Alegerea hranei potrivite pentru pisica în vârstă

Publicat de
min citit

Nevoile nutriţionale ale pisicilor în vârstă

Nevoile nutriţionale ale pisicii se vor schimba pe măsură ce îmbătrâneşte şi poate face ca hrănirea să devină o provocare pentru amândoi. La fel ca oamenii, pisicile suferă modificări fizice semnificative odată cu vârsta. Înţelegerea unora dintre aceste schimbări şi modificarea hranei pisicii în vârstă vă poate ajuta să menţineţi greutatea şi sănătatea ei.

Controlul greutăţii

Obezitatea la pisici apare cel mai frecvent la vârsta mijlocie. Dacă observaţi că pisica dvs. mănâncă mai puţin, dar totuşi se îngraşă, aceasta ar putea fi atribuită metabolismului scăzut sau nivelului scăzut de activitate. Deoarece pisicile duc adesea un stil de viaţă destul de sedentar, alimentele lor sunt pline de calorii care pot duce la hrănire suplimentară şi creştere în greutate. Acest lucru poate duce la afecţiuni cronice, inclusiv probleme cardiace, respiratorii, cutanate şi articulare, în special la pisicile mai în vârstă. Dacă îi oferiţi pisicii cantităţi mai mici de alimente sau o faceţi să treacă treptat la o hrană cu un conţinut scăzut de calorii, se pot reduce kilogramele.

Deşi pierderea în greutate este uneori atribuită procesului de îmbătrânire, poate fi şi rezultatul unei boli de bază. Dacă pisica în vârstă are un apetit sănătos, dar tot pierde în greutate, consultaţi medicul veterinar pentru simptome de boli de inimă, disfuncţie tiroidiană, cancer sau diabet. O scădere a poftei de mâncare poate fi asociată cu boli parodontale (probleme cu gingia şi dinţii), boli gastro-intestinale, insuficienţă renală sau o reducere a senzaţiei gustative.

Menţinerea sănătăţii pisicii în vârstă

Când stabiliţi cât să vă hrăniţi pisica, urmaţi aceste instrucţiuni pentru o nutriţie adecvată a pisicilor în vârstă:

 • Adaptaţi încet aportul caloric la condiţiile fizice şi de mediu (de exemplu, pisici de apartament sau de exterior, sterilizate/castrate)
 • Oferiţi pisicii un mediu stimulativ în care să poată fi activă
 • Treceţi la o hrană cu o densitate energetică mai mică (grăsimi sau fibre reduse)
 • Implementaţi controlul porţiilor şi hrănirea în etape
 • Folosiţi dispozitive de hrănire (hrănitoare care servesc mese, jucării umplute cu hrană)
 • Folosiţi bariere în calea accesului la alimente (porţi pentru bebeluşi, staţii de hrănire ridicate)

Vă putem ajuta

Alegerea celei mai bune hrane pentru pisica dvs. în vârstă îi va oferi o calitate a vieţii mai ridicată. Pisicile au prezentat beneficii pentru sănătate dintr-un aliment cu antioxidanţi, acizi graşi şi o sursă prebiotică. Datorită unei formule uşor de digerat, împreună cu un amestec exclusiv de antioxidanţi, acizi graşi Omega-3 şi alţi nutrienţi, hrana Science Plan Senior 11+ pentru animale de companie, cu ingredientele sale naturale, poate ajuta la:

 • Nutriţie pentru a susţine vitalitatea
 • Amestec exclusiv de multivitamine pentru a menţine pisicile mai în vârstă agile, mai alerte şi interactive
 • Niveluri optime de substanţe nutritive importante pentru susţinerea sănătăţii ochilor, inimii, rinichilor şi articulaţiilor
 • Ingrediente naturale, de înaltă calitate, uşor de digerat, fără coloranți, arome artificiale sau conservanţi artificiali pentru o masă aromată, hrănitoare

Dacă aveţi o pisică de apartament în vârstă, vă oferim şi hrana uscată pentru pisici Science Plan Senior Vitality. Asigură o nutriţie echilibrată precis adaptată pentru pisicile în vârstă care trăiesc în interior. Această hrană pentru pisici în vârstă conţine substanţe nutritive echilibrate care ajută la:

 • Technologie avansată cu fibre pentru a reduce formarea Tehnologie de păr 
 • Niveluri optime de substanţe nutritive importante pentru susţinerea sănătăţii ochilor, inimii, rinichilor şi articulaţiilor
 • Fibrele sănătoase susţin sănătatea digestivă, iar ingredientele de înaltă calitate fac mai uşoară curăţarea litierei
 • Amestec de antioxidanţi dovedit clinic cu vitaminele C + E pentru a sprijini un sistem imunitar sănătos
 • Ingrediente naturale, de înaltă calitate, uşor de digerat, fără coloranți, arome artificiale sau conservanţi artificiali pentru o masă aromată, hrănitoare

Alegerea tipului potrivit de hrană pentru pisica dvs. în vârstă o poate ajuta să ducă o viaţă lungă şi sănătoasă. Pentru mai multe informaţii despre ceea cea mai bună alegere a hranei pentru pisici, consultaţi medicul veterinar. Citiţi mai multe despre aspectele de wellness pentru pisici în vârstă.

Articole similare

 • Minerale | Hillspet.ro

  Dogs running Peste 18 elemente minerale sunt considerate esențiale pentru manifere. Prin definiție, macromineralele sunt necesare în dieta animalelor în cantități mai mari, iar micromineralele sau oligoelementele în cantități mult mai mici.
 • Schimbarea hranei

  Acum că pisicuța dvs. este aproape o pisică adultă ar trebui să începeți tranziția de la hrana de pisoi la o hrană pentru pisici adulte, mai potrivită pentru nevoile ei nutriționale.
 • Pisicile au nevoie de o nutriție de calitate pentru a se menține sănătoase

  Pisicile sunt animale de companie grozave, mai ales pentru că sunt, prin natura lor, animale foarte curate care nu au nevoie de atenție constantă. Cu excepția părului de pisică de pe mobilă, pisicile nu foac foarte mult deranj, sunt de obicei tăcute și nu cer foarte multe - desigur, cu excepția meselor la ore fixe.
 • Pisica mea este pretențioasă la mâncare

  154502253 Dacă pisica dvs. este pretențioasă la mâncare, nu vă faceți griji pentru că sunt cunoscute pentru asta. De fapt, acest tip de comportament este dobândit, nu este natural. Poate credeți că pisicile vor sau au nevoie de varietate în dieta lor, dar ele pot mânca fericite același tip de hrană în fiecare zi, cu condiția să fie o masă nutritivă.

Produse asemanatoare

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat Young Adult hrană pentru pisici cu ton

  Pisicile sterilizate sunt de peste 3 ori mai predispuse la supraponderabilitate și la afecțiuni urinare. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Young Adult Tuna este concepută pentru nevoile pisicilor sterilizate. Conține antioxidanți clinic dovediți și formulă unică de management al greutății.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult 7+ hrană pentru pisici cu pui

  Tehnologia avansată cu fibre ajută la reducerea formării ghemelor de păr la pisicile adulte care locuiesc în interior
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți.