Importanța exercițiilor fizice pentru cățelul dvs.

$authorText
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Oricine a fost în preajma unor cățeluși știe că aceștia sunt niște mingi de blană pline de energie. Atunci când trebuie să alegeți între muncă, timpul petrecut cu familia și odihnă, s-ar putea să fie complicat să rezervați timp nu doar pentru dresajul cățelușului, ci, de asemenea, pentru a vă asigura că acesta execută exercițiile fizice de care are nevoie. Nu uitați: un cățeluș activ este un cățeluș sănătos. Faptul de a-l menține activ este un element important pentru sănătatea sa generală și pentru relația cu dumneavoastră.

De ce sunt importante exercițiile fizice

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru starea de bine mentală și fizică a câinelui dumneavoastră și, atunci când le executați împreună, vă ajută să formați o legătură puternică care va continua pe tot parcursul vieții. La fel cum exercițiile fizice regulate sunt importante pentru sănătatea și fericirea dvs., același lucru este valabil și pentru cățeluș. Exerciții fizice (atunci când sunt executate corect):

 • Reduc riscul de obezitate și riscurile de sănătate asociate.
 • Îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară.
 • Întăresc musculatura și cresc agilitatea.
 • Contribuie la dresajul acestuia atunci când mersul pe jos se face după un program regulat.
 • Cresc capacitatea cățelușului dvs. de a face față situațiilor în care sunteți absent.
 • Reduc problemele comportamentale prin stimularea fizică, intelectuală și socială.
 • Reduc problemele digestive și constipația.
 • Dezvoltă încrederea în sine, în special la cățelușii timizi.
 • Oferă oportunități de socializare cu oamenii și cu alți câini.

Comportamentele distructive

Cățelușii sunt ocupați și curioși pe măsură ce învață despre lumea în care trăiesc, iar activitățile precum alergatul, joaca și explorarea oferă o ieșire excelentă în natură. În lipsa acestor ieșiri, energia cățelușului dumneavoastră se poate manifesta în comportamente problematice sau distructive, cum ar fi:

 • Hiperactivitatea și neliniștea pe timp de noapte.
 • Mestecatul, săpatul sau scărpinatul.
 • Mâncatul din coșul de gunoi.
 • Dărâmarea mobilierului.
 • Săriturile pe oameni.
 • Joaca agresivă și mușcăturile.
 • Lătratul și scâncetele ca urmare a frustrării.

De câtă mișcare are nevoie un cățeluș?

Cantitatea exactă de exerciții fizice de care are nevoie un cățeluș depinde de o serie de factori diferiți, cum ar fi vârsta, rasa și nivelul de pregătire fizică. Este important să ne amintim că a face prea multă mișcare poate fi la fel de rău pentru ei ca și lipsa acesteia. Deși sunt adesea mult mai energici, cățeii au nevoie de perioade mai scurte de exerciții fizice față de câinii adulți, urmate de perioade lungi de somn. Prea multă mișcare pentru cățeluși poate duce la epuizare și la afectarea articulațiilor, în special la rasele mari.

Conform Blue Cross, un bun început este să vă propuneți cinci minute de exerciții fizice, o dată sau de două ori pe zi, pentru fiecare lună de vârstă. De exemplu, cățelușii de trei luni ar trebui să facă 15 minute de exerciții de două ori pe zi, apoi 20 de minute de două ori pe zi la patru luni și așa mai departe). Fiți întotdeauna atenți la modul în care cățelul dvs. se descurcă cu această cantitate de exerciții și reduceți-o dacă este necesar.

Cum să executați exerciții fizice cu un cățeluș

Chiar dacă aveți o grădină mare în care poate alerga, acesta are nevoie de mult mai mult pentru a consuma excesul de energie. Plimbările scurte și alergările sunt activități sănătoase atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cățel. Jocurile structurate, cum ar fi aportul, de-a v-ați ascunselea și „proba de forță”, pot contribui, de asemenea, la întărirea legăturii dintre dumneavoastră și cățeluș, precum și la deprinderea autocontrolului. Atunci când cățelul este singur acasă, țineți-l ocupat cu jucării sigure de mestecat și cu jucării care distribuie hrană și care consumă energie mentală.

Evitați exercițiile fizice forțate, care pot duce la rănire și la probleme de sănătate pe viață pentru cățelul dumneavoastră. Exercițiile fizice forțate pot include alergarea excesivă, mersul pe bicicletă sau patinajul cu cățelul în lesă, jocuri foarte lungi de aport sau de urmărire și plimbări lungi și rapide. Desigur, asigurați-vă că faceți totul în condiții maxime de siguranță.

Revizuit de Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Articole asociate

 • Joaca cu câinele

  Joaca este esentiala pentru bunastarea cainelui tau. Descopera aici idei de jocuri simple, activitati distractive, sfaturi pentru sesiuni de joaca si multe altele!
 • Cățelușii învață jucându-se

  Joaca cu noul catelus este amuzanta si interesanta si este de asemenea foarte importanta pentru dresaj. Afla cum sa iti educi cainele prin joaca aici!
 • Exercițiile fizice sunt importante pentru câini

  Cainii sunt adesea plini de energie, iar exercitiile fizice sunt o modalitate perfecta de a consuma energia in exces. Afla aici beneficiile exercitiilor fizice la caini!
 • 6 Jocuri Pentru Caini Plictisti

  Cainii sunt fiinte pline de energie, care doresc din suflet sa se joace si sa socializeze. Afla aici 6 idei de jocuri pentru caini plictisti!

Produse asociate