Vaccinarea cățelușului împotriva bolilor

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Vaccinarea cățelușului dvs. îl poate proteja de mai multe boli grave. Bolile de mai jos sună înspăimântător, dar dacă vă asigurați că patrupedul dvs. este vaccinat nu va trebui să vă faceți griji.

Boala Carre

Simptomele includ tuse, diaree, temperatură ridicată, vomă, ochi inflamați și scurgeri nazale. Câteodată nasul și pernuțele lăbuțelor se pot întări și crăpa, iar în cazurile severe pot apărea spasmele și paralizia. Această boală poate fi fatală.

Parvovirusul canin

Această boală foarte contagioasă este caracterizată de diaree cu sânge. Alte simptome includ voma, lipsa de energie, depresia și temperatura ridicată. Cățelușii sub 6 luni sunt predispuși în mod special la Parvovirus, care le poate fi fatal.

Hepatita canină

Simptomele acestei boli includ tuse, durere abdominală, crize, vomă și diaree. Ochii pot avea o tentă albastră. Cățelușii sub 12 luni sunt mai predispuși la această boală gravă.

Leptospiroza

Această afecțiune bacteriană poate fi contactată atunci când animalul intră în contact cu urina animalelor infectate. O formă de Lepto poate fi contactată de la urina câinilor, iar cealaltă, cunoscută sub denumirea de boala Weil, poate fi contactată de la urina de șobolan. Simptomele includ depresie, temperatură ridicată, sete severă, letargie, urinare frecventă, durere abdominală, vomă, diaree cu sânge și icter. Dacă cățelușul dumneavoastră face icter, veți observa că pielea acestuia se îngălbenește - puteți observa asta și în zona albă a ochilor sau în interiorul obrajilor.  În cazurile severe, această afecțiune poate deveni letală în doar câteva ore. Această formă de Lepto poate fi transmisă și la oameni.

Virusul parainfluenza la câini

Această afecțiune foarte contagioasă cauzează tuse. Această tuse este uscată și severă, și poate părea că animalul se îneacă.

Related Articles

Related Products