Vizita la cabinetul veterinar

Eventual, va trebui să vizitații cabinetul veterinar, fie că efectuați o  vizită pentru controlul de rutină, pentru vaccinare sau pentru că animalul dvs. este bolnav sau rănit.

Călătoria până la cabinetul veterinar poate fi o experiență stresantă pentru câinele dvs. Multe priveliști necunoscute, sunete, mirosuri, oameni și animale. Sunt însă câteva lucruri pe care le puteți face pentru a face din această experiență una confortabilă și fără stres.

Asigurați-vă că îl scoateți la o plimbare înainte de a merge la cabinet. Astfel îi veți oferi câinelui ocazia să urineze, reducând șansele unui accident în timpul controlului medical. Dacă patrupedul dumneavoastră a depus și efort fizic, va fi mai calm și mai docil.

Folosiți o cușcă de transport

Dacă aveți un câine de talie mică, luați în considerare transportarea lui într-o cușcă, chiar dacă de obicei merge cuminte în lesă. O cușcă vă asigură că nu poate mușca, zgâria sau fugi dacă se sperie. De asemenea, vă va proteja câinele de alte animale de la cabinetul veterinar. Dacă animalul dvs. nu se simte bine sau șchiopătează, cușca îl va ajuta.

Dacă veți folosi o cușcă asigurați-vă că este confortabilă, o haină veche în care este imprimat mirosul dvs. ar fi de asemenea o alegere bună. Câinele vă asociază pe dvs. cu siguranță și confort, astfel îl veți face să se simtă mai bine.

În sala de așteptare, mențineți câinele calm și sub control. Deși poate fi bucuros că întâlnește alte animale, ar fi mai bine să îl ține-ți deoparte. Oferiți-i atenție, vorbiți cu el pe un ton calm pentru a-l menține relaxat.

Întrebați dacă puteți ajuta

Când câinele dvs. urmează să fie examinat, întrebați dacă puteți ajuta ținându-l. Medicii și tehnicienii veterinari au foarte multă experiență cu animalele agitate sau speriate. Așadar, nu vă faceți griji, câinele dumneavoastră este pe mâni bune.

Clinicile și spitalele veterinare pot fi foarte aglomerate. Dacă vreți să petreceți mai mult timp discutând cu medicul despre câinele dvs. trebuie să faceți o programare pentru o consultație prelungită sau evitați orele de vârf. Clinicile veterinare sunt de obicei aglomerate dimineața devreme sau seara, când oamenii nu sunt la serviciu.

Mergeți cu câinele la medicul veterinar în mod regulat pentru controlul obișnuit și pentru cântărire. Nu doar că animalul dvs. se va obișnui cu vizita la cabinet, dar și medicul se va obișnui cu câinele dvs! Cu cât un medic îl vede mai des, cu atât mai mult va ști care sunt nevoile câinelui dvs.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

 • Călătoria cu câinele | Hillspet.ro

  Călătoria cu câinele dvs. poate fi foarte distractivă dacă pregătiți totul din timp. Dacă plănuiți să călătoriți în afara țării cu animalul dvs, consultați mereu medicul veterinar mai întâi.
 • Îngrijirea danturii cățelușului | Hillspet.ro

  Deoarece problemele dentare sunt frecvente la câini, acum este momentul să acordați atenție sănătății acestora. Verificați dinții cățelușului dvs. regulat.
 • Cum tratați înțepătura de albină sau viespe la câine | Hillspet.ro

  Câinii sunt curioși. Adoră să alerge și să urmărească lucruri, inclusiv insecte, care în unele cazuri se protejează de câine înțepând câinele.
 • Interacționarea cu câinii | Hillspet.ro

  Cheia pentru a determina un câine să interacționeze cu alți câini sau să socializeze este familiaritatea și experiența. Ar trebui să vă expuneți câinele la cât mai multe experiențe pozitive, cu cât mai mulți oameni, locuri și animale.
 • Vaccinarea cățelușului împotriva bolilor | Hillspet.ro

  Vaccinarea cățelușului dvs. îl poate proteja de mai multe boli grave. Bolile de mai jos sună înspăimântător, dar dacă vă asigurați că patrupedul dvs. este vaccinat nu va trebui să vă faceți griji.
 • De sezon | Hillspet.ro

  În primul an de viață, cățelușul dvs. se va lovi de tot felul de experiențe, majoritatea plăcute, dar nu toate. Pentru a-l ajuta să fie pregătit în zilele ce urmează, mai jos regăsiți capcanele de care trebuie să vă feriți și câteva sfaturi pentru experiențele nu-prea-plăcute prin care va trece cățelușul dvs.