Stoparea comportamentului nedorit

Published by
min read

Marcarea teritoriului

Marcarea teritoriului este un comportament perfect natural și modul lor de a lăsa în urmă  informații despre ele. Cu toate astea, un astfel de comportament nu este de dorit dacă se petrece în camera dvs. de zi!

Înainte de a încerca să rezolvați problema, este important să determinați dacă pisicuța dvs. își marchează într-adevăr teritoriul sau doar urinează. Urinarea se face dintr-o poziție flexată a membrelor, în timp ce marcarea teritoriului se face din picioare.

Ce este de făcut

Mergeți cu pisica la veterinar pentru a elimina posibilitatea ca pisica să sufere de Boala Tractului Urinar Inferior. Această afecțiune tratabilă și posibil gravă, poate cauza urinările pisicuței dvs. în afara litierei și astfel poate fi confundată cu marcarea teritoriului.

Marcarea teritoriului este adesea comportamentul unei pisici stresate. Luați în considerare evenimentele recente care v-ar fi putut afecta pisicuța. Acestea pot fi lucruri importante precum sosirea unui bebeluș nou, un alt animal de companie, mutarea într-o casă nouă, sau lucruri mărunte precum mutarea mobilei în camera preferată a pisicuței.

Ce puteți face pentru a vă ajuta pisica să se simtă din nou fericită și în siguranță?

Nu pedepsiți niciodată pisicuța pentru că își marchează teritoriul. Pisicile nu înțeleg ce înseamnă pedeapsa, și din moment ce marcarea teritoriului este un comportament cauzat de stres, puteți chiar să înrăutățiți situația.

Este important să curățați foarte bine zona “marcată”., deoarece mirosul o va încuraja pe pisicuță să repete acțiunea.

Multe dintre substanțele obișnuite de curățare nu sunt potrivite, deoarece conțin amoniac și clor. Ambele substanțe fac parte din urina pisicii, așadar poate deveni din nou tentant pentru ea să își marcheze teritoriul.

În schimb, folosiți o pudră de curățare bio. Clătiți și lăsați să se usuce. Apoi, după ce ați testat rezistența culorii, stropiți cu alcool izopropilic. Lăsați zona să se usuce înainte de a-i permite pisicuței să intre din nou în încăpere.

Sterilizarea

Sterilizarea masculilor de pisică poate stopa marcarea teritoriului în 80% din cazuri, și în general funcționează imediat.

Probleme persistente

În marea majoritate a cazurilor, marcarea teritoriului în interiorul casei se poate rezolva ușor și cu succes. Dacă problemele continuă, cereți sfatul medicului veterinar care vă poate prescrie o rețetă cu medicamente sau o vizită la un specialist în comportamentul pisicilor.

Related Articles

Related Products