Hrana fără cereale pentru Câine: Este adecvat pentru câinele dvs.?

Toate rafturile magazinului alimentar sunt dedicate alimentelor care sunt "fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Consumatorii înfulecă aceste specialități în speranța că susțin o nutriție "mult mai naturală și sănătoasă“, și nu numai pentru ei.

Interesul pentru o nutriție mai sănătoasă s-a îndreptat către rafturile pentru animalele de companie. Este ușor de înțeles; la urma urmei, câinele dvs. este un membru al familiei dvs. care merită să fie la fel de sănătos ca dvs. Una dintre tendințele recente în hrana pentru animale de companie este hrana fără cereale. Câinii ar trebui să mănânce cereale? Mulți deținători de câini care optează pentru hrană fără cereale consideră că cerealele au un conținut redus de ingrediente în hrana câinilor, care mențin un preț scăzut cu valori nutriționale scăzute sau inexistente. Deținătorii de câini chiar au asociat cerealele cu alergiile alimentare care le-au afectat animalul de companie în unele moduri supărătoare.

Însă hrana fără cereale nu este neapărat necesară pentru cățelul dvs. Iată câteva cereale utilizate frecvent în hrana pentru câini și motivul pentru ar trebui să le puneți în vasul lui de mâncare.

Cerealele utilizate frecvent în hrana pentru câini

Dacă citiți lista de ingrediente din hranei câinelui dvs., puteți observa cereale ca:

  • Orz
  • Hrișcă
  • Porumb
  • Ovăz
  • Quinoa
  • Orez

Poate le cunoașteți pe majoritatea; fiecare dintre ele sunt la fel de frecvente în consumul propriu. Unele, cum ar fi quinoa și orzul, sunt descrise ca „super-alimente“. The New York Times sugerează că quinoa este considerată un super-aliment din cauza cantităților de proteine, fier și fibre care le conține. Orzul este bogat în fibre solubile și insolubile.

Aceste ingrediente au aceleași beneficii pentru câini? Câinii ar trebui să mănânce cereale?

Husky with blue eyes and blue collar staring up at owner.

Cerealele integrale, cum este porumbul, oferă câinilor substanțe nutritive importante și perfect digerabile, inclusiv proteine, vitamina E și acid linoleic. Sunt acele substanțe nutritive care sunt extrem de importante pentru sănătatea generală a câinelui. Cel mai important lucru de reținut este că hrana pe care o alegeți oferă câinelui nutriție completă și echilibrată. Acest lucru este valabil dacă hrana conține sau nu aceste cereale.

Fără cereale nu înseamnă fără carbohidrați

Medicii veterinari aud frecvent de la deținătorii de animale de companie că aleg hrana fără cereale pentru că vor să-și hrănească animalele de companie cu alimente cu conținut scăzut de carbohidrați. Însă fără cereale nu înseamnă și fără carbohidrați. Pentru a înlocui cerealele, hrana fără cereale conține deseori ingrediente precum cartofi, mere și mazăre. De fapt, unele alimente fără cereale pentru animalele de companie conțin niveluri de carbohidrați similare sau mai mari decât hrana pentru câini cu conținut de cereale.

Alergiile și cerealele

Un alt motiv frecvent auzit frecvent de medicii veterinari de la deținătorii de câini este acela că aceștia aleg să cumpere hrană fără cereale din cauza alergiilor câinilor la cereale. Veterinary Practice News a intervievat patru medici veterinari certificați în nutriție cu privire la alergiile și rolul cerealelor. Nutriționiștii au afirmat că porumbul, grâul și soia sunt rareori cauza alergiilor alimentare.

"Sincer, chiar nu știu de unde a reieșit acest lucru. Nu se bazează pe niciun fel de date, însă e o hrană excelentă care conține unul sau mai multe dintre aceste elemente.“, a precizat Cailin Heinze, licențiat în științele naturii - Directoratul pentru Medicamentele Veterinare (VMD), și diplomat al Colegiului American de nutriție veterinară.

Veterinary Dermatology a evaluat recent 278 de câini cu alergii alimentare și a analizat ingredientul problemă pentru fiecare dintre câinii studiați. Carnea de vită a fost cel mai frecvent alergen, responsabil de 95 dintre cazurile raportate. Produsele lactate au fost responsabile pentru 55 dintre cazuri, fiind a doua cea mai frecventă cauză. Porumbul a fost identificat ca dăunător în numai șapte dintre câini aflați în studiu.

Dacă bănuiți că, câinele dvs. suferă de o alergie alimentară (simptomele frecvente ale alergiei alimentare sunt scărpinatul, căderea părului, piele inflamată, leziuni și cruste), mai întâi ar trebui să discutați cu medicul veterinar despre problemele cu care se confruntă bietul dvs. prieten. Apoi, cu un tratament profesional adecvat, puteți determina la ce ingredient reacționează negativ, prin unele teste cu mâncare atent aleasă.

Hrana fără cereale adecvată pentru câinele dvs.

Pentru anumiți câini care sunt sensibili la cereale, și atunci ar trebui să căutați o hrană fără cereale pentru câini care să ofere încă un conținut nutrițional echilibrat. Hrana pentru câini Hill's™ Science Plan™ Adult Grain Free, de exemplu, este formulată cu probiotice pentru a contribui la absorbția nutrienților și la o sănătate digestivă, la hrănirea necesară pentru o piele și o blană strălucitoare și lucioasă, și pentru a oferi gazdă antioxidanților dovediți clinic, fără coloranți artificiali, arome sau conservanți.

Cum știți dacă hrana cu care vă alimentați câinele este de calitate superioară? Un mod de a stabili dacă producătorul respectă standardele de nutriție superioare este acela de a vedea dacă hrana sa respectă orientările stabilite de către Asociația americană de control în domeniul hranei pentru animale (Association of American Feed Control Officials-AAFCO), care stabilește hrana pentru animalele de companie în Statele Unite. Pentru ca o hrană pentru câini să fie comercializată ca fiind „completă și echilibrată“, aceasta trebuie să respecte aceste standard nutriționale stabilite de AAFCO (din fericire, toate mărcile Hill's le întrunesc sau le depășesc).

Un lucru foarte important de reținut atunci când alegeți o hrană pentru câinele dvs., este acela că exact ca și oameni, unii câini pot avea valori nutriționale diferite. Nu există niciun aliment perfect pentru toți câinii. Însă prin cercetările dvs. privind nutriția, puteți găsi echilibrul perfect care să corespundă nevoilor cățelului dvs.

Biografie colaborator

Kara Murphy Contributor Bio Image

Kara Murphy
Kara Murphy este o scriitoare independentă din Erie, PA. Ea deține un pui de Goldendoodle care se numește Maddie.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

  • Cerințele nutriționale începând de la cățeluși până la câinii vârstnici

    Când ați adoptat pentru prima dată primul dvs. câine, ați avut timp să căutați și să discutați cu medicul său veterinar despre cerințele nutriționale înainte de a alege cu ce să-l hrăniți. Știți că nu trebuie să-i dați resturi alimentare de la masă, dar știți că înaintând în vârstă nevoile sale nutriționale se vor schimba? Hrana pentru etapele de viață ale unui câine va spori, dar este important să înțelegeți ce are nevoie membrul dvs. de familie blănos, de când este cățel și până la vârste adulte.