De ce sa adopti o pisica?

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Atunci când adoptați o pisică nu câștigați doar un prieten bun; ați putea chiar să-i salvați viața. Aproximativ 3,4 milioane de pisici trăiesc în adăposturi așteptând să fie adoptate în SUA, conform raportului emis de Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals - ASPCA). Dintre atât de multe feline minunate din care să alegeți, adoptarea unei pisici de la un adăpost local pentru animale contează foarte mult. Iată de ce:

Tipuri de adăposturi

Aveți mai multe opțiuni atunci când doriți să adoptați o pisicuță.

Adăposturile locale din oraș. Aceste centre sunt conduse de comunitățile municipale și personal de la controlul animalelor care ridică animalele rătăcite și pierdute care au în mod clar nevoie de îngrijire. Majoritatea au costuri mici pentru adopție, dar nu oferă servicii medicale veterinare, precum vaccinări, sterilizare sau castrare.

Adăposturile locale pentru animale. Cele mai multe adăposturi pentru animale găzduiesc pisicuțele în habitate comune pentru pisici cu incinte separate, până la momentul adopției pentru a le asigura bunăstarea. Unele locații oferă vaccinările de bază vaccinările pentru pisici - cum ar fi o vaccinare antirabică, dar și sterilizare și castrare. Dacă nu oferă serviciile din urmă, unele adăposturi au adesea o listă de medici veterinari care vă pot ajuta pisicuța pentru o taxă nominală.

Adăposturi specializate pentru pisici. Adăposturile specializate pentru pisici pot prelua numai pisici în vârstă, ale căror proprietari au decedat sau pisici cu nevoi speciale. Unele sunt specifice rasei.

Fiecare unitate își stabilește propriile orientări și taxe pentru adopție, deci, verificați la adăpostul local mai multe informații despre cum să adoptați o pisică și ce trebuie să faceți înainte de a o aduce acasă.

Pisicile din adăposturi sunt problematice?

Nici pe departe! De obicei, o pisică nu ajunge la adăpostul pentru animale din vina ei. De fapt, cele mai frecvente motive sunt legate de foștii săi proprietari. Aceștia se pot muta în altă casă unde nu este permis accesul pisicilor sau își schimbă stilul de viață, cum ar fi un nou-născut sau un soț(ie) care este alergic(ă) la pisici. Boala sau decesul unui proprietar de animal de companie este un alt motiv nefericit pentru care o pisică poate ajunge la adăpost.

De cele mai multe ori, sunt circumstanțe pur și simplu nefericite. Indiferent de caz, cele mai multe adăposturi dezvăluie cu plăcere motivul pentru care o pisică anume este gata de adopție și pot oferi sfaturi despre modalitatea de integrare în casa dvs. a animalului de companie.

De ce să adoptați de la un adăpost?

Pisicile în căutarea unei case noi sunt adesea alegerea perfectă pentru o persoană care deține pentru prima dată un animal de companie. În general, aceste pisici au trăit deja într-o casă, și, prin urmare, cunosc rutina unei gospodării ca a dvs. Adăposturile pentru animale oferă o gamă largă de pisicuțe din care să alegeți, permițându-vă să găsiți una cu părul scurt, vărgată, mascul, femelă, orice atribute vă doriți.

De asemenea, multe adăposturi iau în considerare și temperamentele pisicilor rezidente și păstrează înregistrări despre animalele predate proprietarilor. Utilizează apoi aceste informații pentru a vă ajuta să vă găsiți perechea potrivită. Dacă știți ce vă doriți sau cel puțin știți la ce a fost expusă în trecut o pisică, reprezintă un alt mare beneficiu pentru adopția unei pisici adulte de la un adăpost de animale.

Sănătoasă, dar curioasă

Dacă doriți o pisică grozavă de la adăpostul pentru animale, prioritatea dvs. numărul unu trebuie să fie o pisică sănătoasă. Pisicile sănătoase au ochii și nasul curat, nu prezintă strănut, tuse sau mucus în exces, dacă trăiesc în medii curate. Blana trebuie să arate îngrijit și în general fără păr încâlcit.

Nu lăsați acest ideal să vă țină departe de o pisică curioasă, totuși! Dacă este trează când o vizitați la adăpost, ea ar trebui să fie suficient de îndrăzneață să se apropie de marginea cuștii și să interacționeze cu dvs. O pisică cu acest spirit de aventură este una care se poate adapta mai ușor în familia dvs.

Procesul de adopție

Fiecare adăpost are un proces diferit de adopție a pisicilor, așadar, înainte de a pleca, verificați site-ul organizației (sau sunați-i) pentru informații. Următorii pași sunt frecvent întâlniți în procesul de adopție:

 1. Adăposturile private oferă adesea formulare care includ numele unui medic veterinar, număr de telefon și referințe. Căutați un medic veterinar local chiar înainte de a contacta adăpostul, astfel încât să aveți deja cu dvs. aceste informații.
 2. Toate pisicile disponibile sunt prezentate online sau pe site-ul adăpostului. Dacă vedeți ceva care vă place, sunați pentru a vă asigura că pisica încă există acolo.
 3. Faceți o programare pentru a vizita adăpostul și a vă întâlni cu pisica.
 4. Aduceți-vă permisul de conducere sau o dovadă similară a identității pentru adresă. Veți avea nevoie de numerar sau cecuri ca să plătiți taxa de adopție.
 5. Unele adăposturi oferă doar o cutie de carton în care să vă aduceți pisicuța acasă, dar dacă aveți propria cușcă pentru transportul pisicii, care costă aproximativ 25 de dolari, aduceți-o cu dvs. Pisicilor trebuie să li se permită întotdeauna să se plimbe într-o cutie de transport încăpătoare, astfel încât să nu se rănească sau să simtă nevoia să scape.
 6. Unele adăposturi solicită o perioadă de douăzeci și patru de ore de așteptare, deci nu veți putea să o aduceți imediat acasă. Rețineți că acest lucru vă oferă timp să vă gândiți la decizia pe care ați luat-o, iar adăpostului îi acordă timp să efectueze verificările pentru a se asigura că sunteți un proprietar de încredere.
 7. Se poate să vi se solicite să încheiați un contract de adopție, care prevede condițiile în care vă puteți păstra pisica. De exemplu, veți fi obligat să sterilizați sau să castrați pisica, și să-i faceți la timp vaccinările. Se poate să vi se solicite să aduceți pisica înapoi la adăpost dacă aveți nevoie să o relocați din diverse motive.
 8. În cele din urmă, aduceți pisica acasă. Amplasați doar într-o cameră o litieră, un vas pentru mâncare și unul pentru apă; aceasta strategie vă ajută să o țineți într-un spațiu al casei pentru prima sau a doua zi, până se obișnuiește cu mediul. Asigurați-i multe jucării și ascunzători, cum ar fi o cutie din carton sau un cub de dormit cu laterale moi.

Calculați costurile în prealabil

Adopția unei pisici este un angajament pe termen lung. Ca proprietar sau tutore, veți fi responsabil(ă) de bunăstarea ei pentru tot restul vieții pisicii. Cunoașterea costurilor și a timpului necesar pentru îngrijirea pisicii sunt părți importante ale procesului de adopție.

Taxele de adopție sunt prima dvs. investiție, și variază de la 10 dolari la un adăpost pentru animale din oraș, la 100 de dolari sau mai mult la un adăpost privat pentru animale care găzduiește pisici deja sterilizate sau castrate. Sterilizarea sau castrarea costă între 75 și 200 de dolari pentru fiecare animal, în funcție de locația dvs. Ea va mai avea nevoie de control anual și de vaccinarea de rutină. Costurile obișnuite sunt de aproximativ 150 de dolari pe an.

Pisicile își fac singure toaleta, însă tăierea regulată a ghruțelor le ajută să nu vă mai zgârie nici pe dvs., nici podelele (știți cât de mult le place să „sape“ în covoare). Dacă le tăiați gheruțele acasă, cel mai bine este să aveți pe cineva care să vă ajute și să o țină în timp ce dvs.tăiați. Saloanele percep de obicei în jur de 5 dolari, în funcție de pisică și locație. Dacă este o pisicuță cu părul lung, are nevoie de îngrijire regulată la saloane profesionale pentru a-i menține blana moale și neîncurcată.

Accesorii utilizate zilnic

Nu uitați de litieră, vasele pentru hrană și apă și jucăriile. Pentru o litieră, un bol pentru hrană și câteva jucării simple puteți plăti între 10 și 25 de dolari. De asemenea, este necesară și o perie pentru a menține curată blana pisicuței. Până la litieră în sine, așternuturile din argilă simplă sau produse care nu fac praf pot costa aproximativ 3 dolari/sac. În funcție de cât de des îi schimbați cutia, puteți plăti lunar aproximativ 10 dolari sau mai mult.

Hrana de bună calitate pentru pisici este bogată în substanțe nutritive și are un număr redus de ingrediente. Hrana pentru pisici cum este Science Plan este disponibilă la medicul dvs veterinar sau la un vânzător de specialitate. Costurile cu hrana pentru pisici se pot începe de la aproximativ 10 dolari.

Ce părere aveți despre timpul alocat pentru îngrijirea pisicii? Nu trebuie să vă plimbați pisica, dar ar trebui să căutați să petreceți zilnic un timp de calitate cu prietenul dvs. adorabil. Toaletarea, perierea, hrănirea și pur și simplu petrecerea timpului dvs. cu ea sunt esențiale pentru a crea acea legătură specială dintre dvs. și noul dvs. membru al familiei.

Pisicile oferă companie, afecțiune și bucurie, și cer atât de puțin în schimb. Deci, adoptați o pisică. După cum se spune, acesta poate fi începutul unei frumoase prietenii.

Biografie colaborator

Jeanne Grunert Bio Photo

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert este o autoare de cărți, blogger și scriitoare independentă. Ea are grijă de șase pisici salvate și de un câine salva, și scrie foarte mult despre îngrijirea animalelor de companie, despre grădinărit și alte subiecte privind stilul de viață. Aflați mai multe despre Jeanne și scrierile sale de pe site-ul său de autor.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte