10 Sfaturi de pregătire în vederea adopției unui câine

Adopția unui câine poate fi copleșitoare dacă nu știți de unde să începeți, însă aducerea acasă a unui cățeluș este distractivă și interesantă! Această etapă este primul moment de conexiune, dintre multe altele, dintre dvs. și noul dvs. prieten blănos. Pentru a trece cu ușurință peste acest stres, iată zece lucruri pe care le puteți face pentru a asigura o tranziție ușoară pentru toată lumea.

1. Achiziționați-i accesoriile

Înainte de a-l aduce acasă, cumpărați tot ce aveți nevoie pentru a-i asigura confortul și siguranța. Pe lângă cele de bază, o zgardă și o lesă, vasele pentru apă și hrană, veți avea nevoie de un pătuț pentru câine, o ieșire pentru câine, jucării, recompense și accesorii pentru îngrijire. De asemenea, o idee bună este să aveți pernițe pentru dresaj și soluții enzimatice de curățare a mâinilor, în caz de accidente la primele antrenamente din casă.

2. Pregătirea casei

Similar măsurilor de protecție a bebelușilor, întotdeauna este întotdeauna o idee inteligentă și sigură să vă pregătiți spațiul înainte de sosirea unui cățel. Mergeți prin casă și adunați articolele care ar putea fi dăunătoare pentru cățelușii mici sau prea curioși și luați acele articole care nu doriți să fie roase.

Trebuie să pregătiți și familia: Hotărâți care dintre membrii familiei se vor ocupa de hrănire, plimbare și dresaj. Dacă alte animale locuiesc deja în casă, aveți grijă ca zonele lor să fie „actualizate“ pentru siguranța fiecăruia. Iar dacă aveți și pisici, ar trebui să aveți o zonă desemnată fără accesul câinilor unde se pot retrage, oferindu-le o modalitate de a se obișnui cu noul sosit în casa lor. Aceasta poate părea nejustificată pentru unii, însă această pregătire oferă cățelului siguranță și ușurează tuturor procesul de tranziție.

3. Desemnați un spațiu pentru el

Exact ca și pentru animalele existente de companie, faceți același spațiu privat și pentru cel nou. Unii deținători de animal de companie au o aversiune față de cuștile pentru câini, însă Best Friends susține că, de fapt, câinii le consideră mai degrabă propriile camere de odihnă decât niște „vizuine“. De asemenea, acestea pot fi și un loc sigur în timp ce se adaptează. Dacă preferați să nu utilizați o cușcă, atunci puteți utiliza o ieșire pentru câine pentru o cameră doar pentru el. Îl puteți vizita acolo pentru a ajuta în procesul de împrietenire, însă pentru moment lăsați alte animale de companie și copii afară.

4. Planificați cum (și când) să-l aduceți acasă

Dacă este posibil, luați-vă câteva zile libere de la muncă sau organizați să vă luați câinele la un sfârșit de săptămână când sunteți mai liber. Însă nu-l luați la începutul unei vacanțe lungi; dacă se obișnuiește să fiți mereu acasă, poate dezvolta anxietate de separare când vă întoarceți la muncă. Poate să vă conducă cineva să-l luați sau să vă însoțească pentru a-l ajuta să fie confortabil în timp ce conduceți. Nu uitați să-i luați zgarda și lesa, și aduceți-l direct acasă, fără a mai vă opri pe drum.

5. Arătați-i împrejurimile

Țineți-l în lesă și lăsați-l să exploreze și adulmece interiorul. Arătați-i hrana, pătuțul și jucăriile, și arătați-i care sunt limitele prin comenzi scurte ca „nu“ sau „lasă-o“.

6. Explorați curtea în lesă

Câinii adoptați au ar trebui să aibă timp și spațiu suficient să-și adulmece noile împrejurimi. Dacă ați desemnat în grădină un spațiu pentru „oliță“, duceți-l acolo și recompensați-l când îl folosește cu succes.

7. Prezentați-i familia

Animal Rescue League of Boston recomandă aducerea membrilor familiei și a altor câini afară pentru a face cunoștință cu noul câine. Țineți ceilalți câini în lesele lor și supravegheați-le interacțiunile, ținând cont de faptul că introducerea prea greoaie îi poate face să devină posesivi teritorial cu noul sosit. Împiedicați copii (sau alți deținători) să pupe sau să îmbrățișez câinii (indiferent cât e de adorabil), dar le puteți permite să se împrietenească cu ei cu o recompensă și o adulmecare.

8. Schimbați-i treptat hrana

Dacă se poate, continuați să hrăniți câinele cu hrana pe care o consuma la adăpost sau la crescător și treptat schimbați hrana cu marca pe care intenționați să i-o serviți în mod regulat, astfel evitați problemele digestive cauzate de schimbările rapide.

6. Explorați curtea în lesă

Câinii adoptați au ar trebui să aibă timp și spațiu suficient să-și adulmece noile împrejurimi. Dacă ați desemnat în grădină un spațiu pentru „oliță“, duceți-l acolo și recompensați-l când îl folosește cu succes.

7. Prezentați-i familia

Țineți ceilalți câini în lesele lor și supravegheați-le interacțiunile, ținând cont de faptul că introducerea prea greoaie îi poate face să devină posesivi teritorial cu noul sosit. Împiedicați copii (sau alți deținători) să pupe sau să îmbrățișez câinii (indiferent cât e de adorabil), dar le puteți permite să se împrietenească cu ei cu o recompensă și o adulmecare.

8. Schimbați-i treptat hrana

Dacă se poate, introduceți o parte din hrana cu care era hrănit la adăpost sau la crescător, și treptat schimbați hrana câinelui dvs. cu hrana de la marca pe care intenționați să i-o serviți regulat pentru a evita probleme de digestie din cauza schimbării rapide.

9. Începeți imediat dresajul

Chiar și câinii adulți care au fost dresați anterior vor necesita un mic dresajul la domiciliu. Dacă aveți de când să faceți asta într-o cușcă, prezentați-i cușca imediat și exersați mai întâi lăsându-l înăuntru în aceasta, cu o jucărie și pentru perioade scurte de timp pentru a se obișnui, timp în care veți ieși din cușcă. Sunteți interesat de dresajul pentru ascultare? Încă veți dori să începeți să lucrați cu el ca să stabiliți regulile de la început.

10. Mergeți cu el la medicul veterinar

În termen de o săptămână de la aducerea lui acasă, ar trebui să vizitați un medic veterinar pentru un control de sănătate și pentru a fi sigur că are toate vaccinările la zi.

Adopția unui câine este o schimbare importantă atât pentru câine, cât și pentru familia dvs. Având în vedere toate aceste elemente de bază, vă veți ajuta noul câine să se simtă în siguranță cu tot ce-l înconjoară și vă veți împrieteni cu mai multă ușurință cu noul dvs. amic cu nasul umed.

 

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus Contributor Photo

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este o autoare de ficțiune și o scriitoare și redactor independent, care locuiește în Tulsa, Oklahoma. Scrie frecvent despre animale de companie și despre sănătatea acestora, în biroul său de acasă unde este supravegheată de o grămadă de ghemotoace de blană.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

  • Siguranța cățelului dvs. în casă

    Dacă ați hotărât să aduceți acasă un nou cățeluș, este important să vă echilibrați bucuria cu un plan de izolare a casei împotriva cățelușului.