Exercițiile fizice sunt importante pentru câini

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Câinii sunt adesea plini de energie, iar exercițiile fizice sunt o modalitate perfectă de a consuma energia în exces. De fapt, exercițiile fizice sunt vitale pentru sănătatea câinelui. Fiecare câine are nevoie de un nivel diferit de activitate fizică și pentru a afla care este nivelul optim de activitate fizică trebuie să vă cunoașteți foarte bine animalul de companie. Afirmația “cu cat e mai mare câinele, cu atât are nevoie de mai multe exerciții fizice” nu este tot timpul adevărată.

Vârsta joacă și ea un rol important în stabilirea nivelului optim de exerciții fizice. Cățelușii nu ar trebui să fie suprasolicitați, începeți cu o plimbare scurtă și avansați încet încet până la plimbările lungi. Exercițiile fizice nu sunt bune doar pentru a menține greutatea sub control, ci și pentru stimulare mentală. Un câine care face suficiente exerciții fizice este mai fericit.

Câinii care fac exerciții fizice în mod regulat sunt mai calmi. Plimbarea este un moment potrivit pentru a-i învăța câteva comenzi de obediență. Pot învăța că nu au voie să alerge după mașini sau biciclete; să respecte comenzi, să meargă corect cu lesa și să interacționeze corespunzător.

Un program regulat de exerciții este obligatoriu

Rezervați timp în fiecare zi pentru programul de exerciții al câinelui dvs. Este important să respectați aceste programări deoarece este foarte ușor să neglijați acest aspect și să amânați ședințele de “antrenament”. Unii câini sunt foarte energici în mod natural și trebuie să aibă o ocupație, altfel se pot plictisi și pot avea un comportament distructiv. O hrană excelentă, precum hrana Hill’s, poate ajuta deoarece nu conține deloc aditivi ce vă pot transforma câinele într-unul hiperactiv.

Este important ca sănătatea câinelui să fie optimă înainte de a începe un program dificil de exerciții fizice, la fel ca în cazul atleților. Exercițiile fizice ajută la menținerea sănătății generale a câinelui și a nivelurilor normale de energie.

Related Articles

Related Products