De ce ciocolata poate fi otrăvitoare pentru câinele tău

Published by
min read
133889996

Ciocolata este otrăvitoare pentru câini; însă, cât este de periculoasă depinde de tipul de ciocolată, de cantitatea consumată şi de talia câinelui dvs. În cantităţi mari, ciocolata şi produsele care conțin cacao îţi pot ucide câinele.

De ce nu ciocolată?

• Componenta toxică a ciocolatei este teobromina. Oamenii metabolizează cu uşurinţă teobromina, dar câinii o procesează mult mai lent, permiţându-i să atingă niveluri toxice.

• Un câine mare poate consuma mai multă ciocolată decât un câine mic înainte de a suferi efecte neplăcute.

• O cantitate mică de ciocolată nu va face decât să-i dăuneze stomacului câinelui dvs., prin vărsături sau diaree.

• În cantităţi mari, teobromina poate produce spasme musculare, convulsii, bătăi neregulate ale inimii, sângerare internă sau atac de cord. Debutul intoxicaţiei cu teobromină este de obicei marcat de hiperactivitate severă.

Tratamentul obişnuit pentru intoxicaţii cu teobromină este inducerea vărsăturilor în două ore de la ingestie. Dacă sunteţi îngrijorat sau suspectaţi că este posibil ca patrupedul dvs. să fi mâncat o cantitate mare de ciocolată şi să prezinte oricare dintre semnele enumerate mai sus, sunaţi imediat medicul veterinar.

Dacă aveţi un câine mic care a mâncat o cutie de bomboane de ciocolată, trebuie să sunaţi şi să mergeţi imediat la medicul veterinar. Nu aşteptaţi.

Tipurile diferite de ciocolată au niveluri diferite de teobromină. Cacaua, ciocolata pentru gătit şi ciocolata neagră conţin cele mai ridicate niveluri, în timp ce ciocolata cu lapte şi ciocolata albă au cele mai mici niveluri. Dacă patrupedul dvs. a ingerat orice cantitate de ciocolată neagră sau amară, acordați-i o atenție sporită. Din cauza nivelului ridicat de teobromină din ciocolata neagră este nevoie doar de o cantitate foarte mică pentru a otrăvi un câine. Mai puţin de 28 g de ciocolată neagră pot fi suficiente pentru a otrăvi un câine de 20 de kilograme.

Desigur, nu folosiți niciodată ciocolata drept recompensă. Oferiţi întotdeauna recompensele sănătoase Hill’s Treats sau răsplătiţi pur şi simplu câinele cu multă dragoste şi atenţie.

Related Articles

Related products

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Pentru managmentul nutrițional al animalelor în proces de recuperare din boli, accidente și intervenții chirurgicale severe.
  Buy Now »
 • Prescription Diet™ i/d™ Canine Low Fat

  <p>Este dovedit clinic că <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> i/d™ Low Fat Canine calmează tractul digestiv.   </p>
  Buy Now »
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine cu pui

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> j/d™ Canine este clinic dovedită pentru îmbunătăţirea articulaţiilor în doar 21 de zile cu un echilibru corect de nutrienţi sănătoşi, EPA (un acid gras omega-3) şi acizi graşi omega 3 totali.</p>
  Buy Now »
 • Prescription Diet™ Metabolic Canine Mini

  <p></p><ul><li>Slăbire fără înfometare – 96% dintre câini au slăbit în 2 luni acasă, 90% dintre câini au trecut prin programul de slăbire.</li><li>Nu este necesară porţionarea meselor cu stricteţe.</li><li>Dovedită clinic pentru evitarea supraponderabilității după programul de slăbire.</li><li>Recompensează-ți câinele cu biscuiți delicioși - hrană complementară, susține scăderea în greutate și menținerea greutății optime în cazul câinilor adulți. </li></ul><p></p><p><b>Vizitează medicul veterinar pentru mai multe informaţii şi sfaturi legate de sănătatea câinelui tău. </b></p>
  Buy Now »