Hrana fara cereale pentru pisici - Ce trebuie sa stiti?

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Proprietarii de animale de companie citesc din ce în ce mai mult etichetele și caută hrana „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul proprietarilor de animale de companie a crescut și include preferințele alimentare ale prorpietarilor în dieta patrupezilor îndrăgiți din familie. La urma urmei, vă doriți ca prietenul dvs. blănos să consume o hrană care îl menține sănătos și fericit în anii care vor urma!

Interesul privind conținutul hranei pentru animale de companie a dus la o creștere a numărului de produse fără cereale pentru pisici. Însă, hrana fără cereale pentru pisici este opțiunea corectă pentru pisicuța ta preferată? Mulți proprietari de pisici care aleg hrană fără cereale consideră că cerealele au valoare nutrițională redusă sau inexistentă și că, de fapt, cauzează alergii alimentare pisicilor. Aceste noțiuni preconcepute sunt însă adevărate? Iată răspunsurile la unele dintre întrebările dvs. cele mai frecvente privind hrana fără cereale pentru pisici, care poate fi considerată o opțiune pentru animalul dvs. de companie.

Ce este hrana fără cereale pentru pisici?

Woman playing with cat

Hrana fără cereale pentru pisici este, exact ce descrie și denumirea, o hrană pentru pisici produsă fără cereale. Cerealele care se găsesc frecvent în hrana pentru pisici sunt grâul, glutenul de porumb și orezul.

Majoritatea pisicilor nu necesită o hrană fără cereale. Există însă pisici care au nevoie, precum pisicile diagnosticate cu alergie la cereale. Totuși, pisicile diagnosticate cu alergie la cereale sunt un caz neobișnuit. Într-un studiu publicat în Veterinary Dermatology, porumbul a fost considerată una dintre cel mai puțin probabile surse de alergie la pisici. În studiul cu 56 de pisici cu alergii alimentare, porumbul a fost considerat sursă de alergie în patru cazuri. Patruzeci și cinci de pisici, în schimb, au suferit de alergii asociate cu consumul de carne de vită, produse lactate și/sau pește. Deci, cum puteți ști dacă pisica dvs. are o alergie alimentară? PetMD identifică simptome posibile pentru o alergie alimentară ca fiind:

 • Scărpinatul
 • Îngrijirea excesivă
 • Pierderea excesivă de păr
 • Alopecia
 • Pielea inflamată
 • Rănile și zgârieturile

Puteți restrânge tipul de alergie pe care îl are pisica dvs. prin a-i solicita medicului veterinar să efectueze un test de excludere pentru a diganostica o alergie alimentară. Astfel vă ajută să stabiliți cauza disconfortului pisicii dvs. Dacă mai aveți întrebări, medicul dvs. veterinar trebuie să fie sursa principală de informații.

„Fără cereale“ înseamnă „Fără gluten“?

Two gray and white cats look up in anticipation.Mai mult de 3 milioane de americani suferă de boala celiacă, o afecțiune dureroasă care poate fi gestionată prin urmarea unei diete fără gluten. Însă vestea bună este că nu există dovezi științifice că această boală afectează pisicile, spune PetMD. Deci, atunci când este vorba de hrana pentru pisica dvs., este important să știți că fără cereale nu înseamnă fără gluten. Pentru a înlocui cerealele, hrana fără cereale pentru pisici conține deseori ingrediente precum cartofi, mere și mazăre, care conțin gluten. De fapt, unele tipuri de hrană fără cereale pentru animalele de companie conțin niveluri de carbohidrați similare sau mai mari decât hrana pentru pisici cu conținut de cereale. Acești carbohidrați îi furnizează pisicuței dvs. o nutriție completă și echilibrată, cheia pentru o sănătate bună.

Pisicile pot digera cerealele?

O altă concepție greșită frecventă despre hrana fără cereale pentru pisici - este bogată în proteine. Proteinele sunt deosebit de importante în hrana pisicilor deoarece, spre deosebire de multe alte animale, proteinele sunt sursa principală de energie pentru pisică. Ceea ce mulți nu realizează, 57 % dintre proprietarii de pisici, potrivit studiului PetMD, este că în timp ce pisicile necesită ca o parte din proteine să provină de la animale, sistemele lor digestive sunt foarte bune la digestia și absorbția nutrienților de calitate superioară din plante.

De fapt, o hrană care se bazează exclusiv pe carne ca sursă de proteine poate fi mai bogată în fosfor. Deși fosforul este o substanță nutritivă esențială, există o legătură între alimentele bogate în fosfor și evoluția bolii de rinichi la pisicile și câinii diagnosticați. Legumele și cerealele sunt surse cu conținut redus de fosfor al multor aminoacizi necesari pentru pisici, furnizându-i pisicii dvs. o sursă de proteine necesare pentru a fi sănătoasă.

Cum să găsiți hrana corectă fără cereale pentru pisica dvs.

Cum știți dacă hrana cu care vă hrăniți animalul de companie este de calitate superioară? O modalitate de a stabili dacă producătorul respectă standardele de nutriție superioare este să verificați dacă hrana sa respectă îndrumările Asociației americane de control în domeniul hranei pentru animale (Association of American Feed Control Officials-AAFCO), care stabilește standardele hranei pentru animale de companie în Statele Unite. Pentru ca o hrană pentru animalele de companie să fie comercializată ca fiind „completă și echilibrată“, aceasta trebuie să respecte standardele nutriționale stabilite de AAFCO. Toate mărcile Hill's™ respectă sau depășesc aceste criterii.

Hill's oferă sortimente de hrană fără cereale din care să alegeți, acestea oferind un echilibru exact de substanțe nutritive necesare pentru o sănătate optimă a pisicii dvs. Carnea de pui sau de pește este ingredientul principal al produselor
fără cereale disponibile în gama de hrană pentru pisici Science Plan™.

Un lucru foarte important de reținut, atunci când alegeți o hrană fără cereale pentru pisici, este acela că, exact ca oamenii, unele pisici pot avea necesități nutriționale diferite. Asta înseamnă că nu există nicio hrană perfectă pentru toate pisicile, și de aceea Hill's oferă o gamă largă de produse pentru a satisface cerințele nutriționale.

Ingredientele din hrana fără cereale a Hill's reglează sănătatea sistemului imunitar și a vederii sănătoase, furnizând, de asemenea, nutrienții necesari pentru o piele sănătoasă și o blană strălucitoare. În același timp, prebioticele susțin absorbția nutrienților și sănătatea digestivă. La fel ca toate produsele Hill's, hrana fără cereale pentru pisici a fost dezvoltată de o echipă de medici veterinari, oameni de știință și doctori nutriționiști. Sarcina lor este de a crea produse cu scopul de a oferi animalelor de companie șansa la o viață lungă și sănătoasă.

Cercetați diversele opțiuni disponibile și apoi alegeți o hrană de calitate superioară, care respectă toate standardele nutriționale necesare pentru pisica dvs. (și care sunt preferate de pisica dvs.!). Perseverența dvs. va ajuta la menținerea sănătății pisicii dvs. pe termen lung și scurt.
 

Biografie colaborator
Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare independentă din Erie, PA. Are o pisica pe nume Olive care, din fericire, nu are ghemotoace de blană.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>