folosit cu un strat de nisip curat.

 

Nu îi place nisipul:
Soluție
- Utilizarea unui nisip cu miros pregnant, a deodorantelor sau a dezinfectanților poate determina o pisică sensibilă la mirosuri să nu mai folosească litiera. Folosiți un detergent slab și apă fierbinte sau un dezinfectant special pentru curățarea litierelor. Pisicile care învață să folosească litiera trebuie să obișnuiască cu noua toaletă, iar curățările dese o pot deruta.

 

Nisipul nepotrivit:
Soluție
- Modificarea consistenței sau a tipului de nisip poate determina o pisică să nu mai folosească litiera. Așternutul din lemn este potrivit pentru pisicuțe, dar pe măsură ce pisica devine mai grea poate să nu accepte o suprafață pe care nu merge confortabil. Pisicile preferă nisipul fin, fără arome. Dacă doriți să modificați tipul de așternut pe care îl folosiți, amestecați așternutul nou cu cel vechi timp de o săptămână pentru a tempera reacția pisicii dvs.

 

Poziționarea litierei:
Soluție - dacă litiera este poziționată într-un spațiu deschis unde câinele, copii sau alte pisici o pot deranja, pisica se va simți vulnerabilă și nu o va utiliza. Va căuta un loc mai sigur, probabil în spatele televizorului. Este posibil ca pisica să nu folosească o literă amplasată lângă o mașină de spălat în funcțiune. Amplasați litiera într-un colț liniștit al casei, de unde trebuie să se uite doar în două direcții, evitați spațiile deschise și circulate. Amplasarea bolurilor de hrană lângă litieră va determina pisica să nu folosească litiera, așadar amplasați bolurile în alt loc.

 

Modelul litierei:
Soluție - unele pisici preferă siguranța pe care o conferă litierele acoperite, în timp ce altele preferă o litieră care oferă mai multe opțiuni de evadare. Dacă folosiți în mod normal folosiți o litieră deschisă poate fi util să achiziționați una cu capac sau invers. Puteți asigura intimitatea necesară cu ajutorul unei cutii cu trei laturi sau prin repoziționarea plantelor. Unele litiere acoperite au uși speciale pentru pisici care ar putea reprezenta un obstacol în plus pentru o pisică nesigură.

 

Asocieri negative:
Soluție - În mod ocazional, o pisică decide să nu folosească litiera dacă a avut parte de o experiență negativă. Administrarea medicamentelor sau mângâiatul pisicii în timp ce aceasta folosește litiera pot fi motive suficiente pentru a crea o experiență negativă. Repoziționarea litierei într-un loc liniștit poate ajuta.

 

Dresajul de la vârste fragede: Pisoii pot urina în locuri nepotrivite din casă dacă li se oferă imediat acces la spații mari.
Soluție - Atunci când pisicile sosesc într-o casă nouă au trecut doar câteva săptămâni de la instruirea cu privire la folosirea litierei pe care a primit-o de la mama sa. Controlul asupra vezicii nu este la fel de dezvoltata ca la o pisică adultă, așadar este important ca pisoiul să aibă acces la litieră tot timpul. Este de preferat să mențineți pisoiul într-o singură încăpere inițial și să creșteți treptat timpul alocat pentru explorarea altor zone, după câteva săptămâni. De fiecare dată când o pisică folosește litiera se stabilește un comportament pe care îl va păstra pe tot timpul vieții.

 

Dacă aveți nevoie de mai multe detalii sau ajutor, contactați medicul sau tehnicianul veterinar.

Related Articles

 • Cum evităm epuizarea termică la pisici

  Sunteţi un proprietar de animale care locuieşte într-o zonă cu veri fierbinţi? Dacă nu aveţi aer condiţionat, este posibil să vă îngrijoraţi că pisica dvs.
 • Ghemele de păr

  Aproape toți proprietarii de pisici au văzut un ghem de păr sau au auzit cum pisica lor încerca să elimine unul. De obicei, nu este o problemă dacă pisica înghite fire de păr, dar câteodată acestea se strâng în stomac și formează gheme.
 • Beneficiile sterilizării

  Sterilizarea este o procedură chirurgicală care vă împiedică pisica să se reproducă. Dacă pisica dvs. trăiește în aer liber sau dacă aveți mai multe pisici de apartament ar trebui să luați în considerare sterilizarea.
 • Pisica dvs. își ascunde durerea? Recunoașterea semnelor și simptomelor.

  Poate fi ușor să nu recunoașteți semnele că pisica dvs. este bolnavă; acestea nu seamănă cu răcelile pe care oamenii le contractează din când în când.

Related Products

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Pentru managmentul nutrițional al animalelor în proces de recuperare din boli, accidente și intervenții chirurgicale severe.
 • Science Plan™ Feline Adult Tender Chunks in Gravy cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • Science Plan™ Feline Adult Optimal Care™ Chicken

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Prescription Diet™ i/d™ Feline Chicken

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline i/d™ este o hrană formulată special pentru a îmbunătăți digestia și pentru a asigura consistența normală a scaunului.