Mersul la plajă: Cum să vă pregătiți cățelul

Publicat de
min citit

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

"Intenționați să vă duceți cățelul la plajă pentru prima oară? Deoarece vremea începe să se încălzească, ați putea fi entuziasmați să vă luați cățelul cu dvs. — dar poate nu sunteți siguri la ce să vă așteptați. Probabil că ați auzit de plajele prietenoase cu câinii, dar cunoașteți regulile? 

Perspectiva de a merge la o plajă prietenoasă cu câinii poate ridica câteva întrebări noi: Unde ar trebui să mergeți? Ce ar trebui să luați la dvs.? Consultați acest ghid util, care vă poate ajuta să vă planificați călătoria."

Planificați înainte

German Shepherd running through shallow waves at the beach"Plajele prietenoase cu câinii nu sunt de obicei greu de găsit, dar căutările pot dura ceva timp. Multe plaje care permit prezența câinilor au reguli — de la ținutul în lesă la accesul interzis în anumite zone. Dacă vă gândiți la o anumită plajă, căutați-o online pentru a vă familiariza în prealabil cu regulile. 

Dacă doriți să vă lăsați câinele să alerge liber, ar trebui să căutați o plajă care permite acest lucru. Acest lucru poate necesita o călătorie mai lungă decât ați anticipat și va trebui să vă planificați itinerarul în consecință — inclusiv pauzele de condus, astfel încât animalul dvs. de companie să poată coborî din mașină ca să se dezmorțească. În cazul în care călătoriți departe de domiciliu, o idee bună este, de asemenea, să căutați informațiile de contact ale clinicilor veterinare de urgență de lângă destinația dvs. finală (pentru cazul în care prietenul dvs. are nevoie de ajutor).


Ce să luați la dvs.

Când mergeți la plajă, luați la dvs. mult mai multe decât doar costumul de baie. La fel se întâmplă și atunci când mergeți cu câinele la plajă. Iată câteva articole pe care veți dori să le luați la dvs. pentru a vă menține cățelul în siguranță — și pentru a vă bucura de o zi relaxantă și distractivă:

 • Apă îmbuteliată
 • Un vas pentru apă
 • O umbrelă de plajă sau un parasolar
 • Un pat sau o pătură impermeabilă pentru câine
 • Un țarc pentru a ține câinii mici în siguranță
 • Multe prosoape
 • Loțiune de protecție solară pentru câini
 • O vestă de salvare cu mâner, specială pentru câini
 • Pungi igienice pentru câini
 • Hrană și recompense
 • Jucării pentru câini flotante și impermeabile
 • Încălțăminte pentru câini care protejează labele de nisipul fierbinte
 • Ochelari pentru câini care protejează ochii de soare și sare
 • O trusă de prim ajutor pentru câini
 • Un dispozitiv de urmărire GPS rezistent la apă, care poate fi fixat pe zgardă

Siguranța pe plajă

Dog walking on the beach at sunset with owner in tow.Dacă sunteți nou proprietar de animal de companie, probabil că știți deja că toți câinii sunt buni să dea de necaz. Urmați aceste sfaturi pentru a minimiza riscurile de îmbolnăvire sau vătămare a câinelui:

 • Înainte de a lăsa cățelul să exploreze, cercetați plaja pentru a vedea dacă există gunoaie pe care ar putea încerca să le mănânce sau obiecte ascuțite, cum ar fi sticle sparte, cutii sau scoici care ar putea cauza vătămări.
 • Nu îl lăsați să bea apă din mare. Dacă observați că îi este cald sau sete, oferiți-i multă apă proaspătă de băut. 
 • Protejați-l împotriva căldurii excesive, care ar putea conduce la șoc termic sau atac cerebral. Dacă începe să tremure mult sau pare obosit, puneți-l să stea pe un pat sau o pătură la umbră și să bea apă. Supravegheați câinele dacă este letargic sau dezorientat — sau dacă respirația sa nu revine la normal — contactați imediat medicul veterinar de urgență. Anumiți câini cu botul plat sau extrem de blănoși, cum ar fi buldogii sau husky, vor avea nevoie de supraveghere atentă pentru a nu se supraîncălzi. 
 • Încălțămintea va proteja labele împotriva arsurilor pe nisipul fierbinte, iar ochelarii speciali pentru câini vor proteja ochii împotriva leziunilor solare. 
 • Acoperiți nasul, urechile și alte porțiuni cu blană subțire cu loțiune de protecție solară specială pentru câini. Câinii sunt predispuși la arsuri solare și cancer de piele ca și noi. Împiedicați câinii cu blană de culoare deschisă să petreacă prea mult timp la soare, deoarece blana lor nu oferă prea multă protecție. 
 • Îmbrăcați-i cu o vestă de salvare dacă fac baie sau sporturi nautice pentru câini. Chiar și câinii care sunt înotători excelenți pot obosi și da de necaz. O vestă cu mâner pe spate va facilita scoaterea lor la mal, dacă este necesar. 
 • Asigurați-vă că poartă permanent o zgardă cu date de identificare, inclusiv informațiile dvs. de contact, pentru eventualitatea în care se pierd. Luați în calcul fixarea pe zgardă a unui dispozitiv de urmărire prin GPS rezistent la apă. Acesta este deosebit de important pentru câinii care sunt curioși în privința altor animale, cum ar fi pescărușii sau alți câini de pe plajă. În cazul în care câinele este încă pui și se află în curs de dresare, va trebui să îl țineți legat ca să nu fugă. De asemenea, poate fi o idee bună să așteptați până este suficient de matur și bine dresat pentru a vă bucura cu adevărat de o zi la plajă împreună cu el.

Spălați apa sărată de pe blana câinelui când sunteți gata să mergeți acasă. Acest lucru va preveni pruritul câinelui sau linsul excesiv al sării de pe blană. Majoritatea plajelor publice au un furtun sau un duș exterior, însă fiți politicoși cu oamenii care l-ar putea folosi. 

Ținând cont de toate acestea, ar putea părea că pregătirile pentru a vă lua câinele la plajă nu seamănă deloc... cu o zi de plajă. Dar, în calitate de bun părinte al unui animal de companie, vreți să faceți tot posibilul pentru ca prima călătorie pe plajă a cățelului dvs. să fie fericită și memorabilă. După ce vă pregătiți, veți fi, de asemenea, gata pentru călătorii viitoare, ceea ce înseamnă că acele zile petrecute spontan pe plajă împreună cu câinele dvs. pot deveni o tradiție de vară.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este o deţinătoare de animale şi scriitoare din Tulsa, Oklahoma, unde scrie de obicei sub supravegherea unei mulţimi de prieteni cu blană.

ARTICOLE SIMILARE

 • Joaca cu câinele

  Joaca este esentiala pentru bunastarea cainelui tau. Descopera aici idei de jocuri simple, activitati distractive, sfaturi pentru sesiuni de joaca si multe altele!
 • Greșeli frecvente pe care proprietarii de câini ar trebui să le evite

  Dogs running Câteodată, pot fi o provocare și pentru proprietarii cei mai pregătiți. Aici găsiți un Top 5 al greșelilor pe care le fac proprietarii de câini. Vă sună cunoscut?
 • Alergia la câini

  Poate ca iti doresti un caine, dar te ingrijoreaza fatul ca esti alergic? Afla cum poti sa convietuiesti cu un caine, chiar daca ai alergie la acesta.
 • Cățelușii învață jucându-se

  Joaca cu noul catelus este amuzanta si interesanta si este de asemenea foarte importanta pentru dresaj. Afla cum sa iti educi cainele prin joaca aici!

PRODUSE ASEMANATOARE