ŞTIAŢI CĂ?

NEVOILE NUTRITIVE ALE CÂINILOR ȘI PISICILOR SE SCHIMBĂ DUPĂ VÂRSTA DE 7 ANI

Deoarece câinii şi pisicile au o durată de viaţă mai scurtă decât oamenii, unii deţinători de animale de companie nu îşi dau seama când animalul lor de companie ajunge la o vârstă avansată. Câinii de talie mică şi medie, precum şi pisicile, pot fi consideraţi „vârstă mijlocie” atunci când împlinesc 7 ani. Câinii de talie mare sunt consideraţi a fi de vârstă mijlocie când împlinesc 6 ani. Îmbătrânirea câinelui sau a pisicii survine în jurul vârstei de 11 ani. Mulţi câini şi pisici în vârstă dezvoltă adesea multe dintre aceleaşi probleme legate de vârstă observate la persoanele în vârstă.

Folosiţi acest glisor pentru a găsi vârsta „reală” a animalului de companie.

1# 1 an: Animalul de companie este echivalentul unui adolescent uman

2-6# 2-6 ani: Pentru fiecare an calendaristic, animalul de companie are o vârstă de 4 ori mai mare în ani umani

7-16# Peste 7 ani: Modificările legate de vârstă ale comportamentului animalului de companie pot deveni mai vizibile

PISICA DVS. ARE

DE ANI UMANI

CÂINELE DVS. ARE

DE ANI UMANI

PENTRU CĂ...

EXPRESIA GENICĂ A CÂINILOR ȘI PISICILOR ÎN
VÂRSTĂ ESTE DIFERITĂ DE CEA A ANIMALELOR TINERE

La Hill’s am studiat modul în care nutriţia influenţează funcţia celulară a animalelor de companie de peste un deceniu. Am învăţat modalităţile prin care vârsta unui câine sau a unei pisici senior poate fi complexă, încetinindu-i atât mental cât şi fizic.

Expresia genică a animalelor de companie se schimbă la vârsta de 7 ani

Fiecare coloană din aceste hărţi reprezintă un animal de companie diferit şi fiecare rând reprezintă o genă specifică pentru a ne oferi o imagine completă a modului în care activitatea lor genică se schimbă în timp.

2- 6 ANI

2- 6 ANI

7- 10 ANI

7- 10 ANI

11- 14 ANI

11- 14 ANI

  • Gene cu expresii încetinite
  • Gene cu expresii accelerate
2- 6 ANI

2- 6 ANI

7-14 ANI

7-14 ANI

  • Gene cu expresii încetinite
  • Gene cu expresii accelerate

ÎMBĂTRÂNIREA LA ANIMALE DE COMPANIE: CUM UN SEMN POATE FI UN MOTIV DE SCHIMBARE

Deoarece aceste schimbări legate de vârstă se pot strecura încet, la fel ca în cazul oamenilor, s-ar putea să nu vă daţi seama la început. Aţi observat vreunul dintre aceste semne ale îmbătrânirii? Dacă da, ar putea fi timpul să schimbaţi hrana pentru câini sau pisici sau să discutaţi cu medicul veterinar.

pictograma sănătății pielii și a hainei

Aspect

Blana animalului de companie şi-a pierdut strălucirea?

pictograma de activitate

Comportament

Se pare că animalul de companie şi-a pierdut puterea de a se ridica?

icoană cu minge și os

Stare

Simţiţi că animalul de companie este mai puţin interesat de activităţi sau de joacă?

PENTRU CĂ...

APROAPE 50% DINTRE PROPRIETARII DE CÂINI ȘI PISICI NU HRĂNESC ANIMALELE CU VÂRSTA DE PESTE 7 ANI CU TIPUL ADECVAT DE HRANĂ1

Unele animale de companie în vârstă, în special câinii de talie mică, nu par niciodată cu adevărat bătrâni - dar indiferent de aspectul lor exterior, este important să le oferim o nutriţie adecvată care poate ajuta la combaterea efectelor îmbătrânirii.

HRANA USCATĂ HILL’S SCIENCE PLAN SENIOR VITALITY A FOST REALIZATĂ ŢINÂND CONT DE SCHIMBĂRILE BIOLOGICE ALE ANIMALULUI CU VÂRSTA DE PESTE 7 ANI.

Această nutriţie adecvată vârstei este realizată cu reţeta noastră patentată de ingrediente atent selectate, inclusiv fructe, legume, acizi graşi şi antioxidanţi, plus vitamine, minerale şi aminoacizi - toate lucrând împreună pentru a combate efectele îmbătrânirii la câinii şi pisicile mai în vârstă.

Science Diet Senior Vitality Ambalare
1TNS Pet Screener Study 2012