De ce ar trebui să luați în considerare adopția unei pisici de la un adăpost de animale

Atunci când adoptați o pisică nu câștigați doar un prieten bun; ați putea chiar să-i salvați viața. Aproximativ 3,4 milioane de pisici trăiesc în adăposturi așteptând să fie adoptate în SUA, conform raportului emis de Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals - ASPCA). Dintre atât de multe feline minunate din care alegeți, luarea unei pisici de la un adăpost local pentru animale contează foarte mult. Iată de ce:

Tipuri de adăposturi

Aveți mai multe opțiuni atunci când doriți să adoptați o pisicuță.

 • Adăposturile locale din oraș. Aceste centre sunt conduse de comunitățile municipale și personal de la controlul animalelor care ridică animalele rătăcite și pierdute care au în mod clar nevoie de îngrijire. Majoritatea au costuri mici pentru adopție, dar nu oferă servicii medicale veterinare, precum vaccinări, sterilizare sau castrare.
 • Adăposturile locale pentru animale. Cele mai multe adăposturi pentru animale găzduiesc pisicuțele în habitate comune pentru pisici cu incinte separate, până la momentul adopției pentru a le asigura bunăstarea. Unele locații oferă vaccinările de bază vaccinările pentru pisici-cum ar fi o vaccinare antirabică, dar și sterilizare și castrare. Dacă nu oferă serviciile din urmă, unele adăposturi au adesea o listă de medici veterinari care vă pot ajuta pisicuța pentru o taxă nominală.
 • Adăposturi specializate pentru pisici. Adăposturile specializate pentru pisici pot lua numai pisici în vârstă, ale căror deținători au decedat sau pisici cu nevoi speciale. Unele sunt specifice rasei.

Fiecare unitate își stabilește propriile orientări și taxe pentru adopție, deci, verificați la adăpostul local mai multe informații despre cum să adoptați o pisică și ce trebuie să faceți înainte de a o aduce acasă.

Pisicile din adăposturile pentru pisici sunt problematice?

Nici pe departe! De obicei, o pisică nu ajunge la adăpostul pentru animale din vina ei. De fapt, cele mai frecvente motive sunt foștii săi deținători. Aceștia se pot muta în altă casă unde nu este permis pisicilor sau își schimbă stilul de viață, cum ar fi un nou-născut sau un soț(ie) care este alergic(ă) la pisici. Boala sau decesul unui deținător de animal de companie este un alt motiv nefericit pentru care o pisică poate ajunge la adăpost.

De cele mai multe ori, sunt circumstanțe pur și simplu nefericite. Indiferent de caz, cele mai multe adăposturi dezvăluie cu plăcere motivul pentru care o pisică anume este gata de adopție și pot oferi sfaturi despre modalitatea de integrare în casa dvs. a unui potențial animal de companie.

De ce să adoptați de la un adăpost?

Pisicile în căutarea unei case noi sunt adesea alegerea perfectă pentru un deținătorul pentru prima dată de animal de companie. Majoritatea acestor pisici au trăit deja într-o casă, și, prin urmare, cunosc rutina unei gospodării ca a dvs. Adăposturile pentru animale oferă o gamă largă de pisicuțe din care să alegeți, permițându-vă să găsiți una cu părul scurt, vărgată, mascul, femelă, oricare atribute vă doriți.

De asemenea, multe adăposturi iau în considerare și temperamentele pisicilor rezidente și păstrează înregistrări despre animalele predate deținătorilor. Ele utilizează apoi aceste informații pentru a vă ajuta să vă găsiți perechea potrivită. Știind ce doriți sau cel puțin la ce a fost expusă în trecut o pisică, este un alt mare beneficiu de a adopta o pisică adultă de la un adăpost de animale.

Sănătoasă dar curioasă

Dacă doriți o pisică grozavă de la adăpostul pentru animale, prioritatea dvs. numărul unu trebuie să fie o pisică sănătoasă. Pisicile sănătoase au ochii și nasurile curate, fără exces de strănut, tuse sau mucus, în medii de altfel curate. Blana trebuie să arate îngrijit și în general și fără păr încâlcit.

Nu lăsați acest ideal să vă țină departe de o pisică curioasă, totuși! Dacă este trează când vă uitați la ea în adăpost, ea ar trebui să fie suficient de îndrăzneață să se apropie de marginea cuștii și de a interacționa cu dvs. O pisică cu acest sentiment de aventură este una care se poate adapta mai ușor în familia dvs.

Procesul de adopție

Fiecare adăpost are un proces diferit de adopție a pisicilor, deci, înainte de a pleca, verificați site-ul organizației (sau sunați-i) pentru informații. Următorii pași sunt părțile destul de frecvente ale procesului:

 1. Adăposturile private oferă adesea formulare care includ numele unui veterinar, număr de telefon și referințe. Căutați un medic veterinar local chiar înainte de a contacta adăpostul, astfel încât să aveți deja cu dvs. aceste informații.
 2. Toate pisicile disponibile sunt prezentate online sau pe site-ul adăpostului. Dacă vedeți ceva care vă place, sunați pentru a vă asigura că pisica încă există acolo.
 3. Faceți o programare pentru a vizita adăpostul și a vă întâlni cu pisica.
 4. Aduceți-vă permisul de conducere sau o dovadă similară a identității pentru adresă și rezidență. Veți avea nevoie de numerar sau cecuri personale ca să plătiți taxa de adopție.
 5. Unele adăposturi oferă doar o cutie de carton în care să vă aduceți pisicuța acasă, dar dacă aveți propria cutie pentru transportul pisicii, care costă aproximativ 25 de dolari, aduceți-o cu dvs. Pisicilor trebuie să li se permită întotdeauna să se plimbe într-o cutie de transport robustă, astfel încât să nu se rănească sau să simtă nevoia de a scăpa.
 6. Unele adăposturi solicită o perioadă de douăzeci și patru de ore de așteptare, deci nu veți putea să o aduceți imediat acasă. Rețineți că acest lucru vă oferă timp să vă gândiți la decizia pe care ați luat-o, iar adăpostului îi acordă timp să efectueze verificările pentru a se asigura că sunteți un deținător blând și de încredere.
 7. Se poate să vi se solicite să încheiați un contract de adopție, care prevede condițiile în care vă puteți păstra pisica. De exemplu, veți fi obligat să sterilizați sau să castrați pisica, și să-i faceți la timp vaccinările. Se poate să vi se solicite să aduceți pisica înapoi la adăpost dacă aveți nevoie să o relocați din diverse motive.
 8. În cele din urmă, aduceți pisica acasă. Amplasați doar într-o cameră o tăviță cu nisip, un vas pentru mâncare și unul pentru apă; aceasta ajută să o țineți într-un spațiu al casei pentru prima sau a doua zi, până se obișnuiește cu mediul. Asigurați-i multe jucării și ascunzători, cum ar fi o cutie din carton sau un cub de dormit cu laterale moi.

Cunoașteți costurile în prealabil

Luarea unei pisici este un angajament pe termen lung. Ca deținător sau tutore, veți fi responsabil(ă) de bunăstarea ei pentru tot restul vieții ei. Cunoașterea costurilor și angajamentelor privind timpul ale unui deținător de pisică este o parte importantă a procesului de adopție.

Taxele de adopție sunt prima dvs. investiție, și variază de la 10 dolari la un adăpost pentru animale din oraș, la 100 de dolari sau mai mult la un adăpost privat pentru animale care găzduiește pisici deja sterilizate sau castrate. Sterilizarea sau castrarea costă între 75 și 200 de dolari pentru fiecare animal, în funcție de locația dvs. Ea va mai avea nevoie de control anual și de vaccinarea de rutină. Costurile obișnuite sunt de aproximativ 150 de dolari pe an.

Pisicile își fac singure toaleta, însă tăierea unghiilor regulat le ajută să nu vă mai zgârie nici pe dvs., nici podelele dvs. (știți cât de mult le place să „sape“ în covoare). Dacă le tăiați unghiile acasă, cel mai bine este să aveți pe cineva care să vă ajute să o țină în timp ce dvs. efectuați tăierea. Saloanele percep de obicei în jur de 5 dolari, în funcție de pisică și locație. Dacă este o pisicuță cu părul lung, are nevoie de îngrijire regulată la saloane profesionale pentru a-i menține blana moale și neîncurcată.

Zilnic

Nu uitați de tăvița cu nisip, vasele pentru hrană și apă și jucăriile. Pentru o tăviță cu nisip, bol pentru hrană și câteva jucării simple puteți plăti între 10 și 25 de dolari. De asemenea, este necesară și o perie pentru a menține curată blana pisicuței. Până la tăvița în sine, așternuturile din argilă simplă sau produse care nu fac praf pot costa aproximativ 3 dolari/sac. În funcție de cât de des îi schimbați cutia, puteți plăti lunar aproximativ 10 dolari sau mai mult.

Hrana de bună calitate pentru pisici este bogată în substanțe nutritive și cu conținut redus de ingrediente. Hrana pentru pisici cum este Science Plan este disponibilă la medicul dvs veterinar sau la un vânzător de specialitate. Costurile cu hrana pentru pisici se pot ridica de la aproximativ 10 dolari în sus.

Ce părere aveți despre angajamentul privind timpul? Nu trebuie să vă plimbați pisica, dar ar trebui să căutați să petreceți zilnic un timp de calitate cu prietenul dvs. adorabil. Toaletarea, perierea, hrănirea și pur și simplu petrecerea timpului dvs. cu ea sunt esențiale pentru a crea acea legătură specială dintre dvs. și noul dvs. membru al familiei.

Pisicile oferă companie, afecțiune și bucurie, și cer atât de puțin în schimb. Deci, adoptați o pisică. După cum se spune, acesta poate fi începutul unei frumoase prietenii.

Biografie colaborator

Jeanne Grunert Bio Photo

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert este o autoare de cărți, blogger și scriitoare independentă. Ea are grijă de șase pisici salvate și de un câine salva, și scrie foarte mult despre îngrijirea animalelor de companie, despre grădinărit și alte subiecte privind stilul de viață. Aflați mai multe despre Jeanne și scrierile sale de pe site-ul său de autor.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

 • Deținători de pisici: Aducerea acasă noii dvs. pisici

  Dacă vă aflați pentru prima dată în poziția deținător de pisică, vă veți simți poate un pic intimidat. Chiar dacă acest pisoi nou nu este primul, adopția unei noi pisici poate fi interesantă și copleșitoare.
 • Adoptarea unei pisici adulte | Hillspet.ro

  Când adoptați o pisică adultă vă faceți imediat o idee despre temperamentul ei. Personalitatea unei pisici adulte este mai consistentă, iar dvs. veți observa imediat orice neregulă, atunci când interacționează cu personalul din adăpost.
 • Alegerea unui pisoi | Hillspet.ro

  Dacă vă alegeți un pisoi de la crescător, câteva sfaturi simple vă pot ajuta să alegeți corect.