Hrana fără cereale pentru pisici: Ce trebuie să știți

Deținătorii de animal de companie sunt extrem de concentrați să citească etichetele și să caute hrana care e „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul deținătorilor de animal de companie a crescut pentru a include preferințele alimentare pe care le fac pentru membrii lor patrupezi din familie îndrăgiți. La urma urmei, vă doriți ca prietenul dvs. blănos să se hrănească cu alimente care îl mențin sănătos și fericit în anii care vor urma!

Interesul privind conținutul hranei animalelor de companie a dus la o creștere a numărului de opțiuni alimentare fără cereale pentru hrana pisicilor. Însă, hrana fără cereale pentru pisici este opțiunea corectă pentru pisicuța ta preferată? Mulți deținători de pisici care aleg hrană fără cereale pentru pisici, consideră că cerealele au puțină sau deloc valoare nutrițională și că, de fapt, cauzează alergii alimentare la pisici. Aceste noțiuni preconcepute sunt însă adevărate? Iată răspunsurile la unele dintre întrebările dvs. cele mai frecvente privind hrana fără cereale pentru pisici, pe care le-ați putea considera o opțiune pentru animalul dvs. de companie.

Ce este hrana fără cereale pentru pisici?

Hrana fără cereale pentru pisici este exact ceea ce este descris prin denumire, o hrană pentru pisici produsă fără cereale. Cerealele care se găsesc frecvent în hrana pentru pisici sunt grâul, glutenul de porumb și orezul.

Woman playing with cat

Majoritatea pisicilor nu necesită o hrană fără cereale. Există însă pisici care au nevoie, precum pisicile diagnosticate cu alergie la cereale. Totuși, pisicile diagnosticate cu alergie la cereale sunt neobișnuite. Într-un studiu publicat în Veterinary Dermatology, porumbul a fost considerată una dintre cel mai puțin probabilă sursă de alergie la pisici. În studiul cu 56 de pisici cu alergii alimentare, porumbul a fost considerat sursă de alergie în patru cazuri. Patruzeci și cinci de pisici, în schimb, au suferit de alergii asociate cu consumul de carne de vită, produse lactate și/sau pește. Deci, cum puteți ști că pisica dvs. are o alergie alimentară? PetMD identifică simptome posibile pentru o alergie alimentară ca fiind:

 • Scărpinatul
 • Îngrijirea excesivă
 • Pierderea excesivă de păr
 • Alopecia
 • Pielea inflamată
 • Rănile și zgârieturile
 • „Zonele fierbinți“

Puteți restrânge tipul de alergie pe care îl are pisica dvs. prin solicitarea medicului veterinar de a efectua un test de excludere, standardul de aur pentru diagnosticarea unei alergii alimentare. Aceasta vă ajută să stabiliți cauza disconfortului pisicii dvs. Dacă mai aveți întrebări, medicul dvs. veterinar trebuie să fie sursa principală pentru descoperirea existenței unor alergii.

„Fără cereale“ înseamnă „Fără gluten“?

Two gray and white cats look up in anticipation.
Mai mult de 3 milioane de americani suferă de boala celiacă, o afecțiune dureroasă care poate fi gestionată prin urmarea unei diete fără gluten. Însă vestea bună este că nu există dovezi științifice că această boală afectează pisicile, spune PetMD. Deci, atunci când este vorba de hrana pentru pisica dvs., este important să știți că fără cereale nu înseamnă fără gluten. Pentru a înlocui cerealele, hrana fără cereale pentru pisici conține deseori ingrediente precum cartofi, mere și mazăre, care conțin gluten. De fapt, unele alimente fără cereale pentru animalele de companie conțin niveluri de carbohidrați similare sau mai mari decât hrana pentru pisici cu conținut de cereale. Acești carbohidrați îi furnizează pisicuței dvs. o nutriție completă și echilibrată, cheia pentru o sănătate bună.

Pisicile pot digera cerealele?

O altă concepție greșită frecventă despre hrana fără cereale pentru pisici este că înseamnă că este bogată în proteine. Proteinele sunt deosebit de importante în hrana pisicilor deoarece, spre deosebire de multe alte animale, proteinele sunt sursa principală de energie pentru pisică. Ceea ce mulți nu realizează, 57 % dintre deținătorii de pisici, potrivit studiului PetMD, este că în timp ce pisicile necesită ca o parte din proteine să provină de la animale, sistemele lor sunt foarte bune la digestia și absorbția nutrienților de calitate superioară, pe bază de plante.

De fapt, o hrană care se bazează exclusiv pe carne ca o sursă de proteine poate fi mai bogată în fosfor. Deși fosforul este o substanță nutritivă esențială, există o legătură între alimentele bogate în fosfor și evoluția bolii de rinichi la pisicile și câinii diagnosticați. Legumele și cerealele sunt surse cu conținut redus de fosfor al multor aminoacizi necesari pentru pisici, furnizându-i pisicii dvs. o sursă de proteine necesare pentru a fi sănătoasă.

Cum să găsiți hrana corectă fără cereale pentru pisica dvs.

Cum știți dacă hrana cu care vă alimentați animalul de companie este de calitate superioară? Un mod de a stabili dacă producătorul respectă standardele de nutriție superioare este acela de a vedea dacă hrana sa respectă orientările stabilite de către Asociația americană de control în domeniul hranei pentru animale (Association of American Feed Control Officials-AAFCO), care stabilește hrana pentru animalele de companie în Statele Unite. Pentru ca o hrană pentru animalele de companie să fie comercializată ca fiind „completă și echilibrată“, aceasta trebuie să respecte standardele nutriționale stabilite de AAFCO. Toate mărcile Hill's™ respectă sau depășesc aceste criterii.

Hill's oferă mai multe produse de hrană fără cereale din care să alegeți, toate acestea oferind un echilibru exact de substanțe nutritive necesare pentru o sănătate optimă a pisicii dvs. Carnea de pui sau de pește reprezintă primul ingredient în fiecare dintre opțiunile fără cereale disponibile în linia de hrană pentru pisici Science Plan™ și Ideal Balance™, iar acestea sunt disponibile în versiune umedă și uscată.

Un lucru foarte important de reținut, atunci când alegeți o hrană fără cereale pentru pisici, este acela că, exact ca la oameni, unele pisici pot avea valori nutriționale diferite. Aceasta înseamnă că nu există niciun aliment perfect pentru toate pisicile, și de aceea Hill's oferă o gamă largă de hrană pentru a satisface cerințele nutriționale.

Ingredientele din hrana fără cereale a Hill's reglează sănătatea sistemului imunitar și a vederii sănătoase, furnizând, de asemenea, hrănirea necesară pentru o piele și o blană strălucitoare și lucioasă. În același timp, prebioticele promovează absorbția nutrienților și o sănătate digestivă. La fel ca toate alimentele Hill's, hrana fără cereale pentru pisici a fost dezvoltată de o echipă care a inclus medici veterinari, oameni de știință și doctori nutriționiști. Sarcina lor este de a crea produse cu scopul de a oferi animalelor de companie șansa la o viață lungă și sănătoasă.

Cercetați diversele opțiuni disponibile pentru pisica dvs. și apoi alegeți o hrană de calitate superioară, care respectă toate standardele nutriționale necesare pentru pisica dvs. (și care sunt preferate de pisica dvs.!). Perseverența dvs. va parcurge un drum lung pentru a asigura sănătatea pe termen lung și scurt a pisicii dvs.

Biografie colaborator
Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare independentă din Erie, PA. Are o pisica pe nume Olive care, din fericire, nu are ghemotoace de blană.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

 • Hrană uscată vs. umedă: Care este cea mai bună?

  Când aduceți o pisicuță acasă poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și cea uscată pentru pisici. Ambele sunt până la urmă surse excelente de nutriție dacă le-o serviți echilibrat, iar unii deținători de animal de companie aleg să le amestece.
 • Hrană vegană de pisici pentru pisicile carnivore?

  Pisicile sunt carnivore prin natura lor, și deși stilul de viață vegetarian este bun pentru omenii din familie, hrănirea pisicii cu alimente vegane sau vegetariene nu este o alegere bună pentru prietena dvs. felină.
 • Pisica mea este pretențioasă la mâncare | Hillspet.ro

  Dacă pisica dvs. este pretențioasă la mâncare, nu vă faceți griji pentru că sunt cunoscute pentru asta. De fapt, acest tip de comportament este dobândit, nu este natural. Poate credeți că pisicile vor sau au nevoie de varietate în dieta lor, dar ele pot mânca fericite același tip de hrană în fiecare zi, cu condiția să fie o masă nutritivă.
 • Pisicile au nevoie de o nutriție de calitate pentru a se menține sănătoase | Hillspet.ro

  Pisicile sunt animale de companie grozave, mai ales pentru că sunt, prin natura lor, animale foarte curate care nu au nevoie de atenție constantă. Cu excepția părului de pisică de pe mobilă, pisicile nu foac foarte mult deranj, sunt de obicei tăcute și nu cer foarte multe - desigur, cu excepția meselor la ore fixe.
 • Schimbarea hranei | Hillspet.ro

  Acum că pisicuța dvs. este aproape o pisică adultă ar trebui să începeți tranziția de la hrana de pisoi la o hrană pentru pisici adulte, mai potrivită pentru nevoile ei nutriționale.