Stoparea comportamentului agresiv la caini

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Nu vă lăsați cățelușul drăguț să devină un câine agresiv

Mulți oameni cred că câinii mușcă pentru că “asta fac ei”. Însă câinii nu devin agresivi fără un motiv serios, iar majoritatea câinilor au reacții agresive deoarece sunt puși în situații stresante. Așadar, cea mai bună metodă de a preveni transformarea cățelușului dvs. într-un câine agresiv este să îl ajutați să evite sau să tolereze situațiile stresante, Ar trebui să învățați să recunoașteți semnele care denotă frică.

Frica este factorul comun

Pentru a deveni speriat, un câine nu trebuie neapărat să treacă printr-o experiență neplăcută. Câinii speriați sunt aceia care nu au avut suficiente șanse să socializeze cu suficienți oameni. Așadar, socializarea este foarte importantă - pentru sfaturi cu privire la socializare apăsați click aici. Dacă cățelușul dvs. întâlnește cât mai mulți oameni (adulți și copii deopotrivă) cu care se distrează, care îl laudă și îl recompensează, atunci nu va fi nevoie să afișeze un comportament amenințător.

Ar trebui să vă expuneți cățelușul cu sunetele și situațiile care ar putea să îl sperie, încă de la o vârstă fragedă, pentru a-și depăși temerile. Astfel, lucrurile care pot fi înspăimântătoare, cum ar fi aspiratorul, traficul sau poștașul, devin întâmplări obișnuite.

Cățelușul dvs. și alți oameni

Toți oamenii sunt diferiți, fie că sunt prieteni, membri ai familiei sau străini - iar în ochii cățelușului dvs., vârstele, formele și dimensiunile diferite ale oamenilor pot deveni derutante. Așadar, asigurați-vă că întâlnește cât mai mulți oameni de la o vârstă fragedă. În acest fel, străinii vor părea mai familiari și curând va învăța să fie mai calm și mai încrezător. Asigurați-vă că toți acești prieteni noi nu îl copleșesc cu prea multă afecțiune.

Este important ca animăluțul dvs. să se împrietenească și cu copii. Puțini copii se pot comporta cu calm pe lângă un cățeluș și deși nu o fac cu intenție, acest comportament poate fi alarmant pentru câine. Este o idee bună să vă plimbați câinele pe lângă școala locală; nu va fi nevoie să rugați copii să să interacționeze cu câinele dvs. Dar ține-ți minte că puiuții obosesc repede, așadar asigurați-vă că sesiunea de socializare este scurtă pentru a-i oferi cățelușului posibilitatea să se odihnească.

Mușcatul în joacă nu trebuie ignorat

Înainte ca noul cățeluș să ajungă la dvs., el s-a obișnuit să se joace cu frații și surorile lui. Iar mușcatul în joacă este un lucru natural pentru cățeluși. Așadar, odată ce s-a stabilit la noua casă, va dori să se joace la fel cu dvs. Însă pentru a corecta mușcatul excesiv, va trebui să-i distrageți atenția de la mâinile dvs. către jucăriile sale.

Există posibilitatea ca atunci când petreceți timp cu cățelușul dvs., acesta să vrea să vă muște de mână. Așadar asigurați-vă că aveți mereu la îndemână o jucărie. Opriți-l din a vă mușca prin strângerea pumnului și oferiți-i o jucărie. Nu va dura mult până când își va da seama că e mult mai distractiv să se joace cu jucării.

Cățelușul dvs. știe doar ce îl învățați

Este important să vă amintiți că indiferent ce vă învățați cățelușul, la maturitate acțiunea respectivă va fi un comportament normal pentru el. Așadar, atunci când e cățeluș și se joacă încercați să vă gândiți la el ca al un câine matur și să decideți dacă modul în care se comportă este acceptabil sau nu. Dacă începe să mârâie sau încearcă să muște sau se joacă mult prea dur cu copii, opriți jocul imediat și plecați cu jucăria. Va învăța rapid de ce v-ați oprit din joacă și va evita comportamentul.

Dacă aveți orice îngrijorare cu privire la comportamentul cățelușului dvs sau doriți mai multe informații despre cărți sau cursuri de dresaj, medicul veterinar vă poate ajuta.

Related Articles

Related Products