Stoparea comportamentului nedorit la pisici

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Marcarea teritoriului

Marcarea teritoriului este un comportament perfect natural și modul lor de a lăsa în urmă  informații despre ele. Cu toate astea, un astfel de comportament nu este de dorit dacă se petrece în camera dvs. de zi!

Înainte de a încerca să rezolvați problema, este important să determinați dacă pisicuța dvs. își marchează într-adevăr teritoriul sau doar urinează. Urinarea se face dintr-o poziție flexată a membrelor, în timp ce marcarea teritoriului se face din picioare.

Ce este de făcut

Mergeți cu pisica la veterinar pentru a elimina posibilitatea ca pisica să sufere de Boala Tractului Urinar Inferior. Această afecțiune tratabilă și posibil gravă, poate cauza urinările pisicuței dvs. în afara litierei și astfel poate fi confundată cu marcarea teritoriului.

Marcarea teritoriului este adesea comportamentul unei pisici stresate. Luați în considerare evenimentele recente care v-ar fi putut afecta pisicuța. Acestea pot fi lucruri importante precum sosirea unui bebeluș nou, un alt animal de companie, mutarea într-o casă nouă, sau lucruri mărunte precum mutarea mobilei în camera preferată a pisicuței.

Ce puteți face pentru a vă ajuta pisica să se simtă din nou fericită și în siguranță?

Nu pedepsiți niciodată pisicuța pentru că își marchează teritoriul. Pisicile nu înțeleg ce înseamnă pedeapsa, și din moment ce marcarea teritoriului este un comportament cauzat de stres, puteți chiar să înrăutățiți situația.

Este important să curățați foarte bine zona “marcată”., deoarece mirosul o va încuraja pe pisicuță să repete acțiunea.

Multe dintre substanțele obișnuite de curățare nu sunt potrivite, deoarece conțin amoniac și clor. Ambele substanțe fac parte din urina pisicii, așadar poate deveni din nou tentant pentru ea să își marcheze teritoriul.

În schimb, folosiți o pudră de curățare bio. Clătiți și lăsați să se usuce. Apoi, după ce ați testat rezistența culorii, stropiți cu alcool izopropilic. Lăsați zona să se usuce înainte de a-i permite pisicuței să intre din nou în încăpere.

Sterilizarea

Sterilizarea masculilor de pisică poate stopa marcarea teritoriului în 80% din cazuri, și în general funcționează imediat.

Probleme persistente

În marea majoritate a cazurilor, marcarea teritoriului în interiorul casei se poate rezolva ușor și cu succes. Dacă problemele continuă, cereți sfatul medicului veterinar care vă poate prescrie o rețetă cu medicamente sau o vizită la un specialist în comportamentul pisicilor.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>