Tratarea membrelor fracturate la câini

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

E neplăcut să-ţi vezi câinele cuprins de durere. Şchiopătatul, urletele şi alte semne prin care câinele dvs. arată că îl doare, vă vor determina să luaţi măsuri pentru a-l mângâia şi a-i alina durerea. Dar dacă lăbuța este ruptă, încercarea de a-l examina sau trata ar putea înrăutăţi lucrurile. Un medic veterinar poate determina mai bine gravitatea leziunii şi poate determina dacă membrul fracturat necesită tratament.

Simptomele membrelor fracturate la câini

Leziunile membrelor sunt uşor de identificat dacă animalul de companie şchioapătă sau refuză să meargă. Dar aceste semne nu indică neapărat o fractură. Potrivit VCA Hospitals, alte semne că lăbuța câinelui ar putea fi ruptă includ dureri intense, umflături la locul fracturii şi o poziție anormală a piciorului. În cazul în care câinele dvs. este dispus să meargă, el nu va pune nicio greutate pe piciorul rupt, ci îl va ţine deasupra pământului. Dacă bănuiţi că animalul dvs. de companie ar putea avea un picior rupt sau o altă leziune gravă, cel mai bine este să-l duceţi imediat la un medic veterinar, în loc să încercaţi să examinaţi sau să-l trataţi singur.

Transportarea câinelui rănit

Transportul câinelui la medicul veterinar poate fi dificil. Dacă nu este efectuat corect, puteţi agrava leziunea sau spori durerea câinelui. În cazul în care câinele dvs. este suficient de mic, duceţi-l cu atenţie la maşina dvs., sprijinind capul şi şoldurile. Dacă aveţi un câine mai mare care poate să meargă pe picioarele sale nevătămate, ajutaţi-l să se echilibreze în timp ce merge spre maşină, unde va trebui să-l ajutaţi cu atenţie să urce. În cazul în care câinele de talie mare nu este în stare să meargă, dvs. împreună cu o altă persoană îl puteţi aşeza pe o pătură şi îl puteți transporta în ea, ca într-un hamac. Odată ce câinele se află în maşină, aşezaţi-l pe partea nevătămată. După ce ajungeţi la medicul veterinar, anunţaţi că aveți un câine rănit în maşină şi vă vor ajuta să-l aduceţi înăuntru.

Nu uitaţi că, atunci când sunt răniţi, câinii se pot speria sau pot fi sensibili la durere. Acest lucru îi poate determina să acţioneze în moduri neobişnuite, precum să vă mârâie sau să latre când vă apropiaţi de zona rănită. Reţineţi că prezintă dureri şi nu o face intenționat. Dacă este deosebit de agresiv, este posibil să fie nevoie să solicitaţi asistenţă pentru a-l ţine şi, eventual, să îi puneţi temporar o botniţă. Continuaţi să folosiţi o voce liniştitoare şi să-l asiguraţi că va fi în regulă. Odată ce va fi în recuperare, puteţi spera că va deveni la fel ca înainte. Dacă nu, iar comportamentul său agravat continuă după vindecare, este bine să discutaţi cu medicul veterinar pentru a vedea dacă există alte probleme de sănătate care stau la baza comportamentului.

Tratamentul membrelor fracturate la câini

Conform Healthy Paws Pet Insurance, medicul veterinar va dori să efectueze o radiografie a piciorului rănit pentru a confirma că este rupt şi pentru a determina cel mai bun tratament. Câinelui tău ar putea să i se administreze şi un medicament anti-inflamator nesteroidic pentru a-l ajuta să treacă mai ușor peste durere. Este important să nu încercaţi să amelioraţi singur durerea câinelui, deoarece multe dintre medicamentele împotriva durerii la om nu sunt bune pentru câini. Atunci când apelaţi la medicul veterinar pentru a anunţa că aduceţi câinele, puteţi să întrebaţi dacă puteţi să faceţi ceva pentru a-i calma durerea până când ajungeţi acolo. Dacă piciorul este într-adevăr rupt, medicul veterinar va discuta cu dvs. dacă este mai bine să imobilizaţi piciorul şi să îl puneţi într-o atelă sau în ghips, sau dacă repararea chirurgicală cu tijă ar putea fi o opţiune mai bună. Există mai mulți factori care determină cel mai bun tratament pentru un picior rupt, inclusiv tipul şi poziţia fracturii şi vârsta câinelui, care poate afecta rezistenţa oaselor.

Fii pregătit pentru eventuale leziuni

Dog with broken leg in a cast lies on a yellow blanket in the snow.Chiar dacă nu există multe soluţii de prim-ajutor pentru câini în cazul unui os rupt, există câţiva paşi pe care îi puteţi face ca să fiți pregătit pentru o astfel de urgenţă:

  • Ţineţi la îndemână numerele de telefon ale medicului veterinar obişnuit şi ale unei clinici veterinare de urgenţă.

  • Ţineţi o botniţă la îndemână. Chiar şi cei mai iubitori câini tind uneori să muşte când suferă.

  • În cazul în care câinele dvs. este prea mare pentru a-l transporta sau dacă nu deţineţi un vehicul, informaţi-vă cui puteţi cere ajutor pentru a-l transporta.

  • Faceţi o asigurare pentru animale de companie, care poate ajuta la acoperirea costului tratamentului pentru o fractură.

Dacă bănuiţi că animalul de companie are o fractură, este important să rămâneţi calm. Dacă intraţi în panică, câinele dvs. va fi neliniştit şi temător. Cu cât leziunea poate fi examinată şi evaluată mai rapid de către un medic veterinar, cu atât vor fi mai mari şansele de vindecare ale câinelui.

Îngrijirea câinelui în timpul procesului de vindecare

După ce medicul veterinar a avut ocazia să evalueze problema câinelui dvs. şi să stabilească dacă lăbuța este într-adevăr ruptă, acesta vă va oferi instrucţiuni despre cum să vă îngrijiţi câinele pentru a-l ajuta să se vindece. Acest lucru va include probabil administrarea medicamentului prescris de medicul veterinar pentru durere şi modul corect de administrare. Vă va oferi, de asemenea, sfaturi pentru a împiedica agravarea leziunii.  Asiguraţi-vă că urmaţi strict instrucţiunile, pentru a vă ajuta câinele să se vindece cât mai repede. Dacă trebuie să vă lăsaţi câinele acasă pentru o perioadă lungă de timp (de exemplu, atunci când mergeţi la serviciu), veţi dori să-l ţineţi în cușcă sau într-o cameră suficient de mică ca să fie confortabilă, dar să nu se ridice şi să se plimbe. De asemenea, medicul veterinar vă poate recomanda să-i puneţi un guler medical pentru a-l împiedica să muşte ghipsul sau sutura.

El va avea nevoie de ajutorul dvs., pentru a merge la "toaletă", aşa că ar trebui să-l duceți să-şi facă treaba. El nu va putea, de asemenea, să facă exerciţii fizice aşa cum face în mod normal, astfel încât în timpul recuperării poate apărea o creştere în greutate. Medicul veterinar vă poate recomanda o hrană specială, făcută pentru câini care se recuperează, mai potrivită pentru o viață temporar sedentară. De asemenea, medicul veterinar vă poate recomanda să-l hrăniţi mai puţin pentru a evita creşterea în greutate, ceea ce poate pune şi mai multă presiune asupra labei rănite. Chiar dacă veţi fi tentat să-i oferiţi câinelui o mulţime de gustări în timp ce are dureri, amintiţi-vă că nu este capabil să ardă acele calorii în plus. De asemenea, este posibil să afectați dresajul, răsplătindu-l pentru nimic, aşadar încercaţi să-i oferiţi gustări doar atunci când face ceea ce trebuie.

Apoi, pe măsură ce procesul de vindecare avansează şi câinele dvs. începe să se simtă mai bine, ghipsul şi suturile pot fi îndepărtate, dar este totuşi important să vă asiguraţi că nu trece brusc la viaţa activă. Urmaţi orice instrucţiuni pe care medicul dumneavoastră veterinar vi le oferă cu privire la plimbări şi joacă. Vă doriţi să evitaţi o nouă leziune a piciorului. În plus, veţi putea spune că câinelui că se simte din nou ca înainte, pe măsură ce starea lui de spirit se va schimba. Când medicul veterinar spune în sfârşit că totul este bine, veţi dori să începeţi să faceţi din nou exerciţii pentru a încerca să scăpați de orice exces de greutate care s-a acumulat în acest timp.

Un picior rupt nu este niciodată distractiv pentru nimeni şi poate fi la fel de greu pentru dvs. să vedeţi câinele suferind, aşa cum este şi pentru el. Reţineţi că trebuie să urmaţi sfaturile medicului veterinar şi continuaţi să-i oferiţi dragoste constantă şi amândoi veţi trece mai uşor prin acest proces.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este proprietar de animale şi scriitoare din Tulsa, Oklahoma, unde scrie de obicei sub supravegherea unei mulţimi de câini.

Related Articles

Related products