Moduri de răcorire a câinelui: Sfaturi privind siguranța pe timpul verii

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

A ieșit soarele, a ieșit și cățelul! Pe măsură ce se instalează vara, probabil că petreceți mai mult timp afară. Indiferent dacă vă aflați acasă în grădină, pe terasă sau în parc, vreți ca prietenul dvs. canin să se simtă cât mai confortabil și mai mulțumit posibil. Învățând cum să vă răcoriți câinele pe timpul verii, vă veți asigura că se bucură de vremea caldă la fel de mult ca și dumneavoastră. Dar, în siguranță! Să aruncăm o privire asupra câtorva sfaturi de sănătate și lucruri distractive pe care să le faceți cu câinele dvs. în timpul verii...

Pui rasa Golden Retriever alergând pe plajă

Moduri de răcorire a câinelui dvs. pe vreme caldă

Să trecem la subiect și să abordăm preocuparea numărul unu a stăpânilor de animale de companie în timpul verii: câinele lor se supraîncălzește. Este greu de știut când se supraîncălzește câinele, deoarece nu vă poate spune prin cuvinte, dar poate prezenta câteva semne des întâlnite, cum ar fi respirația cu gura deschisă sau gâfâiala excesivă. Trebuie să tratați această situație ca pe o urgență medicală, dacă observați aceste comportamente: câinele dumneavoastră pare panicat în timp ce respiră sau dacă se întinde și nu poate merge Duceți-vă câinele la veterinar cât de repede puteți și, între timp, faceți tot ce puteți pentru a-i răcori întregul corp. Udarea temeinică a acestuia până la piele și păstrarea prosoapelor umede înfășurate în jurul lui în drum spre clinică poate face diferența dintre viață și moarte.

Atunci când ne este prea cald, transpirăm. Dar, știați că, totuși, câinii nu transpiră ca noi? Însă, câinii au glande sudoripare în labe! Principala modalitate prin care câinii se răcoresc este gâfâitul. Întotdeauna s-a crezut că gâfâitul nu face decât să treacă aerul rece peste limbă, dar acum știm că botul acestora este format dintr-un sistem complex de cornete osoase. Aceste cornete sunt puternic vascularizate, iar câinii inspiră pe nas atunci când gâfâie. Astfel, aerul rece trece peste vasele de sânge din cornete și răcește sângele. Acesta este motivul pentru care câinii cu bot plat fac eforturi mari să se răcorească. Boturile lor sunt atât de scurte, încât nu există suficient loc pentru aceste structuri osoase atât de prețioase. De obicei, aceste rase de câini încep să gâfâie la temperaturi mult mai scăzute față de câinii cu boturi normale. Evitați întotdeauna plimbările pe timp de caniculă, acest lucru este categoric interzis dacă aveți un cățel dintr-o rasă cu bot plat.

Pentru orice câine, nu uitați că simplul fapt de a-i lăsa în mașină, chiar și în zilele nu foarte călduroase, ucide prea mulți câini, în fiecare an. Chiar dacă plecați pentru puțin timp și chiar dacă ați deschis ferestrele, câinele dumneavoastră ar putea muri foarte repede din cauza unui atac de căldură. Pur și simplu nu merită riscul.

Vara dumneavoastră este plină de escapade de weekend cu familia, inclusiv cu câinele? Dacă da, va avea nevoie și de o geantă de dormit! Pe lângă hrană și medicamente, nu uitați să aduceți cu voi câteva jucării preferate și o copie a certificatului cu ultimele vaccinuri. De asemenea, este important să împachetați tot ce este necesar pentru călătorie și să vă gândiți la confortul și sănătatea lor.

Știați că unele rase de câini suportă climatele mai calde și vremea de vară mult mai bine decât altele? De ce? Câinii cu blană fină sau scurtă pot tolera mai bine căldura decât animalele de companie pufoase, cu două straturi de păr. Dacă vă pregătiți să adoptați un cățel sau vă mutați într-o regiune mai caldă, această listă cu rase de câini este o lectură obligatorie. Dacă aveți un câine cu blană groasă sau cu părul lung, tundeți-l. Nici noi nu îmbrăcăm hainele de iarnă în timpul verii, așadar, să ne așteptăm ca nici câinii noștri să nu o facă. Poate că vor arăta puțin diferit, dar poate face o mare diferență în ceea ce privește confortul lor.

Border Collie alergând prin tunelul de agilitate

Lucruri de făcut cu câinele dvs. în timpul verii

Se simte briza în aer, soarele strălucește, iar dumneavoastră și animalul dvs. de companie abia așteptați să ieșiți afară cu copiii la joacă. Crearea de legături strânse de familie prin jocuri și activități este modul perfect de a petrece o după-amiază de vară. Există o mulțime de idei pentru ca toată lumea să creeze legături strânse, fie prin învățarea unui truc nou de către câinele dvs., fie prin explorarea unei păduri frumoase și umbroase.

O modalitate de a vă răcori câinele pe timp de vară este să îi oferiți ceva cu gheață și răcoritor ca gustare. La fel ca dumneavoastră, câinele adoră gustările răcoroase. Răsfățați-vă animalul de companie cu niște bunătăți dincolo de mesele obișnuite, cu o rețetă de dulciuri făcute în casă, dar asigurați-vă că bunătățile nu reprezintă mai mult de zece procente din aportul caloric zilnic. Chiar și niște cuburi de gheață infuzate cu puțin suc de ton pot fi un tratament special pentru o mulțime de câini. Doar nu le puneți în gin tonic!

Dacă vă îndreptați spre un loc de înot, poate că acest weekend este momentul să vă învățați câinele să înoate. Unii câini sunt înotători înnăscuți; învață repede aceste exerciții și vor deveni cel mai bun prieten al dvs. în apă. 

Atunci când vremea este prea caldă pentru a sta în aer liber, limitați exercițiile fizice ale animalului dumneavoastră de companie. Dacă doriți să îi oferiți acces la grădină, asigurați-vă că patrupedul poate intra și ieși după bunul plac, fie pentru a găsi umbră, fie pentru a intra în casă, dacă asta își dorește. Asigurați-vă că există întotdeauna multă apă proaspătă în interior și în exterior, tot timpul la îndemână. Dacă dvs. sau câinele ați ales să stați în casă, încercați să îi faceți timpul petrecut în interior mai distractiv. Puteți să organizați o vânătoare de comori cu gustările lui preferate?

Cel mai important este să vă lăsați condus de câinele dumneavoastră. Majoritatea câinilor adoptă foarte repede un ritm instinctiv pe vreme foarte caldă și se odihnesc la umbră în cea mai mare parte a zilei. De prea multe ori, îi forțăm să facă exerciții fizice atunci când nu vor și, probabil, nici nu ar trebui. Profitați amândoi de oportunitatea de a vă bucura de acele momente frumoase și răcoroase de dimineața devreme și seara târziu și planificați-vă plimbările pentru acele momente ale zilei.

femeie tânără jucându-se cu câini în curte

Profitați la maximum de petrecerile de vară

De la vacanțe la sărbătorile de sezon, vara este perioada în care se adună prietenii și familia. Dacă plănuiți un eveniment în aer liber de o zi întreagă, cu o geantă frigorifică plină de mâncare și băuturi pentru oameni, gândiți-vă și la nevoile animalului dumneavoastră de companie. Păstrați-vă câinele în siguranță afară luând în bagaj o umbrelă pentru a-i face umbră, de exemplu. A învăța modurile de răcorire a câinilor pe timp de vară nu înseamnă doar să aveți apă la dispoziție sau să îi răsfățați ocazional cu o gustare cu gheață!

În timp ce planificați o vară extraordinară, asigurați-vă că dvs. și partenerul dvs. canin faceți pauze lungi de odihnă și pentru a bea apă. Este ușor să vă lăsați prins în distracția și entuziasmul de sezon, dar siguranța ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Dacă vă preocupă sănătatea câinelui dumneavoastră, sunați medicul veterinar pentru a primi îndrumări și sfaturi despre modurile de răcorire a câinelui pe timp de vară. Epuizarea și supraîncălzirea pot apărea din senin la animalele de companie, la fel de repede ca și la oameni. Echilibrați activitățile cu odihna la umbră și veți avea cu siguranță o vară sigură și interesantă împreună.

Biografie colaborator

Angela Tague

Angela Tague

Angela Tague este stăpâna unor animale de companie și scriitoare care locuiește în Midwest SUA. Când nu face mizerie în bucătărie, nu explorează trasee naturale cu câinele ei Leo sau nu participă la un atelier de yoga, scrie cu normă întreagă pentru mai multe branduri de lifestyle și tehnologie. O puteți găsi pe Twitter și LinkedIn @AngelaTague.

  

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA și Dr. Emma Milne BVSc FRCVS