Alegerea unui pisoi

200323642-001

Alegerea unui pisoi

Dacă vă alegeți un pisoi de la crescător, câteva sfaturi simple vă pot ajuta să alegeți corect.

Rezervați-vă timp suficient și puneți multe întrebări. Pisoii au fost consultați de un medic veterinar, au fost vaccinați și au primit tratament anti-parazitar?

În ce fel de mediu trăiesc pisicuțele? Fiți reticent în a alege o pisicuță care nu intră în contact cu alți oameni sau care trăiește într-un adăpost amenajat departe de casă, de exemplu.

Pisicile au o perioadă foarte scurtă în care învață să socializeze, între 4 și 16 săptămâni de viață. Ideal ar fi ca o pisicuță să se obișnuiască cu oamenii de la o vârstă foarte fragedă, preferabil cu mai mulți oameni pentru a nu înțelege că trebuie să accepte doar o singură persoană în jurul ei. O pisicuță care nu se obișnuiește cu imaginile, sunetele și mirosurile unei vieți normale, poate întâmpina probleme mai târziu.

Indiferent cât de adorabilă este, trebuie să aveți grijă dacă alegeți un pisoi agitat. Acesta poate fi un semn că nu a fost socializată corespunzător. La fel, nu trebuie să fiți tentat să alegeți cel mai mic pisoiaș. Aceasta ar putea fi o greșeală costisitoare.

Nu ar trebui să luați o pisicuță de lângă mama ei prea devreme. Trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 săptămâni.