Ca inseamna foster pentru caini?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Barbara Shannon a adoptat câini pentru organizațiile de salvare timp de mai mulți ani și se atașează de fiecare dintre aceștia. Dar care sunt favoriții ei? Cățelușii care se joacă mult.

„Aceștia presupun multă muncă, însă este plăcut să îi vezi cum cresc și își formează personalitatea,” afirmă Shannon, care locuiește în Erie, PA. „Este nevoie de multă dragoste și mult timp, însă este cea mai frumoasă experiență.”

Dacă sunteți părinte adoptiv pentru prima dată și vă întrebați dacă adopția unui cățeluș vi se potrivește, trebuie să știți că deși poate fi solicitantă, cu siguranță este o experiență plină de satisfacții.

Small brown and white puppy laying on a lap.

De ce adăposturile dau căței spre adopție

Recrutarea voluntarilor pentru a lua câini în plasament în familiile lor până când aceștia pot fi adoptați poate ajuta adăposturile în diferite moduri. Unele organizații de salvare nu au o clădire propriu-zisă de găzduire a câinilor, în timp ce altora nu le mai ajunge spațiul pentru toate animalele aflate în nevoie din comunitățile lor. Sistemul de plasament poate fi benefic pentru câini, permițându-le acestora să se adapteze vieții în cadrul unei familii pentru prima dată sau scăpându-i de stresul de a locui cu alte animale.

Una dintre organizațiile căreia Shannon i-a plasat cățeluși este The Humane Society of Northwest Pennsylvania (Asociația Humane din Nord-vestul Pensilvaniei), situată în Erie, PA. Directorul adăpostului, Nicole Bawol, afirmă că adăpostul face o prioritate din plasarea cățelelor gestante și a animalelor foarte tinere.

„Adăpostul poate fi un mediu zgomotos și stresant”, afirmă Bawol. „Avem și câini care vin și pleacă tot timpul, ceea ce reprezintă un risc de noi îmbolnăviri, iar cățelușii — precum bebelușii — sunt mai predispuși la acestea.

Bawol spune că un alt motiv pentru care adăpostul face o prioritate din plasarea cățelușilor și a pisoilor este importanța socializării. De exemplu, adăpostul a primit recent niște cățeluși luați dintr-o casă care este investigată pentru cruzime față de animale. Cățelușii în vârstă de patru luni nu știau să socializeze și aveau un comportament agresiv, însă s-au schimbat odată cu viața într-un loc sigur, afirmă aceasta.

„În astfel de moment realizezi puterea plasamentului — iei un animal de companie foarte timid și îl plasezi în dinamica unei familii și în doar câteva săptămâni acesta înflorește”, afirmă ea.

Care sunt așteptările atunci când aveți un cățeluș în plasament

Dacă doriți să aflați cum să luați un cățeluș în plasament, este de ajutor să fiți posesorul sezonier al unui câine, fiind dispuși să curățați mizeria și având cunoștințe despre condițiile de sănătate la care trebuie să fiți atenți. Așteptați-vă să fiți nevoiți să găsiți timp în cursul zilei pentru hrănire, plimbări și joacă, și să acordați mai mult timp decât de obicei pentru activitățile cu propriul dvs. câine, în cazul în care cățelușul dvs. temporar necesită ajutor suplimentar pentru probleme de comportament sau pentru cele medicale.

Îngrijirea cățelușilor — în special cei care provin din medii cu probleme — poate fi o sarcină care necesită mult timp. Shannon este la pensie, putând petrece acasă aproape toată ziua cu câinii pe care îi are în plasament. Cel mai recent, ea a luat în plasament o cățelușă care a venit la ea cu doi pui de două săptămâni.

„Erau sănătoși, așa că în mare parte misiunea mea a fost doar să o sprijin pe mama lor cum am putut mai bine în primele câteva săptămâni,” relatează aceasta. Însă, odată ce cățelușii au mai crescut și au devenit mai independenți, casa acesteia a trebuit să fie protejată pentru cățeluși.

„Cățelușii mestecă aproape orice,” afirmă aceasta. „Astfel, este important să existe un mediu sigur pentru aceștia.”

După șapte săptămâni în casa ei, cățelușii s-au întors la adăpost, de unde — cu ajutorul rețelelor sociale — au fost adoptați de câteva familii în câteva ore.

„În general, nu întâmpinăm dificultăți legate de adopția aproape imediată a cățelușilor, în special a celor din rasele de talie mică,” afirmă Bawol.

Costul plasamentului

Majoritatea adăposturilor le oferă asistență familiilor care iau animale în plasament. De exemplu, multe organizații de adăpost vor plăti pentru toate îngrijirile veterinare. Alte adăposturi de animale oferă mult mai mult. Adăpostul din Erie unde lucrează Bawol și Shannon, de exemplu, oferă de toate, de la hrană și lese la jucării și așternut.

Așteptările minime pe care trebuie să le aveți ca părinte care ia cățeluși în plasament:

  • Multe rufe de spălat: Ar trebui să aveți în vedere schimbarea și spălarea așternutului o dată pe zi atunci când aveți o cățea cu cățeluși, spune Shannon.
  • Mult timp și multă muncă: Chiar și cățelușii sănătoși necesită multe ore de timp și atenție. Uneori, unul sau doi cățeluși abia fătați necesită îngrijiri speciale, cum ar fi hrana cu biberonul, ceea ce face ca îngrijirea acestora să necesite și mai mult timp, spune Bawol.
  • Asigurarea de spații sigure: Pe măsură ce cățelușii cresc și devin mai aventuroși, veți dori să îi țineți într-un loc închis din motive de siguranță fie atunci când sunteți plecați, fie atunci când sunteți ocupați cu activitățile gospodăriei. Acest spațiu închis ar putea fi denumit „camera cățelușilor”, cu o portiță sau cu un fel de țarc spațios.

Însă ce este cel mai important?

„Aveți nevoie de multă iubire și mult timp pentru a lua un cățeluș sau un câine în plasament,” afirmă Shannon.

Close-up of golden retriever puppy.

Cerințe pentru plasament

În timp ce fiecare adăpost și fiecare organizație de salvare are stabilite diferite protocoale pentru aprobarea familiilor de plasament, majoritatea cer documente și cel puțin o verificare a antecedentelor personale. Altele cer mult mai mult.

Protecția animalelor din nord-vestul Pennsylvaniei, de exemplu, le solicită solicitanților să completeze formulare, să li se verifice antecedentele și să se supună unui proces de interviuri și unei vizite la domiciliu înainte de a primi aprobarea.

„Unii oameni consideră că suntem prea stricți dat fiind că este o activitate voluntară, însă suntem responsabili pentru bunăstarea acestor animale de companie și luăm acest lucru în serios,” afirmă Bawol.

Pentru Shannon, timpul și efortul de a lua cățeluși în plasament merită — în special când află vești referitoare la adopția câinilor.

„Bineînțeles că este întotdeauna greu să îți iei rămas bun”, spune ea. „Trebuie doar să îmi reamintesc că sunt doar o etapă în drumul lor către o familie definitivă.”

Așa că, dacă sunteți interesați să luați cățeluși sau câini cu nevoi speciale în plasament, discutați cu personalul de la adăpostul dvs. local de animale pentru a afla dacă au în derulare un program în care vă puteți implica. Durata de timp pentru plasament variază în funcție de nevoile câinilor, și poate fi vorba de mai multe luni înainte să existe câini care să necesite luarea în plasament, așa că asigurați-vă că sunteți întotdeauna pregătiți. Bucuria pe care le-o puteți aduce câinilor de plasament este de nedescris și dvs. vă puteți bucura doar privindu-i pe acești câini crescând ca și cum ar fi proprii dvs. câini.

Biografie colaborator

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare freelance și posesoare de animale de companie, care locuiește în Erie, Pa. Ea are un Goldendoodle pe nume Maddie.

Articole similare

Produse similare