Rolul important al sațietății în ceea ce privește greutatea și sănătatea generală a pisicii dumneavoastră

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Vă preocupă pisica dvs. supraponderală? Unii oameni cred că arată drăguț, dar este posibil ca o felină grasă să nu fie atât de fericită (sau sănătoasă) pe cât credeți. Un posibil motiv pentru problemele de greutate este consumul de hrană pentru pisici care nu le oferă sațietate. Cuvântul „sațietate” înseamnă senzație de plin sau de suficiență și este un sentiment important atât pentru animale, cât și pentru oameni. Dacă mâncarea pisicii dvs. nu-i satisface foamea, este posibil ca pisica dvs. să cerșească gustări între mese. Dar cu o nutriție echilibrată, care se concentrează asupra senzației de sațietate a pisicii, puteți ajuta la controlul greutății pisicii dumneavoastră și o puteți face să se simtă sătulă de la o masă la alta.

De ce contează greutatea

La fel ca și în cazul oamenilor, tot mai multe pisici cântăresc peste greutatea lor ideală, ceea ce poate crea probleme de sănătate. Conform International Cat Care, pisicile supraponderale sunt mai predispuse în special la afecțiuni pe termen lung, cum ar fi diabetul, bolile vezicii urinare și artrita. Așadar, în timp ce acea burtă grăsuță poate părea drăguță pentru unii, este în interesul pisicii dumneavoastră să mențină o greutate sănătoasă.

Este normal să vă simțiți îngrijorat dacă pisica dumneavoastră cântărește mai mult decât greutatea normală. Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să consultați un medic veterinar pentru a afla dacă există o cauză care stă la baza creșterii în greutate. Cel mai probabil, pisica dumneavoastră mănâncă pur și simplu prea multă mâncare și consumă prea puține calorii. În cazul în care un examen medical nu arată nicio cauză de bază, ar putea fi momentul să luați în considerare schimbarea dietei pentru a vă concentra pe sațietate.

Nu vă mulțumiți doar să reduceți porțiile

Atunci când pisica dumneavoastră este sătulă și satisfăcută după mese, este mai puțin probabil să vă ceară mâncare în afara orelor obișnuite de hrănire. Acest lucru face ca abilitatea dvs. de a controla consumul de alimente să fie mult mai ușoară, iar timpul petrecut împreună să fie mult mai plăcut.

Unii stăpâni se tem să facă modificări legate de hrana pisicii, în cazul în care nu le place cea nouă, și sunt tentați să reducă pur și simplu cantitatea de hrană. Acest lucru este departe de a fi ideal. Nu numai că pisica dvs. se va simți flămândă, dar este posibil să ajungeți să o hrăniți insuficient cu alți nutrienți importanți, cum ar fi proteinele sau vitaminele și mineralele.

Alimentele cu formule pentru o pierdere în greutate sigură și sănătoasă iau în considerare toate acestea. Acestea pot fi mai bogate în fibre pentru a vă ajuta pisica să se simtă sătulă, dar vor fi echilibrate pentru a vă asigura că proporțiile tuturor nutrienților esențiali sunt corecte. Unele alimente pentru pierderea în greutate pot chiar schimba metabolismul pisicii dvs. pentru a favoriza arderea grăsimilor, mai degrabă decât stocarea lor.

Ce hrană să îi oferiți

Există o alegere copleșitoare atunci când vine vorba de alimentele pentru animale de companie. Dacă aveți încredere în mărci de renume, consacrate, puteți fi mai liniștiți, dar este totuși important să vă asigurați că aveți alimentele potrivite pentru pierderea în greutate.

Implicați-vă întotdeauna medicul veterinar într-un plan de pierdere în greutate pentru pisica dvs. Acesta vă poate ajuta să alegeți hrana potrivită, vă poate sfătui cu privire la porțiile de hrană și poate urmări progresul pisicii dumneavoastră pentru a se asigura că aceasta pierde în greutate într-un ritm sigur și sănătos.

Este posibil ca supermarketurile, și chiar și magazinele de animale de companie, să nu aibă alimentele specifice pentru pierderea în greutate de care aveți nevoie. Odată ce greutatea a dispărut, este posibil să puteți trece din nou la o marcă de supermarket, dar consultați întotdeauna medicul veterinar înainte de a face orice schimbare.

Timpul pentru exerciții fizice

Prim-plan cu o pisică tabby maro cu ochi verzi.
Desigur, nu doar alegerea hranei poate fi o problemă atunci când vine vorba de greutatea pisicii dvs. La fel ca prietenii lor preferați cu două picioare, pisicile au nevoie de exerciții fizice. Pisica domestică tipică din zilele noastre pur și simplu nu stă suficient timp la pândă pentru a arde caloriile pe care le consumă. Pe lângă hrănirea pisicii cu hrana potrivită, care să o facă să se simtă sătulă, asigurați-vă că petreceți timp jucându-vă împreună în fiecare zi.

Pisica dvs. se bazează pe dvs. pentru a o ajuta să își mențină greutatea, așa că trebuie să fiți consecvenți în elaborarea unui plan și să vă țineți de el. Servindu-i hrana potrivită și găsind timp în fiecare zi pentru a o determina să facă mișcare, pisica dumneavoastră supraponderală poate deveni în curând imaginea sănătății și a vitalității. Felina dvs. va arăta și se va simți mai bine și vă va mulțumi.

Biografie colaborator

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare liber-profesionistă în Erie, Pennsylvania, și are o pisică pe nume Olive.

 

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Articole asociate

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
  Buy Now »
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>
  Buy Now »