Pisică vs. câine: Ce animal de companie mi se potrivește cel mai bine?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Traiul pisicilor și al câinilor împreună nu este neapărat un semn al sfârșitului lumii. De fapt, aceste două specii se pot înțelege chiar bine în ciuda diferențelor semnificative dintre acestea. Totuși, în ce fel vă poate afecta relația cu animalul dvs. de companie sau decizia dumneavoastră de a adopta un tovarăș, dacă puteți alege doar unul? Iată câteva ponturi legate de dilema pisică vs. câine, menite să vă ajute să răspundeți la întrebarea, „Care este animalul de companie care mi se potrivește cel mai bine?”

Câinii sunt animale de haită

Two black and silver miniature schnauzer dogs chewing on the same stick.În sălbăticie, câinii se adună în haite, fiecare membru cooperând la găsirea hranei și asigurarea protecției, afirmă Veterinarians.com. De obicei, haita are un „câine alfa” pe care ceilalți câini îl percep ca un conducător. Cățelușii domestici se nasc cu acest instinct de haită care îi face în general sociali, prietenoși și mai mult decât fericiți să aparțină unei familii sau chiar unei persoane singure care să le poată asigura hrana din rolul unui lider. Câinii merg din instinct cu haita, ceea ce îi face să accepte mai ușor unele experiențe, cum ar fi călătoriile sau mutarea. Această mentalitate de haită îi pune în dificultate pe câini când sunt lăsați singuri, în special pe perioade lungi de timp. Câinii râvnesc la apropiere și atenție. A avea un câine se poate compara cu a avea un copil mic.

Pisicile sunt vânători singuratici

Spre deosebire de câini și cu o singură excepție notabilă, cea a leilor, majoritatea pisicilor sălbatice sunt vânători nocturni solitari. Spre deosebire de câini, pisicile pot sări și se pot cățăra, ceea ce le ajută să vâneze și le ușurează fuga de pericole. Ghearele lor ascuțite, retractabile, oferă un avantaj major când trebuie să prindă prada și să se apere de prădători mai mari. Din această cauză, pisicile nu sunt nevoite să colaboreze pentru a se descurca singure. Acest lucru le face, de asemenea, teritoriale.

Conform pisicile domestice, aceste instincte le fac mult mai independente decât câinii. Această independență le poate face să pară distante. Ele dorm de obicei în timpul zilei și le place să cutreiere casa în timpul nopții. Pisicilor nu numai că le place spațiul lor, ci pot fi predispuse la marcarea teritoriului prin stropirea în afara litierei, în special înainte de a fi sterilizate sau castrate. Această teritorialitate face ca modificările majore, cum ar fi mutatul sau simpla rearanjare a mobilei, să constituie o sursă de stres. În timp ce caracterul independent le ajută de obicei să se descurce mai bine în comparație cu câinii atunci când sunt lăsate singure, este important să rețineți că fiecare pisică este diferită în felul ei. Unele rase sunt mai sociabile decât altele. Pisicile sunt capabile să dezvolte legături extraordinar de puternice cu stăpânii lor. Atunci când persoana preferată a unei pisici dispare, aceasta poate dezvolta anxietate de separare, în special dacă i se tot schimbă proprietarul. Pisicile sunt și creaturi foarte inteligente și, deși mentalitatea de vânător este înscrisă în ADN-ul lor, ele știu și cine le hrănește și cine se joacă cu ele. Deși la început este posibil ca pisicile să nu fie la fel de afectuoase precum câinii, în timp pisicile pot ajunge să fie pe placul stăpânilor, complet echipate cu o mașină afectuoasă de tors pentru o seară de filme. De obicei, pisicile trăiesc mai mult decât câinii, acesta putând uneori fi un considerent atunci când căutați un companion blănos pe viață.

Dresarea animalului de companie: Pisică vs. câine

The gray cat with green eyes lies on a sofa. Gray cat with green eyes. Gray cat. Striped not purebred kitten. Small predator. Small cat.În ceea ce privește dresarea pisicilor vs. dresarea câinilor, în general câinii sunt mai ușor de dresat. Mentalitatea de haită a câinilor îi face pregătiți să urmeze un lider și să fie, în general, mai ascultători din fire. În mod obișnuit, dresajul unui câine este un proces de învățare și consolidare a comenzilor care vă ajută să îi comunicați câinelui dvs. dorințele dvs. Câinii sunt atât de dornici să facă pe plac, încât sunt bucuroși să îndeplinească aceste dorințe. Totuși, fiecare câine e diferit, iar unele rase au temperamente și aptitudini de învățare care le fac mai pregătite pentru dresaj decât alte animale.

Pisicile pot fi dresate, dar nu atât de amănunțit ca și câinii. Este nevoie de multă răbdare și de o practică constantă pentru a trece peste natura lor refractară. În ceea ce privește pisicile, cel mai bine este să concentrați dresajul pe stabilirea limitelor.

Referitor la dresajul în casă, pisicile sunt avantaje față de câini. Pisicile folosesc litiera din instinct. Este de ajuns să le arătați o singură dată unde este cutia. Dacă o pisică pare să fie înceată când folosește litiera sau pare să fi uitat locul obișnuit, acesta este adesea un semn al unei probleme serioase de sănătate și trebuie să vă adresați medicului dvs. veterinar.

Pe de altă parte, câinii și în special cățelușii învață mult mai greu cum să folosească toaleta. A-i învăța unde este și că este inacceptabil să plece fără folosirea acesteia presupune multe repetiții și multe cuvinte de încurajare.

Gândiți-vă la spațiu

Deși câinii pot fi foarte fericiți că locuiesc într-un apartament mic, au nevoie în continuare de exercițiile lor în aer liber. Dacă aveți un stil de viață activ și vă puteți scoate câinele la plimbare sau îl puteți lăsa în curtea din spate să alerge și să se joace, dvs. și câinele v-ați potrivi de minune. Totuși, dacă locuiți într-un apartament mic, o pisică poate fi un tovarăș excelent. În general, pisicile fac mișcare prin joacă (o ocazie excelentă de a vă împrieteni cu pisica dvs.) și prin caracterul lor dominant de vânător care își urmărește prada (jucăriile în acest caz) și se cațără peste tot. Iată de ce, de obicei, pisicile nu au nevoie de la fel de mult spațiu pentru a se plimba. De fapt, într-o locuință mare, vă puteți pierde pisica o vreme deoarece pisicile pot fi excelenți jucători de-a v-ați ascunselea.

Costuri

Este adevărat că, atunci când doriți să adoptați un animal de companie, trebuie să luați în considerare costurile. Adesea câinii sunt mai costisitori decât pisicile în ceea ce privește mâncarea, jucăriile, orele de dresaj, îngrijirea zilnică și costurile cu medicul veterinar. Fiind independente prin natura lor, pisicile au învățat să se îngrijească și în general se bazează pe stăpânul lor numai pentru mâncare. Chiar și stimularea prin joacă poate fi la fel de simplă și de eficientă din punctul de vedere al costurilor precum o lanternă sau o pană legată de un băț.

Ce animal de companie mi se potrivește cel mai bine?

Pisicile și câinii nu sunt singurii cu temperamente și trăsături de personalitate diferite. Conform Psihologia astăzi, posesorii de pisici și posesorii de câini diferă, de asemenea, în mod semnificativ în acest sens. Majoritatea persoanelor care au pisici sunt mai introvertite, mai puțin sociabile și mai independente, în timp ce posesorii de câini sunt mai sociabili, mai interactivi și mai deschiși la noi experiențe.

Indiferent dacă personalitatea dvs. este apropiată mai mult tipului de persoană iubitoare de câini sau a tipului de persoană iubitoare de pisici, ceea ce trebuie să reținem este faptul că, probabil, un câine vă va solicita să petreceți mai mult timp împreună cu el și să îi acordați mai multă atenție decât o pisică. Dacă sunteți în căutarea unui tovarăș care să vă stea alături, este posibil ca cea mai bună alegere să fie un câine. Pisicile pot fi foarte afectuoase și atente, însă până la un punct. De obicei, acestea devin plictisite sau suprastimulate mult mai ușor decât câinii, și într-un astfel de moment ele doresc să evadeze o vreme. Așadar, dacă doriți un animal de companie care nu necesită multă atenție, gândiți-vă la o pisică.

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva aspecte generale. Nu uitați că pisicile și câinii sunt nu doar specii diferite, ci și animale cu o personalitate individuală în cadrul propriei specii, de unde probabilitatea ca unele dintre aceste aspecte să nu se aplice și individual animalelor de companie. Factori precum genetica, rasa, temperamentul rasei și istoricul animalului joacă fiecare un rol din cât de prietenos, sociabil și docil va fi acesta. Indiferent dacă sunteți de partea pisicilor sau a câinilor în această dezbatere, este important să vă documentați cu privire la alegerea animalului de companie pentru ca acesta să rămână pentru totdeauna acasă. Luați în calcul îngrijirea unui câine sau a unei pisici a unui prieten sau a unui membru al familiei pentru a vedea dacă preferați tovărășia unuia sau a altuia. Nu în ultimul rând, nu uitați să petreceți timp la adăpostul dvs. local de animale înainte de a lua decizia finală atunci când adoptați. Este posibil să vă dați seama că nu specia este cea care vă ajută să vă hotărâți, ci mai degrabă legătura creată cu unul dintre animale. Indiferent de specia pe care alegeți să o adoptați, cu suficientă dragoste și afecțiune, sigur veți găsi un prieten pe viață.

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este un părinte al unor animale de companie, o bloggeriță iubitoare de animale de companie și o romancieră din Tulsa, Oklahoma, unde de obicei scrie sub supravegherea unei grămezi de copilași cu blană.

 • Adopția unui animal de companie: Ceea ce trebuie să știți

  Aflați elementele de bază ale adopției unui animal de companie, inclusiv de unde să începeți și întrebările obișnuite pe care ar trebui să vi le puneți atunci când decideți tipul de animal de companie care vi se potrivește cel mai bine.
 • Animalele de companie din adăposturi: Ce trebuie să știți

  Vă gândiți să adoptați un animal de companie de la un adăpost de animale? Aflați mai multe despre ceea ce trebuie să observați la un câine sau la o pisică, de ce este important să aveți răbdare și să alegeți animalul de companie potrivit stilului dvs. de viață.
 • Cât costă, de fapt, adoptarea unui câine sau a unei pisici?

  Vă gândiți să vă luați un câine sau o pisică, dar nu știți sigur dacă sunteți pregătiți din punct de vedere financiar? Citiți mai departe pentru a afla despre unele dintre costurile pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a adopta.
 • Cum să alegeți cele mai bune nume de câini și pisici

  Adăposturile de animale cu acces liber ajută la stoparea abandonului animalelor, lipsei de adăpost și eutanasierii inutile. Aflați mai multe despre adăposturi și despre cum puteți ajuta.

Produse similare