Cele mai bune zece sfaturi pentru o sterilizare fără probleme

Publicat de către Emma Milne
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă vă gândiți să vă sterilizați pisica sau câinele, poate vă întrebați în ce constă acest proces și cum puteți face ca acesta să se desfășoare cât mai ușor posibil. Dacă vă interesează, avem și alte articole despre beneficiile sterilizării pisicilor și a câinilor și despre schimbările pe care le puteți observa ulterior. Deocamdată, însă, haideți să vedem ce puteți face pentru a fi de un real folos înainte și după ziua respectivă.

  • Discutați cu medicul veterinar/echipa de asistență medicală. Asigurați-vă că înțelegeți exact despre ce este vorba și de ce vi se cere să faceți anumite lucruri.

  • Urmați sfaturile preoperatorii. S-ar putea să vi se spună ca animalul dvs. să nu consume alimente în noaptea precedentă și apă în dimineața operației. Acest lucru este important pentru efectuarea unei anestezii în condiții de siguranță, așa că asigurați-vă că mâncarea nu este la îndemână. Nu vă simțiți vinovat. Este vorba de o singură noapte și este cu siguranță pentru binele lor.

  • Nu lăsați pisica să meargă afară! Chiar dacă pisica dvs. este întotdeauna acasă dimineața, puteți fi sigur(ă) că în ziua în care aveți cu adevărat nevoie să fie prin zonă, ea va fi plecată la plimbare prin cartier. Este posibil să fie dificil să le ținem înăuntru, dar am fost nevoiți de multe ori să anulăm și să amânăm o mulțime de operații de sterilizare a pisicilor din cauza celor care au ieșit afară exact la momentul nepotrivit!

  • Jucării, pături și confortul casei. Întrebați-l pe medicul veterinar dacă este de acord să luați cu dvs. patul sau jucăria preferată a animalului dvs. de companie. Mirosul de acasă îi poate ajuta să se simtă mai fericiți atunci când nu sunteți împreună.

  • Conul rușinii! Este posibil să vi se ceară să îi puneți un guler chirurgical animalului dumneavoastră de companie. Acestea sunt foarte enervante pentru toate părțile implicate, dar cele câteva zile în care trebuie purtate trec repede în comparație cu o rană abdominală deschisă și cu toate complicațiile care ar putea apărea, la pachet cu cheltuielile suplimentare corespunzătoare. 

  • Exercițiile fizice. S-ar putea să vi se spună să țineți pisica în casă timp de una sau mai multe nopți după operație, iar câinele să nu poată fi lăsat fără lesă timp de câteva săptămâni. Sterilizarea animalelor de companie de sex feminin poate fi o operație de rutină, dar este totuși o intervenție chirurgicală abdominală destul de importantă, chiar dacă se face prin intermediul unei intervenții chirurgicale "prin gaura cheii" (laparoscopie). Urmați acest sfat pentru a le ajuta să se vindece în mod corespunzător. Cu cât recuperarea este mai bună, cu atât mai repede se vor întoarce în parc.

  • Mergeți la controalele postoperatorii. Acestea sunt importante pentru a vedea dacă există probleme cu rana sau semne de infecție.

  • Administrați medicamentele care vi se dau. Este posibil să vi se dea medicamente pentru calmarea durerii postoperatorii a animalului dvs. de companie. Medicul veterinar va încerca să se asigure că acestea sunt cât mai ușor de administrat. Faceți tot ce puteți pentru că pisicile și câinii care nu au dureri își vor reveni mult mai repede decât cei care nu pot suporta să se miște sau să mănânce.

  • Fiți pregătiți ca prietenul lor să se comporte diferit. Dacă aveți și alte animale de companie în casă, acestea se comportă uneori diferit atunci când celălalt animal de companie vine acasă. În mediul spitalicesc au căpătat un miros ciudat, iar gulerul poate speria alte animale de companie. Lăsați-i în pace o zi sau două și în curând vor fi din nou prieteni. Nu forțați nota. 

  • Discutați cu medicul veterinar despre alimentație. Este posibil ca animalul dvs. de companie să aibă nevoie de o hrană specială, ușor de digerat, în noaptea operației, dar, pe termen lung, ar fi de dorit să treceți la o hrană pentru pisici sterilizate sau câini castrați. Nu schimbați niciodată tipul de hrană fără să discutați cu medicul veterinar. Mai ales dacă animalul dvs. de companie este încă în perioada de creștere.

Este absolut normal ca un posesor de animale de companie să se simtă vinovat cu privire la sterilizarea acestora. Imaginați-vă cât de vinovată m-am simțit eu când mi-am castrat frumoșii mei câini, Pan și Badger! Ceea ce trebuie reținut este că perioada dificilă trece repede, iar beneficiile sunt numeroase, atât pentru dvs., cât și pentru animalele dvs. de companie.

Contributor Bio

Emma Milne

Emma Milne

 

Dr. Emma Milne este medic veterinar din 1996. Aceasta a lucrat într-un cabinet pentru animale mici timp de 12 ani și a fost consilier în nutriție clinică timp de șapte ani. Este binecunoscută pentru activitatea sa în domeniul protecției animalelor și a scris zece cărți despre animalele de companie.

 

Articole asociate

Produse asociate