Alergia la câini

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

79860379

Poate că vă doriți un câine, dar vă îngrijorează că dvs. sau unul din membrii familiei poate să fie alergic. Sau poate că aveți deja un câine și ați descoperit că sunteți alergic. Vestea bună este că oamenii cu alergii și câinii pot locui împreună!

Alergiile la câini sunt cauzate de reacțiile la anumite proteine ce pot fi găsite în uleiul secretat de pielea câinelui și în saliva acestuia - nu firul de păr cauzează alergia. Când patrupedul dvs. năpârlește sau pielea se exfoliază, aceste proteine sunt eliberate imediat în mediul înconjurător, unde pot provoca o reacție alergică.

Nu vă bazați pe imunitate

Unii oameni spun că au dezvoltat o imunitate la câine, s-au “vindecat” de alergie. Deși este un lucru complet adevărat în cazul unor persoane, nu vă bazați pe asta atunci când adoptați un câine. Este posibil ca reacțiile alergice să se agraveze dacă sunteți expus mai mult timp.

Poate că ați auzit de asta, însă nu există câini “hipoalergenici”. În trecut, s-a sugerat că părul câinilor din anumite rase - precum pudelul - ajută la prevenirea răspândirii alergenilor în mediu, însă mulți oameni susțin că au o reacție alergică la fel de puternică și la acești câini. Un câine de talie mică poate să provoace o reacție alergică mai ușoară decât unul de talie mare, doar pentru că are mai puțină piele și mai puțin păr.

Odată ce dețineți un câine, minuțiozitatea este cheia pentru înfruntarea alergiilor. Spălați-vă pe mâini după ce îl atingeți, nu vă atingeți în zona feței sau a ochilor după ce ați atins câinele. Spălați frecvent suprafețele textile și aspirați cât mai des casa. Folosiți un aparat pentru sterilizarea aerului și aspiratoare cu filtru. Spălați frecvent pătuțul câinelui dvs.

Restricționați accesul

Poate că doriți să restricționați accesul câinelui în anumite zone ale casei și, cu siguranță, trebuie să îl țineți departe de patul și dormitorul persoanelor alergice.

Atunci când alegeți încăperile în care câinele are acces, nu uitați că podelele din lemn rețin mai puțin păr și sunt mai ușor de curățat decât covoarele. Dacă aveți doar câteva încăperi cu covor, încercați să țineți câinele departe de ele.

Dacă vă periați des câinele veți ajuta la reducerea reacțiilor alergice, deoarece periajul împiedică firele de păr desprinse să ajungă în aer. Periați-l cel puțin odată pe săptămână, însă cu cât îl periați mai des, cu atât este mai bine.

Acordați o atenție specială periajului în sezonul de primăvară, atunci când câinele va năpârli. Oricând este posibil, periajul trebuie efectuat de cineva care nu este alergic la câini, eventual în aer liber.

Întrebați medicul ce medicamente antialergenice puteți folosi și, eventual, alte metode de a ține sub control problema.

Related Articles

Related Products