Sfaturi pentru a vă lăsa noul câine singur acasă

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Aducerea acasă a unui câine este o mare schimbare. Să sperăm că noul dvs. puiuț este cât se poate de mulțumit, înconjurat de dragostea și atenția permanentă a noii sale familii.

Dar, pe măsură ce se apropie ziua de luni dimineața, apare anxietatea. Locurile de muncă și școala v-ar putea forța să vă lăsați noul câine acasă pentru câteva ore (cu excepția cazului în care vă numărați printre puținii norocoși care își pot aduce câinele la serviciu). Deci, cum vă puteți asigura că în timp ce sunteți plecați câinele dvs. rămâne în siguranță și fericit?

Obișnuirea câinelui cu cușca de interior

Dacă este folosită corect cușca de interior este un instrument excelent pentru educarea câinelui, dar poate deveni, de asemenea, locul special pentru câinele dvs. atunci când este singur acasă - un refugiu și un culcuș pentru un somn plăcut. În timp ce cușca de interior poate fi o opțiune bună pentru o parte a unei zile de lucru de la 9 la 5, trebuie să aveți grijă să nu exagerați. Luați în considerare faptul că, dacă câinele dvs. a stat în cușcă toată noaptea, nu ar trebui să-l lăsați închis toată ziua. Cuștile pot fi un instrument valoros, dar dacă vă dați seama că acesta evită să petreacă timp în cușcă atunci când ușa este deschisă sau nu mai intră de bunăvoie, trebuie să reconsiderați modul și motivul pentru care o folosiți.

Luați-vă o cameră video pentru câini

Camerele video de interior pe care le puteți monitoriza prin intermediul telefonului sunt instrumente excelente pentru a vă supraveghea câinele dacă vă faceți griji că este singur acasă. Există multe opțiuni disponibile pe piață care vă permit atât să vă vedeți, cât și să vă auziți câinele, și care vă pot alerta în caz de activitate sau zgomot, astfel încât să puteți face o verificare rapidă.

Amenajați o cameră exclusiv pentru câini

Dacă trebuie să vă lăsați câinele acasă toată ziua, gândiți-vă să amenajați o mică încăpere care să poată fi izolată de restul casei. Blue Cross enumeră mai multe aspecte pe care posesorii de animale de companie ar trebui să le abordeze atunci când amenajează o cameră pentru câini:

  • Scoateți din priză dispozitivele electrice și ascundeți firele și cablurile.
  • Îndepărtați substanțele chimice periculoase, cum ar fi produsele de curățare și medicamentele. 
  • Țineți mâncarea la distanță.
  • Țineți scaunele și alte obiecte de mobilier departe de mese sau de mesele de lucru pentru a preveni escaladarea.

Practic, îndepărtați absolut tot ceea ce câinele dvs. ar putea gusta când sunteți plecați și orice obiect care ar putea fi mestecat sau înghițit, cum ar fi pantofii sau monedele.

O cameră optimă ar putea fi una cu o podea ușor de curățat, cum ar fi gresia. Amenajați spații speciale pentru somn și joacă. Lăsați-i apă și jucării pentru a nu se plictisi și puneți ziare sau tampoane pentru căței pe podea în caz de accidente. Dacă noul dvs. câine este un cățeluș, este inevitabil să se întâmple accidente.

Noțiuni de bază pentru ca noul dvs. câine să rămână singur

Lăsați-l singur în cameră câteva minute la rând, până când se obișnuiește cu ideea, apoi creșteți încet durata de timp în care rămâne singur. Pe măsură ce câinele dvs. începe să se adapteze la această cameră și sunteți mulțumiți de comportamentul său, puteți începe să îi extindeți accesul la mai multe zone din casă atunci când sunteți plecați. Testele bune sunt cele în care lipsiți doar 30-60 de minute, cum ar fi un drum la supermarket. În cazul în care se comportă bine într-o zonă mai mare pentru o perioadă scurtă de timp, puteți să și măriți treptat timpul în care i se permite să se plimbe prin casă în timp ce sunteți plecați, până când ajungeți la o zi întreagă de lucru.

Oferiți-i activități suficiente

Asigurați-vă că îi puneți la dispoziție o mulțime de lucruri care să vă țină noul cățeluș fericit și ocupat. - jucăriile adecvate care distribuie mâncare și jucăriile de mestecat pot ține câinele ocupat pentru o parte din timpul în care este treaz, în timp ce sunteți plecați. Asigurați-vă că tot ceea ce îi lăsați câinelui dvs. este sigur și că l-ați supravegheat primele dăți, astfel încât să știți că nu va distruge și înghiți bucăți din ele.

Proprietar și câine Labrador plimbându-se în oraș pe fundal nefocalizat

Angajați o persoană care să plimbe câinele

O plimbare în timpul zilei este mai mult decât un exercițiu bun pentru câinele dumneavoastră. O plimbare bună îi poate stimula, de asemenea, prin implicarea tuturor simțurilor, îi poate ajuta să socializeze cu alte animale și cu oamenii și poate accelera procesul de dresaj. În plus, o plimbare bună vă va obosi câinele, ceea ce îl va face mai puțin predispus să mestece sau să aibă alte comportamente distructive în timp ce așteaptă să vă întoarceți acasă. Dacă aveți copii acasă pe timpul verii și sunt suficient de mari pentru a plimba câinele, aceasta este o modalitate excelentă de a le întări legătura cu câinele. Este, de asemenea, o modalitate bună de a-i scoate din casă pentru a face și ei puțină mișcare.

Înscrieți-vă cățelușul în Doggy Daycare

Un centru de calitate pentru câini oferă un model de socalizare foarte necesar pentru câini. De obicei, aceștia lasă câinii să se plimbe liberi, oferă activități și jocuri și au personal calificat care poate oferi multă dragoste și atenție câinelui dumneavoastră. Un centru pentru câini poate fi, de asemenea, o opțiune bună pentru familiile cu o viață agitată, pentru persoanele în vârstă sau pentru oricine altcineva care nu are timpul sau capacitatea de a oferi câinelui lor exercițiul sau timpul de care are nevoie. 

Blue Cross recomandă să luați în considerare următoarele aspecte atunci când alegeți un centru pentru câini:

  • Au pregătire profesională în ceea ce privește comportamentul câinilor, primul ajutor și alte aspecte importante ale îngrijirii câinilor?
  • Sunt licențiați și asigurați corespunzător? 
  • Unde se va juca, va face exerciții și se va odihni câinele dumneavoastră?
  • Câți alți câini vor fi acolo și de câte persoane vor fi supravegheați?
  • Sunt pregătiți să se ocupe de orice nevoi speciale pe care câinele dumneavoastră le-ar putea avea din cauza vârstei, sănătății etc.?

Asigurați-vă că citiți recenzii sau întrebați prietenii și familia cu privire la locurile de îngrijire de zi de calitate și că faceți un tur al unității înainte de a vă lăsa câinele. Partea bună a unui centru pentru câini este că nu trebuie să vă duceți câinele în fiecare zi, ceea ce poate fi uneori costisitor. O zi sau două va ajuta câinele să facă exerciții fizice, precum și să socializeze cu alți câini.

Luați-vă timp liber

Concediul „Pawternity” este un nou concept care ia amploare în Marea Britanie, relatează The Independent. Discutați cu șeful dvs. dacă ar fi de acord să vă luați câteva zile libere, să lucrați de acasă sau să vă luați o jumătate de oră în plus la prânz pentru a vă putea duce acasă să vă plimbați câinele la prânz. Adoptarea unui nou cățeluș (sau a oricărui alt câine) este o mare responsabilitate. Ar trebui să faceți acest lucru numai atunci când știți că dvs. și familia dvs. veți avea timp să vă dedicați formării și dezvoltării acestuia.

Aducerea acasă a unui nou animal de companie necesită mult timp, iubire și devotament, și este imposibil să îi explici ghemotocului de bucurie că trebuie să mergi la serviciu. Dar, dacă vă gândiți la opțiunile pe care le aveți și planificați din timp, puteți evita stresul și sentimentul de vinovăție pe care îl simțiți atunci când trebuie să vă lăsați câinele singur. Și, dacă vă consolează cu ceva, asta face ca timpul pe care îl petreceți împreună să fie cu atât mai special.

Biografie colaborator

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare freelancer și posesoare de animale de companie, care locuiește în Erie, Pa. Ea are un Goldendoodle pe nume Maddie.

 

Revizuit de Brana Bonder, B.S, M. S și Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Articole asociate

Produse asociate