Pisica mea are pielea uscată? - Sfaturi și recomandări

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă pielea pisicii dvs. se descuamează ca o crustă de plăcintă proaspăt coaptă atunci când o mângâiați sau se scarpină în mod constant, s-ar putea să vă întrebați: " Pisica mea are pielea uscată?" Dacă sunteți sigur(ă) că nu puricii sunt de vină, atunci va trebui să aflați care ar putea fi motivul pentru care pisica dvs. se scarpină.

Simptomele și cauzele probabile ale pielii uscate

O porțiune uscată pe ici, pe colo sau scărpinarea ocazională nu reprezintă, de obicei, un motiv de îngrijorare, dar atunci când scărpinarea durează zile întregi sau când pisica dvs. mestecă și linge o anumită zonă în mod obsesiv, poate a sosit timpul să stabiliți dacă puiul dvs. blănos are o afecțiune sau o iritație gravă a pielii. Mâncărimea constantă sau continuă în aceeași zonă poate fi un semn că pielea pisicii dvs. are porțiuni uscate. Alte simptome ale pielii uscate la pisici sunt fulgii de tip mătreață de pe blana lor și locuri fără păr.

Un motiv pentru care pisica ta poate avea pielea uscată este în bolul de mâncare. Conform Merck Veterinary Manual, pisicile au nevoie de o hrană echilibrată din punct de vedere nutrițional, cu cantități adecvate de anumiți acizi grași, fără de care pielea lor poate deveni uscată și solzoasă, iar blana lor poate deveni ternă. Discutați cu medicul veterinar despre hrana pisicii dvs. pentru a vedea dacă trebuie să treceți la un alt tip de hrană sau să încercați un supliment, cum ar fi uleiul de pește. Rețineți, totuși, că orice recomandare a medicului veterinar poate presupune trecerea unei perioade de o lună pentru a elimina pielea uscată a pisicii dumneavoastră.

În cazul în care pielea uscată a pisicii dumneavoastră se află mai ales în centrul spatelui, problema ar putea fi cauzată de excesul de greutate. Cats Protection constată că pisicile obeze pot avea probleme în a se îngriji în mod corespunzător și, ca urmare, pot avea pielea uscată, mătreață sau pierderea luciului în locuri mai greu accesibile.

Sensibilitățile pielii

Sensibilitatea la mediul înconjurător și alți factori externi sunt cauze frecvente ale bolilor de piele ale pisicilor. Este important să fiți conștienți de ceea ce se află în casa dvs., care ar putea provoca iritații ale pielii pisicii. Întrebați-vă:

 • Am folosit produse noi de curățare a locuinței pe podele, pe mobilă sau în aer?
 • Am spălat păturile sau hainele cu un detergent diferit?
 • Este posibil ca pisica mea să fi mâncat vreun medicament uitat prin casă?
 • Ați adus alte animale în casă?

Dacă ați răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări și puteți izola o posibilă sursă, sunați medicul veterinar și descrieți simptomele și cu ce credeți că a intrat în contact pisica dumneavoastră. Cu ajutorul acestor informații, medicul veterinar va decide dacă trebuie să duceți pisica la control sau dacă dorește să aștepte câteva zile.

Poate doriți să vorbiți cu toți membrii familiei dvs. și să faceți o listă cu orice produse de curățare sau produse cosmetice noi aduse în casă chiar înainte ca pisica dumneavoastră să înceapă să aibă mâncărimi. Pisicile pot fi deranjate chiar și de polen, praf și mucegai. Dacă pisica dumneavoastră devine brusc letargică, vomită sau are convulsii la scurt timp după ce ați observat că se scarpină, duceți-o imediat la veterinar. Este posibil să aibă o sensibilitate severă sau să fi mâncat ceva otrăvitor.

Pisică gri tărcat care se scarpină pe un scaun din nuiele în grădină

Alte criterii

Țineți cont de faptul că, dacă în casă a fost adus un alt animal, puricii ar putea fi motivul pentru care pisica dvs. are probleme de piele, chiar dacă alte animale de companie nu prezintă semne de iritație. Treceți un pieptene pentru purici prin blana pisicii dumneavoastră și pliați secțiuni ale blănii pentru a căuta purici sau murdărie de purici (resturile negre lăsate în urmă de purici, care sunt de fapt fecale de purici). Chiar dacă nu găsiți nicio insectă, pot exista paraziți mai mici care cauzează mâncărimi, cum ar fi acarienii, potrivit PDSA. De asemenea, verificați dacă există roșeață și zone solzoase, care ar putea indica o afecțiune fungică, cum ar fi pecinginea. Țineți evidența schimbărilor survenite în casă pentru a le prezenta medicului veterinar, astfel încât acesta să poată lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la procedurile de urmat pentru a ajuta la ameliorarea mâncărimilor de piele ale pisicii dumneavoastră.

Tratamentul pielii uscate

Atunci când căutați soluții pentru pielea uscată a pisicii dumneavoastră cu mâncărimi, ați putea fi tentat să căutați pe internet posibile remedii naturale sau de la domiciliu. PDSA avertizează că unele ingrediente care sunt sigure pentru oameni, cum ar fi anumite uleiuri esențiale, ar putea fi dăunătoare și chiar toxice pentru pisici. Folosiți numai produse concepute special pentru pisici și consultați-vă cu medicul veterinar înainte de a încerca orice produs pentru a ameliora iritația pisicii dumneavoastră.

Unele pisici pot avea mâncărimi, piele roșie și iritată din cauza sensibilităților alimentare. Discutați cu medicul dvs. veterinar dacă o hrană dietetică pentru pisici v-ar putea ajuta pisica.

În timp ce vă străduiți să rezolvați problema mâncărimilor de piele ale pisicii dumneavoastră, încercați întotdeauna să vă jucați timp îndelungat cu ea și distrageți-i atenția de la scărpinatul unei zone înainte ca aceasta să devină afectată sau infectată. De asemenea, puteți folosi umidificatoare pentru a adăuga umezeală în aerul din casa dvs.; dați pisicii dvs. multă apă de băut pentru a o menține hidratată.

Dacă pisica dvs. are pielea uscată și cu mâncărimi, este posibil ca problema să se afle în casa dvs. - dar probabil că aceasta poate fi rezolvată cu ușurință. Dvs. și veterinarul dvs. puteți colabora pentru a face modificări în casa dvs. pentru ca pisica dvs. să fie fericită și să se simtă confortabil!

Biografie colaborator

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger este stăpâna unor animale de companie, care își împarte bucuroasă casa cu ghemotoacele ei blănoase, cu doi dintre copiii ei și cu soțul ei. Chrissie se bucură de timpul petrecut cu toți membrii familiei sale atunci când nu predă, când nu scrie sau când nu publică pe blog. Ea se străduiește să scrie articole care să îi ajute pe proprietarii de animale de companie să trăiască o viață mai activă și mai plină de sens alături de animalele lor de companie.

Articole asociate

 • Boala Tractului Urinar Inferior (BTUIP)

  Boala tractului urinar la pisici sau BTUIP este o afectiune medicala ce afecteaza vezica sau uretra pisicii. Click aici si afla mai multe informatii!
 • Stare de rău și diaree: Este vorba de o urgență felină?

  La fel ca și oamenii, pisicile se pot confrunta ocazional cu tulburări digestive. Dacă pisica dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele, mai ales după ce mănâncă, este posibil să aibă un stomac sensibil.
 • Infectiile Tractului Urinar la Pisici

  Infectiile urinare la pisici reprezinta o afectiune des intalnita. Afla mai multe sfaturi si informaii despre cum poti ajuta la tratarea acestor infectii aici!
 • Beneficiile Sterilizarii la Pisici

  De ce este importanta sterilizarea la pisici? Vezi care sunt cele mai importante sfaturi si informatii, dar si beneficiile despre operatia de sterilizare a pisicii aici!

Produse asociate